Dodaj do ulubionych

mamy z Opola

21.09.05, 14:03
czy są wśród nas (oprócz mnie)jakies mamy (przyszłe mamy) z Opola? fajnei by
było pogadać na forum o naszym lokalnym szpitalu i lekarzach. Jeśli tak to
sie odezwijcie
Obserwuj wątek
    • bizu Re: mamy z Opola 21.09.05, 14:57
      Hej, nie jestem dokładnie z Opola, ale tu rodziłam mojego synka i teraz też tu
      zamierzam rodzić. Więcej mam z Opola znajdziesz na forum regionalnym - Opole.
      Pozdrawiam
      • izabelek27 Re: mamy z Opola 21.09.05, 15:16
        ajak oceniasz nasz szpital położniczy? jaka kadra i jakie warunki? czy
        chodziłaś do szkoły rodzenia?bo ja zamierzam ale nie wiem kiedy sie tam
        zapisać - jestem w 13 tyg.
        • gronka Re: mamy z Opola 21.09.05, 15:47
          Witam i również przyłączam się do szczęśliwych, przyszłych mam smile Tez jestem z
          Opola, w którym mieszkam od niedawna i niestety wszystko jest mi tu obce. Jutro
          zaczynam 11 tc i już z niecierpliwością czekam na pierwsze USG, na które umówię
          się przy jutrzejszej wizycie u mojego gina. Mam pytanie do izabelek27 czy znasz
          w Opolu dobrego gina, który robi usg na naprawdę dobrym sprzęcie. Czekam na
          dobre rady smile Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!
        • bizu Re: izabelek27 21.09.05, 15:58
          Rodziłam w listopadzie 2003 roku. Szpital, kadrę, opiekę lekarską, położne
          oceniam bardzo dobrze. Chodziliśmy z mężem na szkołę rodzenia, planowaliśmy
          poród w wodzie. Niestety dzidziuś był za duży i skończyło się na porodzie
          naturalnym. Nie wiem, czy znasz stronę: www.ginekologia.opole.pl
          Tam są wszystkie informacje o szpitalu i szkole rodzenia. Teraz poród planowany
          jest na grudzień i mam nadzieję, że będzie tak samo dobrze, jak za pierwszym
          razem. Życzę powodzenia, jak masz pytania, to możesz napisać na priv./Dorota
    • kolagulka Re: mamy z Opola - zapraszam na forum opolskie 21.09.05, 19:30
      I ja się melduję!
      Mieszkam w Opolu - na jutro mam planowany termin porodu. Zaliczyłam szkołę
      rodzenia, zwiedzałam szpital i teraz tylko czekam, żeby sprawdzić w praktyce
      to, czego się nauczyłam. Już nie mogę się doczekać porodu; bardzo chciałabym
      urodzić w terminie lub maksymalnie kilka dni po...

Wreszcie się pojawiły forumowiczki z Opola - jest nas mało na forum albo nie
      wszystkie się ujawniają. Dlatego założyłam dla nas forum opolskie, na które
      serdecznie zapraszam:
      "Mamy z Opola i okolic"
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33892
      Agnieszka.
    • izabelek27 Re: mamy z Opola 22.09.05, 08:32
      no wreszciesmile)))) tak sie cieszę że dziewczyny się odezwałyscie. Zaraz wejdę na
      nowe forum. Tylko parę słów na mój temat. 13 tydz. ciaży do tej pory 2 usg -
      chodzę do dr Samborskiej na Koszyka. W sumei to nei mam porównania z innymi
      lekarzami bo chodzę do niej od lat i nawet jestem zadowolona. Jedyne co mnei
      meczy to straszne kolejki w poczekalni mimo ze zawsze umawiam sie na godzinę.
      Druga sprawa to ceny - za wizytę z usg muszę płacić 100 zł (moja znajoma z
      Brzegu płaci za to 50 złsad ) no ale to jest Opole a nie Brzeg. Ja też nie
      jestem rdzenną mieszkanką Opola ale przeyjechalam tu na studia i juz tu
      zostałam w sumie to mieszkam tu juz prawie 9 latsmile. Nie znałam tej strony o
      szpitalu w Opolu i szkole rodzenia dziekuję bardzo!!!!. Odezwijcie sie
      dziewczyny trzymam kciuki za rodzące niebawem i mam nadzieję ze po porodzie
      będziemy nadal w kontakciesmile a moze sie kiedyś spotkamy?smile
      • sylwiakor Re: mamy z Opola 22.09.05, 22:38
        Czesc izabelek27
        Jesli chodzi o ginekologa, to polecam ci dr Marka Tomale z GMW przy 1 Maja
        (budynek naprzeciwko budek kolo PKS). Mily i sympatyczny (i te niesamowicie
        niebieskie oczy!), gabinet wyposazony w USG, wymazy sprawdza na miejscu, a
        wizyta (badanie + USG - mozna nagrywac na video) kosztuje 80 zl. Umawiasz sie
        na godzine i rzadko zdarzaja sie spoznienia. Dr Tomala pracuje w szpitalu, jest
        ginekologiem poloznikiem, a takze andrologiem. Polozne w rejestracji
        b.sympatyczne, szczegolnie pani Kasia. Niedawno otworzyli szkole rodzenia.
        Niestety juz nie zdazylabym jej skonczyc, bo termin mam na 11.10., a mialam
        ochote sie tam zapisac. Przyjmuja tam tez dr Glab i Niemczyk, podobno tez
        dobrzy, ale juz nie pracuja w szpitalu. Wszyscy zajmuja sie tez nieplodnoscia.
        Polecam
        Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka