Dodaj do ulubionych

pierwsze USG

23.09.05, 11:58
Za 2 godziny idę na pierwsze USG, to 8 tydzień ciąży. Zaczynam już mieć
nerwową telepkę. sad Powiedzcie mi, czy jest mozliwe, że coś jest nie tak
jeżeli dobrze się czuję, nie mam żadnych plamień czy bóli i mam bardzo dobre
wyniki badań? Boję się tego USG jak cholera. W dodatkou pierwszy raz w zyciu
będzie mnie badał ginekolog - mężczyzna, to jeszcze powiększa stres...
Obserwuj wątek
    • hanka45 Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:06
      Tez zawsze chodzilam do kobiety ginekologa. Do momentu, az zaszlam w ciąze. W 7-
      mym tygodniu poszłam do faceta i byłam b. mile zaskoczona. Był bardzo
      delikatny. Nie ma sie czego bać. Co do USG to zawsze jest duże przezycie.
      Zobaczysz, że każde nastepne będzie sie wiązało z silnymi emocjami. Tak już po
      prostu jestwink. Powodzenia!
    • asiulka1976 Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:06
      za 2 godziny napiszesz "serduszko puka puk,puk" zobaczysz surprised)
      czy to wazne jakiej plci jest lekarz tu chodzi o twoje dziecko i ono jest
      najwazniejsze a nie plec gina ;o)
    • karolinazajac Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:07
      Ja również przed pierwszym USG z jednej strony nie mogłam się doczekać a z
      drugiej trzęsłam portkami. Ale usłyszałąm, że dzidzia jest duża i jej serduszko
      pięknie bije. Tego samego Tobie życzę!!!
    • amwaw Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:10
      Nic się nie martw, będzie świetnie- zobaczysz po raz pierwszy swoją małą
      kruszynkęsmile to cudowne uczuciesmile
      Pozdrawiam ciepło
    • budzik11 Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:11
      Pewnie, że wszystko jest ok. Po co się niepotrzebnie nakręcasz nerwowo?
      Wyluzuj, dziewczyno, bo stres wam zaszkodzi. USG jest fajne, jak się pierwszy
      raz WIDZI naprawdę, że coś tam w tobie siedzi żywego smile
      • kraplakowa Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:40
        Dzięki dziewczyny. Wiem, że sama się nakręca, ale nic na to nie poradzę, ten
        typ tak ma. To znaczy teraz tak ma, bo przed ciążą byłam całkiem normalna wink A
        tak swoją drogą słyszałam, że ginekolodzy- mężczyźni są delikatniejsi od
        kobiet, ale mimo tego i tak nie mogę się przemóc. Przyznam, że moja pani gin
        nie jest specjalnie delikatna, ostatnie badanie było dość bolesne, ale mimo
        wszystko kobieta to kobieta. Głupio mi, że obcy facet będzie mi zaglądał między
        nogi. Mam nadzieję, że będzie stary i brzydki smile))))))))

Pozdrawiam
        • ania_fg Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:46
          ja tez jestem w 8 tyg. A usg mialam robione juz 2 razy, wiec nie panikuj, bo
          moze wcale nie bedzie dopochwowo tylko przez brzuch. U mnie pierwsze usg bylo w
          5 tyg - byl widoczny pecherzyk, drugie w 7 tyg. - bylo juz widac bijace
          serduszko. A jesli chodzi o ginekologow mezczyzn to uwazam ze 100 razy lepsi
          niz kobiety. Ja juz do kobiety ginekolog z wlasnej woli nie pojde. Pozdrawiam
          Ania
          • superslaw Re: pierwsze USG 23.09.05, 12:55
            Kochana! Aja bym ci polecała USG DOPOCHWOWE NAPRAWDE!!Nie jest to tak
            nieprzyjemne jak się zdaje!Do tego wszystko dokładne widać..ja w 6 tc widziałam
            jmuż dzidzia z rączkami , nóżkami i wielkim bijącym serduszkiem..naprawde nie
            myslałam że w 6 tygodniu bedzie widać aż takie serduszko!MKyślę żeprzez takie
            usg będziesz po prostu spokojniejsza jak wszystko dokładnie zobaczysz zamiast
            widzieć tylko pęcherzyk..Nie bój sie trzymam za ciebie i za siebie ja mam za 3h
            połówkowe!!
            pozdrawiam ciężarna żona slawsupera i mama 6 letniej Domci no i dzidzi 19-20tc
            • kraplakowa Re: pierwsze USG 23.09.05, 13:02
              Napewno będzie dopochwowe, tzn. na takie się zapisałam. Moja ginka dała
              skierowanie bez oznaczenia jakie USG ma być, ale ja sama przy zapisie
              zażyczyłam sobie dopochwowe. Wolę wszystko jak najdokładnie zobaczyć, a w
              prywatnej przychodni klient płaci, klient wymaga smile

Trzymajcie kciuki, odezwę się po powrocie od lekarza.
              Buźka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka