jpetryka 06.11.05, 15:13 ile czasu minelo od momentu odejscia czopa sluzowego do Waszych porodow? Wczoraj mi odszedl....i czekam niecierpliwie na porod...pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tofka Re: czop śluzowy 06.11.05, 15:27 Udaj się więc na USG do szpitala gdzie chciałabyś rodzić. I BEZ STRESU!!! Spakuj się i w drogę. Trzymam kciuki. PS Jesli masz nr do swojego ginekologa prowadzącego najpierw zadzwoń bez skrępowania że dzisiaj niedziela! Odpowiedz Link Zgłoś
mgalkiewicz1 Re: czop śluzowy 06.11.05, 15:28 Cześć! Ja wprawdzie mam jeszcze kawał drogi do pierwszego w życiu porodu, bo jestem w 25. tc. Może pomogę Ci jednak w uzyskaniu odpowiedzi. Otóż wczoraj w szkole rodzenia dowiedziałam się od doświadczonej położnej, że należy spodziewać się rozpoczęcia porodu średnio dwa tygodnie po odejściu czopa śluzowego. Może to być równie trochę mniej niż dwa tyg., jak i trochę ponad. Czyli moja droga, już bardzo niedługo Twoje dziecko przyjdzie na świat! ) Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: czop śluzowy 06.11.05, 15:53 Był już dokładnie taki wątek i wiele odpowiedzi - wrzuć w wyszukiwarkę. U mnie - 22 godziny do finału Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: czop śluzowy 06.11.05, 17:24 Ja jestem już po porodzie ale napisze Ci jak umnie było.W piatek nad ranem o godzinie 2,00 zaczął odchodzic mi czop.W tym samym dniu zaczęłam mieć juz skurcze a do szpitala pojechałamme nocy piatku na sobotę o 1,20..Urodziłam w sobotę o 10,01.Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: czop śluzowy 06.11.05, 18:23 Mi odszedl gdzies o 9-10 rano a po 18 urodzilam. Odpowiedz Link Zgłoś