jolanta8 21.09.05, 21:47 j/w położna kazała mi kupić do cesarskiego cięcia bo takowe bedę miała hm...używałyście czegoś takiego? po c o to jest i na co? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziabk Re: Co to jest pas Teresy? 21.09.05, 22:12 Pewnie chodzilo jej o "Pas poporodowy Pani Teresa". Sa jeszcze Uniwersalne pasy Pani Teresa. Ten poporodowy to taka jakby guma (elastyczna tkanina), wciagana jak spodnica , nierozpinana (pasy uniwersalne maja zapiecie na rzep). Z tego co pamietam pas taki sluzy do tego, zeby rana sie nie rozchodzila, zeby nie rozeszly sie miesnie brzucha. Czasami dziewczyny traktuja taki pas jako pas wyszczuplajacy, co nie jest dobrym wyjsciem. Rehabilitantka na szkole rodzenia tlumaczyla, ze uzywanie takeigo pasa jako maskujacego poporodowe nawisy brzuszne oslabia miesnie brzucha (i kregoslupa tez) zamiast je wzmacniac, zatem wcale nie pomaga w odzyskaniu szczuplej sylwetki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Co to jest pas Teresy? 22.09.05, 10:08 Ja używałam taki pas po porodzie naturalnym. Bardzo mi pomógł. Nosiłam go przez ok trzy tygodnie i dużo łatwiej było mi podnosić dziecko i cokolwiek robić. Odpowiedz Link Zgłoś