Dodaj do ulubionych

PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY

03.10.05, 22:05
czesc wszystkim
chcialam sie z wami podzielic swoją smutną historią
jakis czas temu zrobilam test ciazowy dwie kreski radosc ktorej nie da sie
opisac
pozniej pare wizyt u lekarzy zrobilam wszystkie badania wypadly idealnie
zadnych nieprzyjemnych objawow
i tak sie toczyl dzien za dniem
az dzis poszlam na usg i lekarz mi mowi : nieprawidlowy rozwoj pecherzyka
chyba jest pusty jakis splaszczony i zrobil sie do tego jakis krwiak
plamienie lekkie zaczelo sie dopiero jak wyjal wziernik od usg (na ktorego
koncowce bylo widoczne)
tak pieknie bylo....i w jednej sekundzie zawalil sie moj swiat
dostalam duphaston i tydzien oczekiwania na usg potwierdzajace ze trzeba
wykonac łyżeczkowanie

podejrzewają ze ciąża moze byc mlodsza niz wg miesiaczki (tzn ok 6/7 tydz) a
nie 8/9

jestem załamana.........i nie chce mi sie zyc.......

czy to mozliwe zeby stal sie cud i mój mały króliczek tam jednak
był ????????????????????????????

moja kruszynka .......
modle sie i placze.....na zmiane...
Obserwuj wątek
    • werrap Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 03.10.05, 22:17
      może być czasami tak wcześnie może nie być widać - zwłaszcza jakby to miał być
      5-7 tydź - poczekaj do następnego usg
      plamienie w tym pierwszym okresie też może być normalne ze względu na
      zagnieżdzanie się w ściance macicy

takze poczekaj jeszcze do następnego usg
      i spokojnei
      wera
      • gawliki Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 04.10.05, 10:34
        wspolczuje!moja siostra tez to miala!!!
      • kasia2409 Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 06.11.05, 18:51
        smutne jest to co piszesz,sama to przezyłam w 9 tc okazało sie ze mam puste
        jajo plodowe i ciaza jest za mała.Po wizycie u ginekologa zaczęłam plamic i
        trafiłam do szpitala, niestety komisja lekarska potwierdzila puste jajo plodowe
        i usuneli mi ciaze. Strasznie to przezyłam cały mój swiat sie zawalił na
        szczescie teraz jestem w ciąży 5 tc w srode ide do lekarza i nie ukrywam ze
        strasznie sie boje ale wierze,ze Bóg mi pomoze.Nie załamuj się bedzie dobrze.

pozdrawiam
    • a_pynia Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 04.10.05, 08:10
      Poczekaj przynajmniej tydzień, a zobaczysz, pojawi się fasolka! Bądź dobrej
      myśli! Ja byłam u lekarza pod koniec 7 tygodnia (a miałam 26 dniowy okres) i
      też widziałam tylko czarną plamę. Jednak mój gin niby dopatrzył się "struktur
      płodowych" jak to nazwał. Czekamy na dobre wiadomości!
    • mimi_mami Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 04.10.05, 09:21
      Witaj,

Wiem, że nie ma słów pocieszenia na to co sie dzieje. Ja dokładnie miesiąc temu
      przeszłam przez to samo. Wielka radość, oczekiwanie kolejne usg,które miało
      tylko potwierdzić że wszytsko oki i wynik -puste jajeczko ciązowesad. Wiem, jak
      jest Ci cięzko. U mnie też był to 6-7 tydzień. Mój lekarz pocieszał mnie jak
      mógł, ale wiadomo, że w tej sytuacji nie ma słów pocieszeniasad. Do mnie dotarły
      jedne słowa lekarki ze szpitala, że jeśli tak sie stało tzn że jajeczko nie
      było pelnowartościowe czyli np dwa plemniki dostały sie do środka albo jeden
      uszkodzony , albo nie rozwijało sie wszytsko prawidlowo i organizm sam
      wyeliminował je. Może pomyśl,że jak miałoby być cięzko chore to może lepiej że
      tak się stało. sad Wiem, że to brzmi strasznie, ale mnie to przekonało i pomogło
      mi sie pogodzić z ta sytuacją. Trzymaj sie cieplutko i po 3-5 miesięcy znowu
      probuj. Na pewno się uda!!!

Pzdr
      Mimi
      • balbinka76 Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 04.10.05, 10:46
        Ja miałam tak samo, i niestety to było poronienie. Lekarz po zabiegu mi
        wytłumaczył,ze lepiej,ze się tak satało jak mialoby się to stac później albo
        dziecko bardzo chore. Niewiem do dzisiaj co o tym wszystkim myslec. Kak czytam
        wasze posty to mysle,ze moze za wczesniej był ten zabieg ale trzech lekarzy
        musiało potwierdzic ten zabieg takze chyba tak poprostu musiało byc. Teraz
        jestem dwa lata po poronieniu i staram się pierwszy m-c o dzidzię.Strasznie isę
        boje żeby wszystko było oki. Trzymaj się
      • lolonek1 Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 08.10.05, 16:59
        Witam
        Ja również miałam to samo dowiedziałam się o tym w 8 tygodniu ciąży, było
        kiepsko, dlaczego to ja itp, lekarze mówili to samo tak miało być itd. Trzeba
        poczekać czas zagoi wszystko (wiem co mówię bo bardzo ciężko było mi się po tym
        pozbierać). Teraz jestem w 4 miesiącu ciąży i jak na razie odpukać jest w
        porządku, co prawda do pierwszego usg to była jedna wielka niepewność ale za to
        po tym jaka radość. Trzymam za was kciuki i na pewno będzie dobrze.
    • mamamarzec Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 04.10.05, 19:27
      moja koleżanka też tak miała na początku - na kolejnym usg tydzień później
      widać już było zarodek, tak więc miejmy nadzieję, że wszysko skończy się dobrze!
      • kuncwotek Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 08.10.05, 18:49
        witajsmile Ja też tak miałam, ale o pustym jajeczku dowiedziałam się w 4 mies.
        ciążysad To był szok i wielki bólsadDzisiaj natomiast jestem szczęśliwą mamą 2
        tyg. Zuzismile)))
        Trzymaj się cieplutko i bądź dobrej myśli. Pozdrawiam
    • madzioreczek Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 08.10.05, 19:56
      Bylinka doskonale rozumiem Twój stan, bo sama przeszłam to 1,5 roku temu.
      Czekaliśmy na cud 4 lata i pojawił się, radość ogromna, a w 9 tc. indukcja
      poronienia i łyżeczkowanie macicy z powodu pustego jaja. Smutek, strach ale i
      nadzieja, ze jednak bariera nieplodnosci zostala w jakis sposob pokonana. Dalej
      8 miesiecy kolejnych staran uwienczonych sukcesem, teraz czekam tylko na
      szczesliwe rozwiazanie na poczatku grudnia. Nie trac wiary i nie poddawaj sie
      mimo smutku, ktory teraz Cie ogarnia. Cuda sie zdarzaja!!!
      • malwes Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 08.10.05, 23:03
        U mnie było podobnie ale skonczyło się dobrze - rzeczywiście moja ciąża była
        młodsza o 2 tyg niż wskazywał to termin OM ( z tym, ze czułam to, bo robiłam
        test owulacyjny w połowie miesiąca, wyszedł negatywnie więc musiałam zajść w
        ciąże w odtatnim tyg cyklu (gdyby był "pełny"). Echo zarodka czyli serduszko
        zobaczyli u mnie w 9tym tygodniu od OM (siódmy wg USG). Mam zdrowego synka,
        który niedługo skończy 2 latka.

Myślę, że trzeba czekać...po tygodniu, dwóch wszystko się wyjaśni.
        • dariam7 Re: PUSTY PĘCHERZYK CIĄŻOWY 06.11.05, 17:56
          Miałam podobny przypadek. Na pierwszym USG lekarz zobaczył tylko pęcherzyk
          ciązowy (który miał wielkośc 11,4mm),bez struktur zarodka...Aparat ocenil wiek
          ciązy na 4 tyg. i 3 dni, a wg obliczen (dzien ostatniej miesiczki itp)powinno
          byc 6 tyg... Doktor zalecił mi powtórne USG za 10 dni.W międzyczasie zrobiłam
          badanie krwi (dwa razy) na stężenie B-HCG.Był wzrost!!!(z 5552 na 33000!).
          Wróciła nadzieja,bo po pierwszej diagnozie trochę sie podłamałam...Dziś
          zobaczyłam echo zarodka i to z akcja serduszka smileWiek ciązy-dokladnie 7
          tygodni!Musze teraz o siebie mocno dbacsmile
          DZIEWCZYNY!!! Nie zalamujcie sie zbyt szybko! Czasem zarodek jest po prostu
          za maly albo aparat USG zbyt slaby, aby uwidocznic Wasze maluchy we wczesnej
          ciąży...Trzeba poczekac. Według mojego lekarza, jesli pecherzyk ciazowy ma
          mniej niz 3 cm i "nic w nim nie ma" nie oznacza to jeszcze najgorszego...
          Badzcie dobrej mysli,trzymac za Was mocno kciuki!!
          Szczesliwa Mama 10 milimetrów smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka