neptunka 14.11.05, 09:05 Z uwagi na wysoki puls lekarz zalecił mi branie 12,5 mg Betalocu raz dziennie (połowa najniższej dawki). Bardzo proszę obecne bądź byłe ciężarne o podzielenie się doświadczeniami w kwestii tego leku, jeśli również zaszła koniecznosć stosowania go . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia79 Re: BETALOC w ciąży 19.11.05, 16:49 Ten lek należy chyba do beta-blokerów.Mnie samej interesuje ten temat własnie ze względu na wysoki puls, który nie spada mimo stosowania isoptinu(wszystkie badania serca w tym echo, holter, tarczyca, elektrolity są w porządku).Kardiologteż zastanawia się nad włączeniem jakiegos beta-blokera.Bardzo chętnie porozmawiam z tobą na privie albo na gg. Mój numer to 1688139 Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: BETALOC w ciąży 19.11.05, 17:35 Dziewczyny ja mam arytmię i inne cuda i brałam Betaloc+potas-magnez, jestem pod stałą opieką kardiologa, jak powiedziałam lekarce że planuję ciążę natychmiast kazała odstwić betaloc-bo to jest beta bloker-nie odstawia się go z dnia na dzień-zmniejsza się dawki cała-połowa-ćwiartka.aż w końcu nie bierze się nic. to samo powiedział mi lekarz ginekolog który usłyszał że biorę ten lek a chcę ciąży........ Przeszłam na staveran-to samo co izoptin. Zaszłam w ciążę -niestety poroniłam-i mimo badań nie wiem co było przyczyną.gdy powiedziałam potem lekarzowi innemu że brałam betaloc -to powiedział że to mogła być przyczyna...tylko że ja mu dodałam że odstawiłam go pół roku przed ciążą-i on odrzekł że w takim razie nie on był przyczyną skoro go w ciąży nie brałam...... Zatem skonsultujcie to z lekarzami-ale wg kilku razy których byłam-leczę sie na to serce więc ciągle muszę opowiadać lekarzom moją historię-gdy się pytają jakie leki biorę-i każdy kiwał głową że betaloku ani innych betablokerów w ciąży się nie stosuje......... Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś