azija1 21.09.05, 19:44 Nigdzie się nie spotkałam z opisem takiego objawu w ciąży. Mianowicie cokolwiek dziś zjem czuję gorycz w ustach - blee... Czy któraś z was miała coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etka30 Re: Miałyście może taki objaw?? 21.09.05, 19:46 oj tak ... taki wrecz metaliczny posmak w ustach ... niestety pojawia sie i znika i kiedy mysle, ze juz nie wroci ...powraca Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Miałyście może taki objaw?? 21.09.05, 19:48 Tak - najpierw na samym poczatku ciąży. Myślałam, ze zwariuję. A teraz w ostatnim miesiącu powtórka z rozrywki. Pomaga mi zjedzenie plasterka cytryny bez cukru . Odpowiedz Link Zgłoś
kama_now Re: Miałyście może taki objaw?? 21.09.05, 20:00 Tak! Coś okropnego! Plus jakaś zgaga czy coś takiego. Od jakichś trzech tygodni miałam spokój aż do dzisiaj. Pomaga mi pomidor lub herbata z cytryną i cukrem lub jakiekolwiek inne słodsze pitko. Mam nadzieję, że prędzej czy później przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
azija1 Re: Miałyście może taki objaw?? 21.09.05, 20:01 Poszłam od razu do kuchni i zjadłam plaster cytryny. Troszkę pomogło Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: Miałyście może taki objaw?? 21.09.05, 20:05 oo matko, mam to samo Metaliczny , okropny smak w ustach, utrzymuje sie czasami kilka godzin. Do tego ciągłe nudności - poprostu sama roskosz. A w pierwszej ciązy było tak cudownie)))) gdyby nie rosnący brzuszek i kopniaki mojej młodej to bym nie wiedziala, że jestem w ciązy. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
daga210 Re: Miałyście może taki objaw?? 14.11.05, 13:52 Cześć Kochane Koleżanki Właśnie szału dostaje przez tą gorycz!!! Myślałam, że jestem jedyna, która cierpi na ta dolegliwość. Już chyba wszystkich pytałam o co chodzi. Kuzynka mi powiedziała, że być może nie przyswajam żelaza z witamin -Feminatal zażywam. Efekt jest taki, ze cały czas musze coś jeść, żeby zabic ten smak, ale on jak na złość ciągle mi zostaje, guma miętowa odpada, nic nie działa. Kiedy mi to przejdzie? No cóz dołaczyłam juz do Grona Gorzkich Ciężarówek)) Odpowiedz Link Zgłoś