Dodaj do ulubionych

Bakterie E.coli a ciąża

15.11.05, 23:42
Kochane ciężarówki, czy któras z Was bierze/brała Augmentin w ciąży???
Jestem w 8tc, niestety w posiewie wyszły bakterie E.coli, a gin zapisała mi
Augmentin. Ponoc jest to antybiotyk dopuszczony do stosowania w ciąży,
a jednak na ulotce jest napisane, że w 1 trymestrze niewskazany... No i
zamartwiam sie z tego powodusad
Czy jest ktos w podobnej sytuacji? A może macie znajome, które bezpiecznie
przeleczyły sie Augmentinem?
Obserwuj wątek
    • karolina216 Re: Bakterie E.coli a ciąża 15.11.05, 23:53
      ja jestem "po" ale stosowalam go w 21 tc- podobno dopiero wyedy jest
      bezpiecznie.
      • lovable8 Re: Bakterie E.coli a ciąża 15.11.05, 23:59
        A może stopień bezpieczeństwa zależy od dawki? Ja miałam 500 mg x 2 przez 7 dni.
        Pytałam ostatnio o Augmentin internistki przy okazji wizyty i stwierdziła, że
        nie słyszała by komukolwiek zaszkodził.
        • pzl8 Re: Bakterie E.coli a ciąża 16.11.05, 08:19
          Ja brałam go trzykrotnie.W 7 tygodniu z powodu zapalenia zatok,ok.20-gdy
          utrzymywał się bakteriomocz,a w 30 gdy w moczu dodatkowo pojawiły się bakterie
          E.coli.Targały mną różne niepokoje z tym związane,ale za każdym razem gin
          zapewniał mnie,że jest to lek całkowicie bezpieczny dla dziecka,że stosuje go
          od kilku lat w warunkach szpitalnych,a nieleczenie tego typu schorzeń może się
          okazać gorsze w skutkach niż leczenie.Nie martw się,wszystko będzie dobrze.
          • lovable8 Re: Bakterie E.coli a ciąża 16.11.05, 10:07
            Dziękismile))) Staram się mysleć pozytywnie, ale od czasu do czasu niepokój
            jednak powraca.
    • majka782 Re: Bakterie E.coli a ciąża 16.11.05, 14:34
      Ja jestem w 6tc i w wymazie z pochwy wyszły mi bakterie e.coli. Okropnie się
      martwię z tego powodu, bo podobno w I trymestrze wogóle najlepiej nie brać
      antybiotyków. Do ginki idę jutro z wynikami i ciekawe co mi powie i jakie leki
      mi przepisze. O bakterii dowiedziałam się dzisiaj i strasznie się boję. Mam
      ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze, czego Tobie również z całego serca
      życzę. Musimy się wspierać bo inaczej zwariujemy! Pozdrawiam.
      • lovable8 Re: Bakterie E.coli a ciąża 16.11.05, 17:29
        Nie martw się, trzeba mieć nadzieję, i wierzyć że lepiej jest leczyć się niż
        zaszkodzić dziecku infekcją!
        • nalow Re: Bakterie E.coli a ciąża 16.11.05, 19:26
          jeju, mi tez bakterie nie dają żyć. przed ciążą były e.coli teraz niby w
          posiewie nie wyszły, ale jakis syf jest- może beztlenowe. nie pozwala mi się to
          cieszyć z ciąży, cały czas mam koszmary
    • monisse25 Re: Bakterie E.coli a ciąża 16.11.05, 19:39
      kochana nie martw się,ja jakiś miesiąc temu miałam dokładnie to samo.Miałam
      bakterie E.Coli,lekarka przepisała mi Augmentin,wzięłam 1 opakowanie,po
      Augmentinie Furagin i w czasie tego piłam sok żurowinowy Herbapolu.Po
      bakteriach ani śladu,czuję się świetnie...spozywaj duzo wit.C...trzymaj się
      ciepło i nie martw się o nic bo będzie dobrze!!!!
      • majka782 Re: Bakterie E.coli a ciąża 17.11.05, 09:55
        Dziękuję dziewczyny za rady. Musze mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
        Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego smile))))
    • monasd74 Re: Bakterie E.coli a ciąża 17.11.05, 11:58
      ja również byłam leczona augumentinem i to co najmniej trzy razy. Niestety
      bakterie po wyleczeniu ciągle mi nawracały. U mnie e. coli było również w
      wymazie z pochwy i też na początku ciąży. W końcu z wysoką temperaturą 38 C
      wylądowałam na patologii ciąży gdzie miałam podawany augumentin dożylnie.
      Chłopak urodził się zdrowy, niestety w zielonych wodach płodowych i w wymazie z
      ucha też wyszła mu bakteria e. coli. Nie miało to żadnych skutków dla jego
      zdrowia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka