toja76 05.10.05, 14:35 Cześć, czy już w pierwszym tygodniu ciąży można mieć jej objawy? Pobolewa mnie brzuch, jestem śpiąca i czasam czuję się niewyraźnie. Staramy się o dzidzia więc może się udało a może to tylko moje sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ffrez-ja Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 14:40 pierwszy i drugi tydzien ciąży to tygodnie bezpośrednio po miesiączce, nawet jesli nie jesteśmy w ciąży, to juz licza się jej tygodnie. tydzień po owulacji jest więc trzecim tygodniem, itd. troche to dziwne, ale tak to sie juz liczy. co do pytania, to nie wiem, mysle, że kazdy organizm jest inny i każda z nas odczuwać może ciążę inaczej.ja pierwsze objawy miałam 2 tyg, po owulacji. pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
gitka5 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 14:43 ja mialam objawy od razu po zajsciu w ciaze. bole brzucha jak na okres juz od samego poczatku. trzymam kciuki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 14:44 Ja jakis tydzien po zaplodnieniu mialam miesiaczkowe bole brzucha, myslalam wiec ze dostane okres.Poza tym jechalam 1000 km samochodem i wciaz spalam, co nigdy wczesniej sie nie zdarzalo.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:06 Jechac to nie nzaczy prowadzic samochod.Jesli wolisz to odbywalam podroz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:01 No chyba 2tc , jesli cykl jest 28 dniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:07 Nie wiedziałam, że tak to się liczy. W takim razie to może jest drugi tydzień po zapłodnieniu. Ale czytam, że niektóre z Was już wtedy miały pierwszy objawy, wię to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
umywalka_pentagonalna Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:25 Dziewczyny lekko złośliwe jesteście.. Jeśli to jej pierwsza ciąża to skąd niby ma wiedzieć od kiedy liczy się tygodnie. Jasne chyba jest co miała na myśli. A do autorki wątku - u mnie dokładnie tydzień po zapłodnieniu pojawiły się mdłości, nie sądziłam że tak szybko mogą pojawić się objawy, ale w terminie spodziewanej miesiączki test jednak potwierdził moje przypuszczenia. A teraz zostało już tylko kilka tygodni do porodu Tak więc można mieć objawy kilka dni po zapłodnieniu, ale niestety równie dobrze można zwykłe gorsze samopoczucie błędnie interpretować.. Życzę Ci rozwiązania po Twojej myśli pozdrawiam, umywalka Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:27 a czy wyjdzie mi test ciążowy? Strasznie mnie kusi żeby go zrobić, ale może nie ma jeszcze sensu, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
levti Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:35 Ja zrobilam test w 1 dniu spodziewanej miesiaczki i wyszedl dodatni!!!Natomiast juz kilka dni wczesniej odczuwalam bole, podobne do tych jak przy miesiaczce. Zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
umywalka_pentagonalna Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:37 Zaczekaj do terminu spodziewanej miesiączki żeby się później nie rozczarować, teraz test może nie dać wiarygodnego rezultatu. Pamiętam że ja w dniu spodziewanej miesiączki miałam silne bóle typowe dla jej pierwszego dnia, byłam pewna że lada chwila się pojawi. Pobolało dzień, dwa i nic, nie było nawet najmniejszego plamienia. I wtedy zrobiłam test choć trudno było wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 15:58 w pierwszej ciazy objawy byly 10dni po owulacji w drugiej ciazy dopiero w 6tc liczac od OM Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:22 Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Trudno, poczekam jeszce tydzień do spodziewanej miesiączki i dopiero wtedy zrobię test. Strasznie długo jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:32 Mam jeszcze jedno pytanie. Słyszałam że na początku ciąży ma się podwyższoną temperaturę, że to 100% jej objaw. Ja nie mam. Czy to znaczy, że w ciązy nie jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
andula_t Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 16:34 chyba aż takich ekspertów tu nie ma. każda przechodzi ciążę inaczej więc dopóki testu nie zrobisz to nie będiesz miała 100% pewności pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
bambinek Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:13 70 procent kobiet odczuwa napiecie przedmiesiaczkowe w postaci pobolewania brzucha sennosci itp.Ja mam tak tak co miesiac i tak samo jak zaszlam w ciaze to myslaalm ze dostane okres bo mnie brzuch pobolewal jeszcze tydzien po terminie miesiaczki wiec ciazy nie podejzewalam.Wiec trudno tu odpowiedziec czy to napiecie przedmiesiaczkowe czy ciaza czego bardzo ci zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:34 tempka! mierzy sie rano przed wstaniem z lozka i taka jest prawidlowo badana i nie pod pacha!!! tempka okolo 37 i ponad jest ZAWSZE w II fazie cyklu i spada dzien przed @ lub w jej drugim dniu wiec na to nie patrz , potem taka tempka okolo 37 utrzymuje sie przez 100 dni ale juz w ciazy!! Odpowiedz Link Zgłoś
patitka3 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:48 Witam. Doskonale rozumiem Twoje pytanie. Jestem dokładnie w takiej samej systuacji jak Ty.I też boli mnie podbrzusze ale tak bolało już mnie 5 razy Mam nadzieję,że tym razem będzie strzał w 10. Za 1 razem napaliłam się strasznie: mdłości, ból piersi, zmęczenie... Ale to było chyba odzwierciedlenie mojego pragnienia. Ale każda z Nas jest inna i może akurat Ty już masz pierwsze objawy. Trzymam kciuki aby Tobie udało się i mała fasolka pojawiła się. A z robieniem testu poczekałabym do dnia @. Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwiczka1 Re: Objawy w 1 tc? 05.10.05, 17:58 Powiem Ci na podstawie własnej osoby. Właśnie dziś zrobiłam test i okazało się, że jestem w ciąży. Już około 2 - 3 dni po owulacji zaczęły mnie boleć piersi. Wydawało mi się to dość nietypowe, więc cały czas miałam nadzieję. Brzuch zaś od czasu do czasu pobolewa mnie lekko tak jak zwykle przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 Re: Objawy w 1 tc? 06.10.05, 11:23 Ludwiczko, a który to tydzień? Pytam, bo jestem ciekawa czy już mogę zrobić sobie test i czy wyjdzie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś