Dodaj do ulubionych

Rozmiar brzuszka

13.09.05, 07:40
Dziewczyny, zaczynam się niepokoić. Dzisiaj zaczynam 10 tc a po mnie nic nie
widać, że jestem w ciąży. Praktycznie żadnego brzuszka. Tylko lekki, naprawdę
lekki waleczek. Czy to normalne? Czy może coś jest nie tak? Boję się że coś
niewporządku z dzieckiem. Od kiedy u was była widoczna ciąża?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 07:42
      masz mase czasu na brzuch ciazowy! dopiero jestes w 10 tcsmile
      pojawienie sie brzucha to sprawa indywidualna. moja kolezanka do 6 miesiaca w
      swoich dzinsach chodzila a ja w 12 tc zakladalam juz ciazowe ubranka.
      teraz w 41 tc mam 105 cm brzuchasmile
      • kasiabambo Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 13:26
        Hej!!Nic sie nie martw-ja jestem szczupla osoba,i dopiero w 5 miesiacu zaczelo
        cos rosnac,a w 8mc.kupilam dopiero spodnie ciazowe.Teraz koncze 8mc a moj
        brzusio wyglada na 6/7.Kazda z nas jest inna,dlatego kazdy brzuszek jest tez
        innysmile)a wcale nie oznacza to ze jak maly brzusio to male dziecko-czasem jest
        na odwrut.Pozdrawiam.
    • visenna2 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 07:45
      Spokojnie, w 10 tc jeszcze nic nie widać, mnie brzuchol zaczął rosnąć pod
      koniec piątego miesiącasmile)) Teraz jestem w 25 tc i z dnia na dzień mam większy
      brzuch, zaczynam chodzić jak kaczka, i po wejściu na 1 piętro sapię jak
      lokomotywa... Też się nie mogłam doczekać kiedy już będzie widać, a teraz mam
      już dośćsmile
      • agak14 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 07:47
        Pocieszyłyście mnie dziewczyny, bo już naprawdę zaczynałam się martwić że coś
        nie tak. Wiem żę rozmiar brzuszka to sprawa indywidualna, ale wydawało mi się
        że jak na 10 tc to już coś powinno być widać. A u mnie wieczorem tylko jakby
        brzuch jest większy natomiast rano taki malutki...
        • visenna2 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 08:06
          U mnie było zupełnie tak samo: rano brzuch płaski, a po całym dniu wcinania
          jakby sie trochę zaokrąglał... Poza tym praktycznie nie miałam mdłości,
          obżerałam sie nieprzyzwoicie, więc zahodowałam sobie trochę słoninkismile
    • hanka45 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 08:09
      Mi sie wydawalo, ze "cos" widac kolo 13 tc, ale inni zauwazyli brzuszek dopiero
      kolo 20 tc. Nie masz sie czym martwicsmile
    • simonkapl Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 13:30
      Ja jestem w 13 tyg i nic nie widac.Jestem osoba okragla, utylam 1kg.
      • lisiczka24 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 13:33
        Nie ma powodów do obaw!!W 10 tyg raczej brzuszka się nie dopatrzysz smileJa bedac
        w 22 tyg byłam prawie płaska a wszystko bylo ok !!!!
        Pozdrawiam
    • novanka Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 13:33
      Wiesz co, ja mam to samo! Jestem w połowie 12 tyg - a brzuch płaski jak zawsze!
      Szczególnie rano, jak leżę, to jest wręcz zapadły (jestem szczupła, a brzuch
      zawsze miałam płaski), po południu zaokrągla się, i wtedy dopiero czasami
      wyczuwam taki wałeczek właśnie. Ale nie wiem, cyz to nie tłuszzc po prostu smile
      W każdym razie też mnie to niepokoi, i nie mogę doczekać się wizyty u lekrza (
      a to dopiero za tydzień).
      • anulaaa Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 13:43
        nie macie sie czym przejmowaćsmile
        brzuch ciążowy zaczyna się pojawiac najczęściej koło 18-20tcsmile niektóre
        dziewczyny nawet w 24-26tc mają malusieńkie brzusiesmile

mi wyskoczyła nagle wielka piłka koło 21tc i do teraz(27tc) ic a nic nie urósł-a
        lekarz mówi,że jest wszystko ok więc sięnie martwie że nie rośnie-gin mi
        powiedział,że pewnie urośnie mi znowu za jakiś czas z dnia na dzien-może taka
        moja urodabig_grin

głowa do górysmile wiem,że się doczekać nie możecie ale wierzcie mi że piłka w
        miejscu brzucha to ne jest takie miłe jak się wydajewink)

ps.jak oglądam swoje zdjęcia z 12-15tc kiedy byłam płaska to śmiać mi się chce
        bo mi się wydawało że miałam juz korągły brzuch a na zdjęćiach płaściutkosmile)
        • miimiimii Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 13:51
          zostało mi 15dni ciąży, w brzuszku mam 94cm i nadal chodzę w "cywilnych"
          ubraniach. nie mam ani jednych spodni ciążowych, noszę dżinsy biodrówki. mam
          tylko śmieszną piłeczkę, 94 centymetry, a w dupci 87smile))
    • madzia1976 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 13:49
      No więc tak: rozpoczęłam teraz 11 tydzień. O ile dobrze pamiętam to tak gdzieś
      od 7 tygodnia wyskoczył mi brzuszek. Kiedy byłam w 9 tyg. to musiałam sobie
      kupić 2 pary spodni ciążowych (na zmianę), bo o moich jeansach nie było mowy
      bym je założyła, poprostu cisnęły mi brzuszek. A należę do dziewczyn szczupłych
      (przy wzroście 170czm ważyłam i na razie nad ważę 60,3kg.
      U mnie bardzo szybko pojawił sie brzuszek (podobno wyglądam na brzuszku jakbym
      była w 4-5 mies ciąży), a na całym ciele nic sie nie zmieniłam. Na początku tym
      sie przejmowałam, ale teraz to już cieszę sie że widać dzidzięsmile
      Przez to że tak szybko mi urósł brzuszek musiałam powiedzieć w 10 tyg o ciąży w
      pracy.
      Tak więc jest to sprawa indywidualna - każda dziewczyna ma inaczej.
      Najważniejsze żeby cię nic nie bolało w podbrzuszu - jesli tam jest wszystko
      OK, to spokojnie, wszystko w swoim czasie, i Ty zobaczysz pięknie zaokrąglony
      swój brzunio smile
      POWODZENIA
      • emi_74 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 14:00
        ja jestem w 16 tygodniu ok. 2 tygodni pojawil sie u mnie lekki brzuszek - dosyc
        nisko, pod pepkiem, ktory widze tylko ja smile do tej pory mieszcze sie we
        wszystkie spodnie. przytylam ok 1 kg. nie moge sie juz doczekac kiedy poczuje
        ruchy malego.
      • simonkapl Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 14:00
        Nieprawda, moze bolec w podbrzuszu w ciazy, jak najbardziej.Nawet dziwne by
        bylo zeby nie bolalo.Takze nie siej niepotzrebnej paniki.
    • karolinazajac Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 14:00
      Ja teraz na przełomie 13 i 14 tc. mam wałeczek, ale pod nim coś się powoli
      zaokrągla. Spodnie i spódnice, które nosiłam na początku odłożyłam grzecznie na
      spód szafy, natomiast do łask wróciły ubrania z czasów kiedy miałam kilka
      kilogramów więcej. Ubrania ciążowe jeszcze są za duże, ale kupiłąm sobie
      świetny dres ze spodniami na gumkę+sznurek i jest idealny na rosnący brzuszek.
      Pozdrawiam!
      • agak14 Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 15:42
        Dziewczyny, jesteście kochane!! Przestałam się martwić nierosnącym na razie
        brzuszkiem. Pozdrowienia.
        • elennara Re: Rozmiar brzuszka 13.09.05, 15:57
          Ja się martwię bo przed ciążą (jest ok 8tyg) przytyłam 2 nadprogramowe kg i
          miałam je zrzucić, (a mam taką urodę, że nigdy nie tyje w biodrach tylko
          wszystko idzie mi w brzuch) bo zaczełam wyglądać okrągło, no i nie zdążyłam.
          Teraz przytyłam jeszcze z 1.5kg bo obżeram się niemiłosiernie i boję się co to
          będzie później. Nie widać brzuszka ciążowego, bo za wcześnie, ale widać
          tłuszcz. Na szczęście w dżinsy jeszcze sie mieszczęsmile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka