dora774 05.09.05, 12:02 Dziewczyny pomozcie. Czy ktoras wie gdzie mozna znalesc opisy jak odczytywac wyniki krwi i moczu tz. te wszystkie skroty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 12:03 tu masz wszystko opisane: samozdrowie.interia.pl/kobiece/badania/news?inf=489882 Odpowiedz Link Zgłoś
mandziola Re: badania a wyniki 05.09.05, 12:24 www.laboratorium.swinoujscie.pl/normy.htmlPozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dora774 Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:34 Dziekuje za odpowiedzi. Przejrzalam oba linki ale nie znalazlam tam tego co szukam ,moze wy wiecie. Skrot to LYM% norma jest 25,0 do 40,0 ja mam 16,6 nie wiem jak to zinterpretowac, moze wy cos wiecie. Z gory dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:39 najlepiej spytaj lekarza-ja sama nigdy nie interpretuje wyników bo się nie znam na tym Odpowiedz Link Zgłoś
dora774 Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:41 Jak bylam na wizycie to spojrzala na moje wyniki i powiedziala tylko ze sa dobre i nic wiecej. Czasami mam wrazenie ze jest juz znieczulona i nie zabardzo jej sie chce tym bardziej ze moja wizyta byla o godzinie 23 bo tak jest zawalona ze trzeba sie umawiac na miesiac wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:44 to może pójdziesz do innego lekarza z tymi wynikami? tak da własnego spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
dora774 Re: badania a wyniki 05.09.05, 15:55 Chyba bede musiala tak zrobic chociaz juz nie chcialam do nikogo chodzic bo mialam troche perypeti na poczatku ciazy i wlasnie z kilkoma lekarzami (po USG stwierdzili ze moge poronic i moge czekac tylko na to - co okazalo sie bzdura bo moja corcia rosnie caly czas zdrowo i bez jakis komplikacji). Dlatego teraz postanowilam juz zostac u jednego zeby bez potrzeby sie nie stresowac. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: badania a wyniki 05.09.05, 17:07 przecież z wynikami możesz isć do rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: badania a wyniki 05.09.05, 21:05 To nic strasznego.Mówimy o ilości limfocytów w rozmazie,tzn we wzorze krwinek białych(są różne ich rodzaje).Masz tam jeszcze najprawdopodobniej oznaczoną ilośc GRAN lub SEG i MID.W ciąży obraz krwinek białych wygląda nieco inaczej i Twój wynik nie jest żadną patologią,spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
dora774 Re: badania a wyniki 06.09.05, 14:26 Dzieki za odpowiedz. Rzeczywiscie mam jeszcze te wyniki o ktorych mowisz ale wszytkie mieszcze sie w podanej obok normie. Jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś