zanetka26 05.09.05, 12:33 Dziewczyny, błagam Was o pomoc. Nie mogę się załatwić. Ostatnio pomogła mi maślanka. Dziś już niestety nie bo zwymiotowałam. Mam uczucie pelności w brzuchu, a w dodatku te mdłości( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: co na zaparcia? 05.09.05, 12:38 Otreby i jeszcze raz otreby! Do jogurtu lub po prostu wody min. 3 lyzeczki. Sliwki suszone, mozesz je tez namoczycw wodzie i taki kompocik zapodawac. No i odstaw na moment witaminki one tez powoduja zaparcia. Z farmakologicznych to mozesz dopytac o syropki w Aptece lub ponoc swietne czopki glicerynowe - to dla nas dozwolone. A profilaktycznie mieta swietna na mdlosci i zaparcia ale jej trzeba wypic do 3 filizanek dziennie - dla mnie to najlepszy srodek ale dzis musisz sobie pomoc farmakologicznie. Polecam rowniezwatek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28362013&a=28362013 Odpowiedz Link Zgłoś
mija4walles Re: co na zaparcia? 05.09.05, 12:41 albo jedz duze winogrona razem z pestkam i i je mocno gryz Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: co na zaparcia? 05.09.05, 12:51 Tylko nie zapominaj ze majaduzo cukru przez co sa b. kaloryczne Odpowiedz Link Zgłoś
figi331 Re: co na zaparcia? 05.09.05, 12:42 a moze jablka Ci pomoga? Dla mnie to jest niezawodny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
figi331 Re: co na zaparcia? 05.09.05, 12:49 jeszcze mi sie cos przypomnialo. Polozna w szkole rodzenia mowila o ugotowanych i startych burakach wymieszanych ze smietana. Nie wiem jak to smakuje, ale podobno 100% skutecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: co na zaparcia? 05.09.05, 12:51 czopki glicerynowe, suszone śliwki, Odpowiedz Link Zgłoś
dariaza Re: co na zaparcia? 05.09.05, 12:55 Lactulosa! Mnie nic innego nie chciało pomóc. Lactulose MID, tak to się nazywa, ale upewnij się jescze w aptece. Smakuje jak syropek na gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka26 Re: ale mogę go stosować? 05.09.05, 13:10 boję się wszystkich środków farmakologicznych, żeby nie zaszkodziły dzidziusiowi Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: ale mogę go stosować? 05.09.05, 13:12 Lekarze przepisuja sropki i czopki wiec nie ma co sie bac, a dyskomfortow trzebasie pozbywac... Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: ale mogę go stosować? 05.09.05, 13:15 syropek Duphalac albo Normalac - można stosować w ciąży - poleciła mi moja gin i całą ciążę piłam i synkowi nie zaszkodziło. A z domowych sposobów - sok z kiszonej kapusty np. "Kacyk" do nabycia w niektórych hipermarketach albo babe na bazarze poprosić niech odleje albo sok ze świeżych buraczków lub buraczki - pure. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ale mogę go stosować? 05.09.05, 13:31 duphalac jest super. na mnie dzialal na dodatek moga go brac nawet ciezarne z cukrzyca. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: ale mogę go stosować? 05.09.05, 14:43 Syrop Duphalac też stosuję, ale tylko doraźnie, bo u mnie wywołuje straszne gazy. Na codzień polecam do śniadania jogurt z 2-3 łyżeczkami otrąb pszennych, jabłuszka też są dobre. Aha, mam jeszcze jedną sztuczkę: w toalecie podstawiam sobie pod nogi mały stołek - bardzo pomaga przy wypróżnianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
magaol Re: ale mogę go stosować? 05.09.05, 14:54 Sprobujcie wode(ciepla,przegotowana)z miodem i cytryna...zaraz po wstaniu z lozka.Pilam cala ciaze i zero klopotow.Podjadalam tez sliwki suszone. Odpowiedz Link Zgłoś
privata Re: co na zaparcia? 05.09.05, 14:08 Pomogą na 100% tylko i wyłącznie czopki glicerynowe, przy bardzo mocnym zaparciu należy wziąć 2. Sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: co na zaparcia? 05.09.05, 15:04 Ja mam brac zelazo, bo mam malo, ale zawsze tak mialam, wiec sie nie martwie i biore tabletke raz na kilka dni, a potem musze biec do lazienki. Podobno taka reakcja sie zdarza, choc nie za czesto, czesciej jest niestety wlasnie zatwardzenie. Ale moze ty bedziesz miala wlasnie tak jak ja? To durulex - sorbifem, czy jakos tak. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: co na zaparcia? 05.09.05, 15:38 Na mnie nie dzialaly ani suszone sliwki, ani jablka, maslanka itp. Problem z zaparciami zniknal gdy zaczelam jesc zwykle sliwki lub gotowac z nich kompot z duza zawartoscia sliwek Odpowiedz Link Zgłoś