Dodaj do ulubionych

jaki magnez?

13.09.05, 20:05
Dziewczyny mam pytanie. Mialam lekkie skurcze miesni wiec powiedzialam mojemu
gin o tym dzisiaj - powiedzial ze mam brac magnez. Tylko ze mi nie prepisal
konkretnego. Ja kupilam MBE ale na ulotce jest napisane ze stosowanie pos
kontrola lekarza. Nie wiem czy mam brac 1 zy 2 tabletki. (jesna to 250 mg)
CZy ktoras z was stosowala ten preparat?
Obserwuj wątek
    • e-go Re: jaki magnez? 13.09.05, 20:48
      cóż, najlepiej jednak dopytać się lekarza....
      ja biorę magnez od dłuższego czasu - Magne B6, podobno dobry preparat - 3x po 1
      tabletce a teraz nawet 3xpo 2 tabletki - ale dlatego, że mam duże niedobory
      magnezu - objawia się to m.innymi skurczami łydek, rąk, i baaardzo twardym
      brzuszkiem
      najlepiej zadzwoń do swojego gina smile
    • ania_top Re: jaki magnez? 13.09.05, 23:36
      Ja biorę Magnefar B6- 2x1- jest naprawdę dobry! Nie mam już żadnych skurczów!
      Najlepiej skonsultuj to z lekarzem- powinien wiedzieć jaka dawka jest dla
      Ciebie najlepsza, pozdrawiam
      • adanko77 Re: jaki magnez? 14.09.05, 07:50
        dzieki dziewczyny za odpowiedzi-macie racje, zadzwonie do mojego gina. Rowniez
        pozdrawiam
        • madziaak1 Re: jaki magnez? 14.09.05, 09:41
          hej, ja używam Magnokal, biore 2x2 tabletki po posiłku, a to dlatego, że skurcze są wynikiem nie tylko braku magnezu ale i potasu, a ten preparat jest 2-składnikowy, mnie skurcze ustąpiły, przepisała mi moja pani doktor
          • dzidzia_ch Re: jaki magnez? 14.09.05, 10:29
            ja zazywam Asmag Forte 3x2 tabletki i lepiej sie czuje(nie ma juz skurczow0
    • ariana1 Re: jaki magnez? 14.09.05, 12:21
      A ja - aspargin, to jest też magnez + potas. 3x2 tab. z przepisu gina.
      • malgolkab Re: jaki magnez? 14.09.05, 12:28
        ja biore slowmag 3x1, tez oczywiscie z zalecenia lekarza
      • mamcia102 Re: jaki magnez? 14.09.05, 12:28
        cześć ja miałam straszne skurcze łyde i stóp poszłam z tym do lekarza zaleciła
        mi ASPARGIN bo miałam mało potasu i magnezu oprucz tego poradziła mi jeść dużo
        pomidorów i gorzkiej czekolady.Skurcz ustały a ja się czuje dobrze.
        • jeanetta czy wasze skurcze powodowaly plamienia? 14.09.05, 14:08
          Hej
          ja mam pobolewania podbrzusza i pomyslalam ze moze tez powinnam zazyc magnez?
          Jestem zagranica, ale juz za 6 dni bede w Polsce i jestem zapisana od razu na
          wizyte u gina. Do tego czasu jednak bede sie martwic, bo mam 8 tydzien ciazy tzn
          liczac od miesiaczki, a od paru dni mam lekkie plamienia i bardzo sie boje co
          sie z moja ciaza dziejecrying
          Czy radzicie mi przyjmowac magnez?
          Tutaj kupilam gotowy preparat dla kobiet w ciazy, biore jedna tabletke w trakcie
          obiadu -ma optymalne ilosci witamin w tym kwas foliowy 400mikrogramow, ale
          magnezu ma jak na magnez niewiele bo 150miligramow, tzn 50% dziennego
          zapotrzebowania -czyli moglabym wiec dodatkowo ze wzgledu na bole brzuche brac
          magnez? jak mi radzicie?
          • jeanetta prosze odpowiedzcie 14.09.05, 14:32
            prosze o odp. na powyzsze pytanie...
            • malgolkab Re: prosze odpowiedzcie 14.09.05, 15:02
              mnie skurcze w ogole nie bola, po prostu twardnieje macica i jest takie dziwne,
              ciezkie do opisania uczucie. plamienie mialam raz w 10tc i bralam duphaston.
              magnez raczej na plamienia nie pomoze. ja uwazam, ze w ciazy nie bierze sie
              zadnych lekow bez konsultacji z lekarzem, kazda kobieta jest inna.
              moja gin powiedziala, ze bole czy klucia w podbrzuszu w ciazy to norma, ale
              jesli towarzyszy im plamienie, twardnienie brzucha, czy jesli bol jest ciagly,
              to koniecznie do lekarza.
            • kamila_11 Re: prosze odpowiedzcie 14.09.05, 15:03
              Dobry jest magnefar B6. Ja biorę dwie tabletki rano i dwie tabletki wieczorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka