Dodaj do ulubionych

badania a wyniki

05.09.05, 12:02
Dziewczyny pomozcie. Czy ktoras wie gdzie mozna znalesc opisy jak odczytywac
wyniki krwi i moczu tz. te wszystkie skroty.
Obserwuj wątek
    • anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 12:03
      tu masz wszystko opisane:
      samozdrowie.interia.pl/kobiece/badania/news?inf=489882
    • mandziola Re: badania a wyniki 05.09.05, 12:24
      www.laboratorium.swinoujscie.pl/normy.htmlPozdr.
    • dora774 Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:34
      Dziekuje za odpowiedzi. Przejrzalam oba linki ale nie znalazlam tam tego co
      szukam ,moze wy wiecie. Skrot to LYM% norma jest 25,0 do 40,0 ja mam 16,6 nie
      wiem jak to zinterpretowac, moze wy cos wiecie. Z gory dziekuje za odpowiedzi
      • anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:39
        najlepiej spytaj lekarza-ja sama nigdy nie interpretuje wyników bo się nie znam
        na tymsmile
        • dora774 Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:41
          Jak bylam na wizycie to spojrzala na moje wyniki i powiedziala tylko ze sa dobre
          i nic wiecej. Czasami mam wrazenie ze jest juz znieczulona i nie zabardzo jej
          sie chce tym bardziej ze moja wizyta byla o godzinie 23 bo tak jest zawalona ze
          trzeba sie umawiac na miesiac wczesniej.
          • anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:44
            to może pójdziesz do innego lekarza z tymi wynikami? tak da własnego spokojusmile
            • dora774 Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:55
              Chyba bede musiala tak zrobic chociaz juz nie chcialam do nikogo chodzic bo
              mialam troche perypeti na poczatku ciazy i wlasnie z kilkoma lekarzami (po USG
              stwierdzili ze moge poronic i moge czekac tylko na to - co okazalo sie bzdura bo
              moja corcia rosnie caly czas zdrowo i bez jakis komplikacji). Dlatego teraz
              postanowilam juz zostac u jednego zeby bez potrzeby sie nie stresowac.
              • anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 17:07
                przecież z wynikami możesz isć do rodzinnego
    • honi_29 Re: badania a wyniki 05.09.05, 21:05
      To nic strasznego.Mówimy o ilości limfocytów w rozmazie,tzn we wzorze krwinek
      białych(są różne ich rodzaje).Masz tam jeszcze najprawdopodobniej oznaczoną
      ilośc GRAN lub SEG i MID.W ciąży obraz krwinek białych wygląda nieco inaczej i
      Twój wynik nie jest żadną patologią,spokojniesmile
      • dora774 Re: badania a wyniki 06.09.05, 14:26
        Dzieki za odpowiedz. Rzeczywiscie mam jeszcze te wyniki o ktorych mowisz ale
        wszytkie mieszcze sie w podanej obok normie. Jeszcze raz dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka