dariaza 06.09.05, 12:34 napiszcie czy znacie to urządzenie. Koleżanka właśnie do mnie zadzwoniła, że urodziła bardzo szybko z dwoma szwami dziewczynkę 4200g. Zastanawiam się czy w 36tc to już nie za poźno na trening. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sotto_voce Re: Epi- No-pomógł bardzo 06.09.05, 12:56 36 tc to nie tylko nie za późno, ale za wcześnie na ćwiczenie. Z maila, którego dostałam od przedstawicielki firmy handlującej tym urządzeniem wynika, że zaczyna się 2 tyg. przed terminem porodu. Trochę glupio, że można wydać prawie 400 i nie zdążyć tego sprzętu wykorzystać do końca, tzn. do osiągnięcia 10 cm. A sprzedać używanego się nie da, bo nie można go sterylizować. Ale mimo wszystko mam ochotę nabyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Epi- No-pomógł bardzo 06.09.05, 12:57 Jeżeli poród ma odbyć się w Polsce i jest to pierwsze dziecko, to zakup EPI NO raczej nie ma sensu. Urządzenie jest dość drogie, a i tak w większości szpitali położne nie będzie interesowało co sobie ćwiczyłaś w domu tylko natną cię rutynowo tak jak im się będzie podobało. www.allegro.pl/show_item.php?item=57223742 Tu masz opis urządzenia, z którego wynika, że ćwiczy się 2 tygodnie przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
sotto_voce Re: Epi- No-pomógł bardzo 06.09.05, 13:03 No nie, uwielbiam takie wypowiedzi. To trzeba poszukać szpitala, gdzie nie nacinają rutynowo, jak im się podoba. Można też nie podpisywać wszystkiego jak leci i nie wyrazić zgody na nacięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaza Re: Epi- No-pomógł bardzo 06.09.05, 13:48 koleżanka rodziła w szpitalu, w którym nacinają standardowo, ale ma tylko dwa szwy. Myślę, że nie każda która rodzi ponad 4kg kruszynkę ma tylko dwa szwy. Raczej słyszałam o mamusiach porozrywanych na maksa w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś