Dodaj do ulubionych

Krotka szyjka!!!

21.10.05, 15:07
Ze wzgl. na zagrozenie przedwczesnym porodem mam kontrole co 2 tyg. no i 2
tyg. temu szyjka byla dluga i zamknieta, a dzisiaj okazalo sie ze choc
zamknieta to jest juz krotka. Zaczelam dopiero 31 tydzien, biore fenoterol i
caly czas leze (pomimo tego brzuch czasami tez jest mocno napiety. Jak wstaje
zeby wyjsc do toalety, czy pod pryszic to jest twardy jak skala. Moze ktoras z
Was miala podobne problemy i jakos udalo sie doczekac 9 miesiaca? Troche
jestem zaniepokojona...
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • maja_gr78 Re: Krotka szyjka!!! 21.10.05, 16:27
      hej!
      Miałąm dokładnie to samo i szpikowałam sie tymi pastylami plus innymi jeszcze.
      Nawet skierowanie do szpitala, zakaz poruszania się i takie tam...ale udało
      sie, urodziłam w 39 tyg. Dzidziuś jest całkiem zdrowy i ja też. powodzonka i
      pisz jakby cosmile)
      maja
      • myszzz Re: Krotka szyjka!!! 22.10.05, 14:55
        no to moze i nam sie udasmile Mam jeszcze dwurożnosc i moja lekarka powiedziala, ze
        bardzo prawdopodobne jest ze urodze wczesniej...tylko staramy sie teraz by bylo
        to jak najblizej terminu.
        Pozdrawiam smile
        • little_voice Re: Krotka szyjka!!! 22.10.05, 15:18
          Mam podobną sytuacje,tzn.w tym sensie,że biore fenoterol i mam skurcze.Jeszcze
          tydzien temu pójscie do łazienki,prysznic czy zrobienie kanapek było dla mnie
          dużym trudem,ale teraz jakoś jest lepiej,a może już sie tak nie koncentruje na tym?
          W każdym razie zaczał nam sie 34 tc i pod względem donoszenia mojego skrzata
          patrze optymistycznie.A koło 9 list.mamy już całkiem fen odstawić i, jak
          powiedziała pani dr, możemy rodzić.

Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki,bedzie dobrze.
          J.

ps.co ciekawe mimo,iż przez ost.4 tyg.naprawde mi nieźle twardniał brzuch,
          szyjka jak sie zrobiła "ładniutka"po pobycie w szpitalu, taka pozostała.
          • aga2514 Re: Krotka szyjka!!! 22.10.05, 15:45
            ja 22 tyg miałam krótką szyjkę - wtedy byłam w szpitalu, dawali mi fenoterol,
            kaprogest, teraz jestem w 40 tyg i od miesiąca mam rozwarcie, lekarz ciągle
            twierdził że urodzę za wcześnie - nie martw się będzie dobrze. Musisz uważać na
            siebie...
    • ariana1 Re: Krotka szyjka!!! 22.10.05, 15:50
      Ja mam noszę pessar od 29tc z powodu krótkiej szyjki. Biorę też fenoterol i na
      szczęście nie muszę leżeć, bo w I ciąży wyleżałam się 11 tygodni! Ale wtedy nie
      miałam pojęcia o istnieniu takich udogodnień jak pessary.
    • viola33 Re: Krotka szyjka!!! 22.10.05, 17:03
      miałam to samo w pierwszej ciązy biorąc fenoterol i leżałam cały czas w
      łóżku,teraz tez mam podobną sytuację szyjka mi sie skróciła ale na szczęście
      nie ma rozwarcia,biore fenoterol i pozostaje w domku ,pragne zaznaczyc że
      pierwszą córką urodziłam w 39 tyg, ciązy,zalecam tobie spokój, leżenie i nie
      dzwiganie,pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka