Dodaj do ulubionych

Objawy w 1 tc?

05.10.05, 14:35
Cześć, czy już w pierwszym tygodniu ciąży można mieć jej objawy? Pobolewa
mnie brzuch, jestem śpiąca i czasam czuję się niewyraźnie. Staramy się o
dzidzia więc może się udało a może to tylko moje sugestie?
Obserwuj wątek
    • ffrez-ja Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 14:40
      pierwszy i drugi tydzien ciąży to tygodnie bezpośrednio po miesiączce, nawet
      jesli nie jesteśmy w ciąży, to juz licza się jej tygodnie.
      tydzień po owulacji jest więc trzecim tygodniem, itd.
      troche to dziwne, ale tak to sie juz liczy.
      co do pytania, to nie wiem, mysle, że kazdy organizm jest inny i każda z nas
      odczuwać może ciążę inaczej.ja pierwsze objawy miałam 2 tyg, po owulacji.
      pozdrawiam i trzymam kciuki
      • gitka5 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 14:43
        ja mialam objawy od razu po zajsciu w ciaze. bole brzucha jak na okres juz od
        samego poczatku. trzymam kciuki.pozdrawiam
      • simonkapl Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 14:44
        Ja jakis tydzien po zaplodnieniu mialam miesiaczkowe bole brzucha, myslalam wiec
        ze dostane okres.Poza tym jechalam 1000 km samochodem i wciaz spalam, co nigdy
        wczesniej sie nie zdarzalo.Pozdrawiam
        • edyta0 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:15
          Jak jechałaś jak spałaś?
        • simonkapl Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:06
          Jechac to nie nzaczy prowadzic samochod.Jesli wolisz to odbywalam podroz.Pozdrawiam
    • pimpek_sadelko Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 14:57
      1 tc.... to masz wtedy okressmile
      • simonkapl Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:01
        No chyba 2tc , jesli cykl jest 28 dniowy.
        • toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:07
          Nie wiedziałam, że tak to się liczy. W takim razie to może jest drugi tydzień
          po zapłodnieniu. Ale czytam, że niektóre z Was już wtedy miały pierwszy objawy,
          wię to możliwe
    • umywalka_pentagonalna Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:25
      Dziewczyny lekko złośliwe jesteście.. Jeśli to jej pierwsza ciąża to skąd niby
      ma wiedzieć od kiedy liczy się tygodnie. Jasne chyba jest co miała na myśli.

A do autorki wątku - u mnie dokładnie tydzień po zapłodnieniu pojawiły się
      mdłości, nie sądziłam że tak szybko mogą pojawić się objawy, ale w terminie
      spodziewanej miesiączki test jednak potwierdził moje przypuszczenia. A teraz
      zostało już tylko kilka tygodni do porodu smile Tak więc można mieć objawy kilka
      dni po zapłodnieniu, ale niestety równie dobrze można zwykłe gorsze samopoczucie
      błędnie interpretować.. Życzę Ci rozwiązania po Twojej myśli smile

pozdrawiam,
      umywalka
    • toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:27
      a czy wyjdzie mi test ciążowy? Strasznie mnie kusi żeby go zrobić, ale może nie
      ma jeszcze sensu, jak myślicie?
      • levti Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:35
        Ja zrobilam test w 1 dniu spodziewanej miesiaczki i wyszedl dodatni!!!Natomiast
        juz kilka dni wczesniej odczuwalam bole, podobne do tych jak przy miesiaczce.
        Zycze powodzenia!!!
      • umywalka_pentagonalna Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:37
        Zaczekaj do terminu spodziewanej miesiączki żeby się później nie rozczarować,
        teraz test może nie dać wiarygodnego rezultatu. Pamiętam że ja w dniu
        spodziewanej miesiączki miałam silne bóle typowe dla jej pierwszego dnia, byłam
        pewna że lada chwila się pojawi. Pobolało dzień, dwa i nic, nie było nawet
        najmniejszego plamienia. I wtedy zrobiłam test choć trudno było wytrzymać smile
        • asiulka1976 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:58
          w pierwszej ciazy objawy byly 10dni po owulacji w drugiej ciazy dopiero w 6tc
          liczac od OM
          • toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:22
            Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Trudno, poczekam jeszce tydzień do
            spodziewanej miesiączki i dopiero wtedy zrobię test. Strasznie długo jeszcze...
    • toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:32
      Mam jeszcze jedno pytanie. Słyszałam że na początku ciąży ma się podwyższoną
      temperaturę, że to 100% jej objaw. Ja nie mam. Czy to znaczy, że w ciązy nie
      jestem?
      • andula_t Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:34
        chyba aż takich ekspertów tu nie ma. każda przechodzi ciążę inaczej więc dopóki
        testu nie zrobisz to nie będiesz miała 100% pewności smile
        pozdrówki
    • bambinek Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:13
      70 procent kobiet odczuwa napiecie przedmiesiaczkowe w postaci pobolewania
      brzucha sennosci itp.Ja mam tak tak co miesiac i tak samo jak zaszlam w ciaze
      to myslaalm ze dostane okres bo mnie brzuch pobolewal jeszcze tydzien po
      terminie miesiaczki wiec ciazy nie podejzewalam.Wiec trudno tu odpowiedziec czy
      to napiecie przedmiesiaczkowe czy ciaza czego bardzo ci zycze.
      • asiulka1976 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:34
        tempka! mierzy sie rano przed wstaniem z lozka i taka jest prawidlowo badana i
        nie pod pacha!!! tempka okolo 37 i ponad jest ZAWSZE w II fazie cyklu i spada
        dzien przed @ lub w jej drugim dniu wiec na to nie patrz , potem taka tempka
        okolo 37 utrzymuje sie przez 100 dni ale juz w ciazy!!
    • patitka3 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:48
      Witam.
      Doskonale rozumiem Twoje pytanie. Jestem dokładnie w takiej samej systuacji jak
      Ty.I też boli mnie podbrzusze ale tak bolało już mnie 5 razysad Mam nadzieję,że
      tym razem będzie strzał w 10. Za 1 razem napaliłam się strasznie: mdłości, ból
      piersi, zmęczenie... Ale to było chyba odzwierciedlenie mojego pragnienia. Ale
      każda z Nas jest inna i może akurat Ty już masz pierwsze objawy. Trzymam kciuki
      aby Tobie udało się i mała fasolka pojawiła się. A z robieniem testu
      poczekałabym do dnia @.
      Pozdrawiam
      P.
    • ludwiczka1 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:58
      Powiem Ci na podstawie własnej osoby. Właśnie dziś zrobiłam test i okazało się,
      że jestem w ciąży. Już około 2 - 3 dni po owulacji zaczęły mnie boleć piersi.
      Wydawało mi się to dość nietypowe, więc cały czas miałam nadzieję. Brzuch zaś
      od czasu do czasu pobolewa mnie lekko tak jak zwykle przed okresem.
      • toja76 Re: Objawy w 1 tc? 06.10.05, 11:23
        Ludwiczko, a który to tydzień? Pytam, bo jestem ciekawa czy już mogę zrobić
        sobie test i czy wyjdzie. Dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka