Dodaj do ulubionych

puszyste a ciaza

30.10.05, 00:21
Zwracam sie do puszystych dziewczyn, ktore juz byly w ciazy.Czy tez
zrzucilyscie kilogramy po porodzie?Ja zaczelam 5 miesiac i cos mi sie zdaje ze
brzuszek zaczyna rosnac i waga tez naprzod ruszy.Bardzo sie boje co bedzie po
proodzie.Cale zycie musze uwazac na to co jem, bo mam tendencje do tycia
uwarunkowana genetycznie.Czytam ze dziewczyny zrzucaja nadwage po porodzie,
ale czy te okraglejsze tez? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • darx3 Re: puszyste a ciaza 30.10.05, 00:35
      ja chetnie tez przeczytam co maja do powiedzenia inne puszyste mamy... ja naleze
      do takich.. jestem jedna noga w 6 miesiacu (w poniedzialek sie zacznie) i
      przytulam do tej pory 6 -7 kg..
      • zanetastocka Re: puszyste a ciaza 30.10.05, 07:38
        Witam.
        Ja jestem w połowie 7 m-ca i +8,5 kg uncertain Nie podoba mi się to ale tak jak
        pytająca mam tendencję do tycia. Ciążę zaczynałam z lekką nadwagą. No i po
        poprzedniej ciąży zostało mi dużo do zgubienia i karmienie piersia wcale mi tu
        nie pomogło - po prostu po 1,5 roku niemieszczenia sie w nic zaczęłam się
        odchudzać i dopiero wtedy wróciłam do wagi sprzed ciąży uncertain Może nie każda to
        czeka ale ja wiem , że będę musiała sie odchudzać uncertain
    • smallwitch Re: puszyste a ciaza 30.10.05, 10:15
      Hej
      Ostatnio czytałam (ale niestety nie pamiętam gdzie), że to czy się łatwo zrzuca kilogramy po ciązy nie zależy od ogólnej tendencji do tycia, tylko od jakiegoś tam gen, który warunkuje wyłącznie zrzucanie kilogramów "ciążowych".
      Sama mam tendencje do tycia i bałam się jak to będzie z kilogramami po ciąży. Zaczynałam z lekką nadwagą (pilnuję się), w ciąży najpierw schudłam (!) a potem przytyłam 18 kg... Natomiast 11 tygodni po porodzie ważyłam już tyle ile przed ciążą. Absolutnie się nie odchudzałam, bo karmiłam...
      Ciekawe jak będzie teraz - na razie waga stoi...
    • kluseczka74 Re: puszyste a ciaza 30.10.05, 10:24
      Hej
      Ja zaszłam w ciąże z nadwagą (165 cm wzrostu a jak zaskoczyłam ważyłam 74 kg).
      W ciąży przytyłam 24 kg. W dniu porodu ważyłam 98 kg!!!!!!!!!!!!!!! uffffffff.
      W tej chwili Kinga ma przeszło 8 miechów zżuciłam 18 więc z ciązy zostało mi 6
      kg. I waga stoi. Efekt jest taki, że nie mam w czym chodzić, dalej pomykam w
      ciążowych jeansach. Kamić przestałam szybko w 5 tyg po porodzie. NIestyty
      frustracja rośnie. Ale coż wróciłam juz do pracy może zejdzie coś .
      Podrawiam i życzę lekkich porodów, pięknych dzieci - a jakież inne mogły by
      być smile i szybkiego powrotu do formy ( sobie też)
    • pysia01 Re: puszyste a ciaza 30.10.05, 11:05
      cześć dziewczyny! ja jestem w 31 tygodniu ciąży i przytyłam 11 kilo.przed ciążą
      miałam nadwage i też sie bardzo boje czy schudne.wczoraj przeczytałam w gazecie
      ze pod koniec 9 miesiąca ciąży idealna waga to taka, która jest wyższa o 20% od
      tej " normalnej".
      • eps Re: puszyste a ciaza 30.10.05, 11:44
        Ja sama osobiście dopiero jestem w ciazy ale dosłownie wczoraj rozmawiałam na
        ten temat z koleżanką która ma dziecko.
        Ona ma tendencję do tycia i żeby nie przybierać na wadze musi bardzo uważac, w
        momencie jak zaszła w ciazę była przy kości. W ciazy jadła normalnie i urodziła
        mając 25 kg dodatkowo. Teraz ma roczną córeczkę i mowi że 10 kg jej zostało i
        choćby sie zagłodziła to zrzucić tego nie może.
        No ciekawe jak ja skoncze. Od jutra wpadam w piąty miesiąc, więc 4 skonczony a
        ja ma pluse mam 4 kg.
    • jedynaa Re: puszyste a ciaza 30.10.05, 18:39
      no to moja kolej:
      teraz siódmy miesiąc i 14-15 kg na plusie
      przed ciążą: 172 cm i 75 kg, za dużo tu i tam, nie wyglądałam ciekawie ale
      przed poprzednią ciążą ważyłam jeszcze więcej, w całej ciąży przytyłam
      wprawdzie tylko 11 kg ale trzy miesiące po poprodzie ważyłam 70 kg !!! - to był
      mój rekord życiowy smile)) dodam że wcale się nie odchudzałam lecz karmiłam piersią
      i tak po cichu sobie marzę że i teraz będzie tak fajnie jak w tamtej
      ciąży.... smile)))
      pozdrawiam i życzę każdej z Was tego co miałam po pierwszej ciąży smile)
      jedyna
      • wieczna-gosia Re: puszyste a ciaza 31.10.05, 01:00
        ja mam nadwage, w czasie ciazy lekarz mi kazal nie przytyc wiecej niz 10 kilo.
        Udalo sie bez szczegolnych wysilkow. Miesiac po ciazy po tych 10 kilo nie bylo
        sladu, reszta trzyma sie mocno smile

i tak bylo kilka razy. Na wage uwazaj szczegolnie przy odstawianiu dziecka od
        piersi- wtedy mozna przytyc!!
        • z-a-g-a-t-k-a Re: puszyste a ciaza 31.10.05, 10:11
          ja to nie jestem puszysta tylko zwyczajnie otyla wink. Pierwsze wazenie w 5
          tygodniu ciazy u lekarza 93 kg przy 160 cm wzrostu. Teraz jestem w 33 tc.
          Tydzien temu wazylam... 90 kg. Dostalam od lekarza diete dla kobiet z cukrzyca
          ciazowa - nie mam cukrzycy, ale ta dieta spowodowala, ze nie przytylam w ciazy,
          ani nie zachorowalam na cukrzyce. Co przy takiej masie bylo bardzo
          prawdopodobne. Wrecz przciwnie schudlam. Dziecko rozwija sie bardzo dobrze,
          jest duze, a ja dalej waze mniej niz przed ciaza. Na poczatku ciazy prawie nie
          mialam mdlosci, wiec od tego nie schudlam. A dieta nie jest trudna, trzeba sie
          do niej przyzwyczaic i juz. A je sie nawet 6 razy dziennie, to nie jest zadne
          glodzenie sie. W ogole nie chodze glodna. Mam nadzieje, ze po porodzie jeszcze
          troche schudne. Wiec mi ciaza wyszla na zdrowie wink. I przez to ze waze caly
          czas mniej, nie mam dolegliwosci kregoslupowo-stawowych. Tylko zgaga mnie
          meczy...
          pozdrawiam
          z_agatka
          • pandziksa Re: puszyste a ciaza 31.10.05, 11:06
            Zagatko moze jeśli masz tą dietę w wersji elektronicznej to wyślij mi. Mam 158
            cm i wazę tak 74 kilo. W grudniu podchodza do in vitro więc pewno przytyję.
            Taka dieta bardzo by mi się na czas ciąży przydała smile Jak mozesz to na maila
            gazetowego.
            • simonkapl Re: puszyste a ciaza 31.10.05, 12:14
              Ja tez chcialabym prosic o taka dietke, moze pomoze mi nie utyc w ciazy.Pozdrawiam
          • superiwona Re: puszyste a ciaza 01.11.05, 21:27
            dziewczyny dieta dla kobiet w ciazy nie jest dieta odchudzajaca dla ciezarnych.
            polega po prostu na spzywaniu pokarmow tak, by nie powodowaly wzrostu poziomu
            cukru we krwi. to spozywanie kilku małych posilkow co 3-4 godziny, takie same
            zasady dotycza diabetykow. tak wiec nie obrzeranie sie, nie jedzenie
            slodyczy,bialego pieczywa,ziemniaków a spozywanie warzyw i owocow o malej
            ilosci cukru,to podstawa racjonalnej diety nie tylko dla kobiet w ciazy ale
            rowniez dla dbajacych o zrowie!!!! nie myslcie ze to 100% dieta odchudzajaca.
            to po prostu zdrowy sposób zycia dla tych którzy borykaja sie z ta powazna
            choroba, jaka jest cukrzyca!!!
          • sloneczko507 Re: puszyste a ciaza 02.11.05, 09:46
            Hej jestem sobie "dość" otyła waże 95,6 kg ,wzrost 169 cm (straszne) jestem
            w 11 tyg ciazy (druga ciąża) .próbowałam schudnąć przed ciążą ale niestety nie
            udało się , teraz kończy się 3 miesiąc a ja schudłam jakieś 2 kg . fajnie by
            było nie przytyć za dużo ! prześlij mi e mailem (jeśli możesz) dietę o której
            piszesz . pozdrawiam
    • 19maj Re: puszyste a ciaza 31.10.05, 12:47
      ja na początku ciąży schudłam 10kg ale pod koniec nadrobiłam z nawiązką a teraz
      5mies po porodzie wróciłam do swojej (nad) wagii nic stoję w miejscu a myślałam
      że jeszcze trochę schudnę.
      ja też jeśli można poproszę o tą dietę
      pozdrawiam
      • tytusek1983 Re: puszyste a ciaza 31.10.05, 13:05
        Ja równiez bym prosiła na maila gazetowego smile
        • neptunka Re: puszyste a ciaza 31.10.05, 13:35
          ja też BARDZO proszę...
          neptunka@gazeta.pl
    • mysiunia2001 Jestem tydzień po porodzie 31.10.05, 13:41
      Hej ja też należe to puszystych.Jak zaszłam w ciaze to wazylam 77 kg przy 162
      cm. W ciązy przytylam 16 kg i ważylam 93 do porodu.Jestem juz tydzien po i
      zrzucialm 10 kg takze zostalo mi jeszcze 6kg.Mam nadzieje ze szybko je zrzuce.
      • z-a-g-a-t-k-a jezeli chodzi o diete 31.10.05, 15:23
        Jezeli chodzi o diete, to nie mam jej w wersji elektronicznej. Tylko mam na
        papierku. Raczej jej dzisiaj i jutro nie wpisze. Jutro jest dzien chodzony i
        wolny smile. Wiec spedze go rodzinnie. Ale w srode moge sie przymusic i wklepac
        to wszystko. Tylko tam jest cale mnostwo tabelek. Czy moze to byc w formacie
        pdf albo doc?
        pzdr.
        z_agatka
        • ankekon Re: jezeli chodzi o diete 31.10.05, 15:38
          witam Cię serdecznie,
          będę bardzo wdzięczna za te dietę w dowolnej, najlepszej dla Ciebnie formie
          elektronicznejsmileprzesłanej na mojego gazetowego mailasmile
          Pozdrawiam
          Ania i Anielkasmile
          tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060118/dt/7/k/deb1/preg.png
        • tromysza Re: jezeli chodzi o diete 31.10.05, 15:39
          ja tez bardzo poproszę tę dietę. W formacie doc. Będę bardzo bardzo wdzięczna.
          • mysiunia2001 I ja poprosze o diete 31.10.05, 18:47
            Bede bardzo wdzięczna.Poprosze na gazetowy mail
            • z-a-g-a-t-k-a Re: I ja poprosze o diete 02.11.05, 09:29
              Wyslalam smile
              Mam nadzieje, ze do wszystkich. Jak kogos pominelam to prosze sie upomniec.
              Pozdrawiam
              z_agatka
              • bee1979 Re: I ja poprosze o diete 02.11.05, 09:50
                jesli nie bedzie problemu to ja tez poprosze, moj adres: popowska@wit.edu.pl
                dziekuje
                • denay Linki 02.11.05, 11:07
                  U mnie zaczynalo sie z niewielka nadwaga i... nie lekcewazcie tego dziewczyny,
                  bo od kilku dni biore insuline. Fakt, ze jestem dziedzicznie obciazona
                  cukrzyca, ale w poradni mowiono mi, ze najczesciej przychodza dziewczyny, ktore
                  mialy juz nadwage przed zajsciem w ciaze i nie dbaly o prawidlowe zywienie w
                  trakcie.
                  Nie przytylam duzo - ok.13kg (a jestem na finiszu). TYlko po zmianie
                  diety "spadlo" ze mnie 3kg.

Podrzucam linki:
                  www.diabetica.net.pl/
                  forum.diabetica.kylos.pl/index.php
                  cukrzyca.akcjasos.pl/
                  forum.akcjasos.pl/viewforum.php?f=3&sid=9aaaff82cdf9607d51f5935d47b689c3

I pamietajcie o jednym: NIE WOLNO WAM SIE GLODZIC!!!!
              • milka_milka Re: I ja poprosze o diete 02.11.05, 11:59
                Przepraszam, czy mogłabyś przysłać mi tę dietę na maila gazetowego? Z góry
                dziękuję.
              • bluebeata Re: I ja poprosze o diete 02.11.05, 12:05
                jeśli moge prosić o ta diete to z góry dziekuję: bluebeata@wp.pl
                • izabela_k79 Re: I ja poprosze o diete 03.11.05, 09:55
                  Witamsmile)
                  z zainteresowaniem czytam Wasze posty gdyż jestem osobą puszystą...i chodz nie jestem jeszcze w ciązy to mam dla Was informację o w/w diecie.
                  Kolezanka z pracy zaczela sie odchudzać i dała mi informację o diecie gdzie bardzo wazne jest to, iż trzeba jesc produkty o obniżonej zawartości glikemii (zero ziemniaków, chleba itp)
                  Zdziwicie się ale strasznie dużo mozna wyczytać o tej diecie na forum Gazety gdyż ta dieta nazywa się "dieta plaż południowych" ( South Beach)
                  pozdrawiam iza
              • tytusek1983 Re: I ja poprosze o diete 11.11.05, 11:42
                Zagatka, a czy Ty jesyeś może z Warszawy?? Bo ja bym chciała do tego lekarza
                namiarsmile
    • anetapc Re: puszyste a ciaza 03.11.05, 11:28
      Witajcie!
      Ja prawie całe swoje życie jestem puszysta, a od kilku ładnych lat nawet
      otyła smile
      3 lata temu urodziłam synka. Przez całą ciążę przytyłam 8 kilo bez żadnych
      wyrzeczeń. Synek urodził się z wagą 4100g. Już po samym porodzie strasznie
      zgubiłam wagę. Niestety nie ważyłam się (mam awersję do wagwink), ale musiałam
      bardzo schudnąć, bo wszyscy znajomi powtarzali w koło, że wyglądam super i
      żebym tylko utrzymała tą wagę. Nie udało się, wróciłam do wagi sprzed ciąży i
      tak już raczej zostanie.
      Powiem Wam tylko, że dwa tygodnie przed terminem porodu widziała mnie znajoma
      moich rodziców i w ogóle nie zauważyła, że jestem w ciąży. Pewnie pomyślała, że
      znów przytyłamsmile))))))))))) Była w szoku, jak rodzice pochwalili się, że
      zostali dziadkami.
      Każda z nas pewnie inaczej reaguje. Bardzo się bałam kolejnych kilogramów po
      ciąży, ale jak widać - niepotrzebnie.
      • eenia Re: puszyste a ciaza 03.11.05, 11:52
        Ja zaczynałam z leciutką nadwagą a przybyło mi 30 kg! po roku odporodu
        wróciłam do wagi zprzed ciąży, teraz jestem w 3 miesiacu drugiej ciąży i boję
        się co będzie dalejsad
        acha, żeby schudnąć musiałam się odchudzac
    • mamalgosia Re: puszyste a ciaza 03.11.05, 12:03
      Właśnei ja mam wrażenie, że dziewczyny z nadwagą mniej przybierają w ciąży.
      W pierwszej ciąży przytyłam w sumie 8 kilo, ze szpitala wróciłam już lżejsza o
      7, a ten kilogram straciłam w jakiś zcas potem. W drugiej ciąży przytyłam
      jeszcze mniej, ale za to przy porodzie straciłam mniej (mimo tego, że dziecko
      było większe), zostały mi 4 kilo, z których 3 spadły w pierwszym miesiącu.
      Teraz jestem 4,5 miesiąca po porodzie i ważę mniej o 1kg niż przed ciążą. Tak,
      że głowa do góry
      • simonkapl Re: puszyste a ciaza 03.11.05, 12:05
        Fajnie wam dziewczynkismile)! Ja obawiam sie ze przytyje wiecej, koncze 20 tc i mam
        3 kg na plusie , jedzac niewiele.Ae byle zgubic!
        • agaj11 Re: puszyste a ciaza 04.11.05, 12:34
          Witajcie!
          Po pierwszym dziecku zostało mi 3 kg i to w ekspresowym tempie(w ciąży
          przytyłam 26!!!)Kombinowałam z różnymi dietami żeby się ich pozbyć
          i...przytyłam 10 kg!!!Teraz mam 170 cm wzrostu i 75 kg.Obawiam się , że i tym
          razem tyle przytyję(mam do tego tendencje, zawsze musiałam się pilnować)
          • asitka Re: puszyste a ciaza 04.11.05, 14:12
            Ja natomiast po pierwszym porodzie, sukcesywnie nabierałam ciała - ostatecznie
            nie zauwazyłam jak miałam 20 +kg. Zawsze byłam duża ale tarz jestem po prostu
            terminator. Dodatkowo jak sie okazało mam problemy z tarczyca - guzek oraz
            bardzo niski poziom TST. Teraz jestem w 16 tc, przytyłam 2 kg. Odzywiam sie
            zdrowo i zażywam, zgodnie z zaleceniami lekarskimi Eutyrox 25 ( dawka w sumie
            niewielka). Jego "pozytywnym" skutkiem ubocznym jest działanie
            lekko "odchudzajace". NIe rekomenduję oczywiście tego praparatu jako srodka
            odchudzajacego - lecz sugeruję, aby przy gromadzeniu nadmiernych kilogramów,
            zawsze skontrolować tarczycę. Obecnie ważę 107 kg- przy wzroscie 174- i w sumie
            nie wygladam najgorzej. Ciąży po mnie oczywiscie nie widać! smile

Pozdrawiam
            i życzę mamusiom i sobie szybkiej utraty zbędnych kilogramów.
        • mama_anka Re: puszyste a ciaza 04.11.05, 14:25
          nie przesadzasz?... 3 kg to ja mialam w 12 tc! ;DD
          teraz w podobnym momencie ciąży mam 7,5 na plusie i z doświadczenia wiem, ze
          nawet jak dobije do 18, to w kilka tygodni/m-cy po porodzie nie dośc że stracę
          to co przybrałam, to dzidzia wyciągnie ze mnie jeszcze kilka dodatkowych
          kilogramów...
          także głowa do góry! 3 kg to NIC!! smile))
          ania z poznania, 20tc
    • biniun Re: puszyste a ciaza 04.11.05, 14:28
      Cześć,ja też jestem osobą puszystą z ciągłą tendencją do tycia.właśnie jestem po raz drugi w ciąży i myślę że wcale nie musisz się tak martwić. W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i mniej więcej w miesiąc po narodzinach bobasa odeszło mi 12 kg - bez diety i wyrzeczeń,takpo prostu.obecnie jestem w 40 tygodniu ciąży i udało mi się utyć przez całą ciążę tylko 2,5 kg.A chyba warto podkreślić że moja waga przed ciążą wynosiła 93kg więc nie tak mało a wręcz przeciwnie.ten mały pzryrost wagi jest chyba spowodowany tym że mam cukrzycę ciążową ,ale nie za mocną,i w związku z tym musiałam wyeliminować cukier z mojego jadłospisu.choć było to trudne bo uwielbiam słodycze, myślę że warto jest zrezygnować z cukru nawet jeśli twój poziom cukru jest w normie,bo to jest chyba jedyna przyczyna mojego tak niskiego przyrostu wagi w czasie ciąży.Myślę że nie warto jest przejmować się aż tak bardzo,bo przecież najważniejsze jest aby dziecko urodziło się całe i zdrowe.Życzę ci powodzenia i jak najmniej kilogramów.
      • tytusek1983 Re: puszyste a ciaza 11.11.05, 15:40
        Zagatka, a czy Ty jesyeś może z Warszawy?? Bo ja bym chciała do tego lekarza
        namiarsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka