martulka79 19.11.05, 10:37 Czesc! Co oznacza nadzerka w ciazy? Czy to samo ustapi czy trzeba ja bedzie wypalac?Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiek289 Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 10:42 Nadżerka - zmiany w obrębie szyjki. Ja jak byłam w pierwszej ciąży to też dowiedziałam się, że mam nadżerkę. Nadżerki w ciąży się nie leczy ( przynajmniej kiedyś) dopiero po porodzie stosuje się wypalanie lub wymrażanie. Samo nie ustąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 11:19 ale to w niczym nie przeszkadza dziecku prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 11:27 Ja miałam nadżerkę tuż przed ciążą. W lipcu była smarowana pierwszy raz i w sierpniu miała być powtórka, ale zaszłam w ciążę i już nie można było posmarować. Na kontroli po porodzie moja gin powiedziała, że nic tam już nie widzi, co potwierdziła cytologia, a to znczy chyba, że się samo cofnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 11:35 Dziecku to w niczym - TOTALNIE NIC - nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 11:57 miałam mega nadżerkę w ciąży z synem -jedyny problem był przy porodzie,bo dostałam krwotoku.Po pierwszym okresie poszłam na krioteriapię i teraz zostały po niej tylko wspomniania Odpowiedz Link Zgłoś
kama_now Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 12:46 Mój pierwszy lekarz, kiedy dowiedział się, że planuję ciążę, stwierdził że nic z nadżerką robić nie będziemy, bo ciąża może ją po prostu wyleczyć. U niektórych kobiet ciąża powoduje bowiem właśnie wyleczenie, u innych z kolei ich pojawienie się. Z kolei lekarz, który teraz mnie prowadzi, a do którego trafiłam na parę miesięcy przed zajściem w ciążę - zresztą zupełnie przypadkowo - szybciutko ją wymroził, mówiąc, że może później powodować stany zapalne, które mogą mieć niezbyt dobry wpływ na przebieg ciąży. Tak więc co lekarz, to inna szkoła... Jednak co do jednego są zgodni - w czasie ciąży nadżerki się nie wypala, nie mrozi. Nie wiem jak jest z jej farmakologicznym leczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 22:06 Dzieki dziewczyny. Uspokoilyscie mnie. Pozdrawiam Was i wasze brzuszki! Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: nadzerka w ciazy 19.11.05, 22:59 Z tymi nadżerkami to jest niezły cyrk. Ja mam nadżerkę po I porodzie choć diagnoza nie była łatwa, byłam u 4 róznych lekarzy i każdy mówił co innego ale w końcu wyszło mi 3:2 za nadżerką)) Teraz w drugiej ciązy gin stwierdziła, że nic z nią nie robimy. Ostatnio robiłam cytologie i wyszła mi I grupa , musze zapytac przy nastepnej wizycie czy to oznacza , że nadżerki juz nie mam? pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
viola33 Re: nadzerka w ciazy 20.11.05, 11:03 u mnie podczas ostatniego badania ginka stwierdziła, że mam dużą nadżerke i zrobiła mi cytologię z wyniku jest stopień 2 i jakis stopień zapalny, ale powiedziała, że zastosujemy jakies globulki na stan zapalny a w związku z nadżerka powtórzymy cytologie za miesiąc, ale ,żeby bylo smieszniej jak bylam w pierwszej ciązy to nadżerka całkowicie jak to lekarz określił się zamknęła, a teraz odwrotnie pojawiła sie, takze naprawde nadżerka cudo. bądżmy dobrej jednak wiary. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: nadzerka w ciazy 20.11.05, 11:07 kssia napisała: > Teraz w drugiej ciązy gin stwierdziła, że nic z nią nie robimy. Ostatnio > robiłam cytologie i wyszła mi I grupa , musze zapytac przy nastepnej wizycie > czy to oznacza , że nadżerki juz nie mam? dokładnie tak- I grupa oznacza,że jest brak punktów zapalnych Odpowiedz Link Zgłoś