Dodaj do ulubionych

biust w ciąży i po

04.09.05, 18:09
Mam ogrooooomny problem.Juz przed ciążą miałam spory biust ok.75 d/e,ale w
ciąży jeszcze się powiekszył!Nie moge kupić stanika do karmienia ,bo nawet
jak jest moj rozmiar to biust w nim wygląda okropnie(brak fiszbin!!!)!!!Może
ktoś ma podobny problem.I jeszcze pyt:czy po ciaży mój biust wróci do
rozmiaru z przed czy jest jakaś szansa!!!!Nie chcę do końca zycia nosić
babcinych staników!!!
Obserwuj wątek
    • zanaa Re: biust w ciąży i po 04.09.05, 18:39
      a ja mam pytanie kiedy kupowac takie staniki do karnienia? chyba toz przed
      porodem?tak?
      a tak na marginesie tez mam nadzieje ze wroca do rozmiary sprzed ciazy(D)
    • d0nia Re: biust w ciąży i po 04.09.05, 18:40
      mysle ze nie masz sie czym martwic. biust z tego co mi wiadomo to po okresie
      karmienia wraca do rozmiarów sprzed ciazy, a czasem nawet jest mniejszy. ja tez
      mam wiekszy biust (moze nie tak duzy jak twoj bo "tylko" D przed ciazawink) ale
      wiem jedno ze wole nosic te babcine biustonosze teraz bo one wmiare stabilnie
      podtrzymuja biust ze wszystkich stron i biust moze nie zmarnieje tak bardzo. ja
      najbardziej obawaim sie ze wlasnie wieksze biusty to na jedrnosci traca...crying
      wiec jak polecila mi polozna to spie nawet w tych biustonoszach i smaruje
      smaruje i smaruje... no coz zobaczymy...
      powodzenia i glowa do gory!!!
    • gosia_grabosia Re: biust w ciąży i po 04.09.05, 20:59
      No nie zgodze się z Donią. Każda z nas jest inna smile Ja przed pierwszą ciążą
      miałam taki jak ty, potem zostało 75F, a teraz ....... musze poszukać chyba G.
      Zobaczymy co będzie po karmieniu.

Natomiast mojej koleżance po skończeniu karmienia z miseczki D sprzed ciąży
      pozostała ..... B.

A tak wogóle, to sa baaardzo ładne biustonosze w rozmiarze 75F np firmy Samanta
      (polskie) Te do karmienia niestety nie profiluja ładnie biustu, ale z
      tych "zwykłych" też mozna karmić, "górą" że tak to nazwę.

Pozdrawiam
      • d0nia Re: gosiu 04.09.05, 21:21

• d0nia Re: gosiu 04.09.05, 21:25
          oj tak mi sie nacisnęło i uciekło...
          ja to sie bardzo ciesze ze sie ze mna nie zgadzasz... bo to znaczy ze jest dla
          mnie szansa... bo ja lubie moj biuscik... i boje sie strasznie ze "po" bedzie
          mniejszy lub oklaplycrying a to jeden z niewilu mojich atutów... (no wiecie tych
          ktore samemu sie lubi we wlasnym cialku)
          pozdrawiam mocno!!!
          p.s.
          ja uwielbiam samante... faktycznie modeluje biuscik elegancko i trzyma na
          wszystkie strony... jadnak mnie teraz byle koroneczka, niteczka... wszystko
          draznie przeokrotnie... czy to minie? mam nadzieje ze tak!
    • gonia28b Re: biust w ciąży i po 04.09.05, 21:32
      Hej!
      Też należę do biuściastych i też mam problem kupić dobry biustonosz. Ostatnio,
      kiedy chciałam sobie kupić po prostu tylko większy rozmiar, nawet nie do
      karmienia, znalazłam w moim rozmiarze taki własnie bawełniany tylko z bezszwowo
      wyprofilowaną miseczką. Akurat na zakupach byłam z mężem. Powiedział, że jak ja
      mu coś takiego założę to mnie z domu wypisze - zdecydowanie woli... bez takiego
      biustonosza.
      Chyba nie będę kupowała takiego biustonosza do karmienia. Może lepiej poszukać
      takiego rozpinanego z przodu.
      Ponadto myślę, że okres ciąży i karmienia to taki stan przejściowy. Po prostu
      dbajmy przez ten czas o nasze biusty, teraz są znacznie bardziej narażone na
      utratę swej urody niż tak normalnie. Te "babcine" biustonosze to - mam
      nadzieję - tylko na teraz.
      Pozdrawiam serdecznie
      • falka32 Re: biust w ciąży i po 04.09.05, 22:24
        z rozpinanego z przodu będą ci wypadały wkładki laktacyjne, chyba, ze masz 3
        ręce i tą trzecią będziesz podtrzymywać wkładkę przy tej piersi, z której akurat
        nie karmisz, bo z niej też samoczynnie nieraz leci mleko.
        Lepiej juz zwykły miękki stanik i karmić "z góry", tzn opuścić ramiączko i
        zsunąć miseczkę pod biust a potem podciągnąć. Mozna zrobic bez rozbierania się.
        • gonia28b Re: biust w ciąży i po 05.09.05, 10:14
          No wiesz, nie mam jeszcze doświadczenia. Ale dobrze, że piszesz o takich
          problemach technicznych z karmieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka