yakuza_23 23.11.05, 09:15 Jestem w 38 t.c. i lekarz stwierdził hemoroidy.Czy po urodzeniu dziecka moga one zniknac samoistnie?Czy ktoras z Was miala podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati261 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 09:34 Mnie wyszły hemoroidy w trakcie pierwszego porodu i od czasu do czasu pojawiają się ale nie są juz tak bolesne, teraz jestem w drugiej ciąży i problem z hemoroidami mam od początku ciaży, napewno po urodzeniu będzie lepiej ale mogą się pojawiać od czasu do czasu, chociaż wiem że niektóre dziewczyny miały tylko hemoroidy po porodzie i już więcej im nie wyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
olaso3 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 10:28 Dziewczyny, ja tez mam hemoroidy i dodatkowo żylaki sromu. A jak to było u Was w pierwszej ciąży, czy to jest wskazanie do cc? A jeśli nie, to jak to się skończyło? Mam na mysli jakiś krwotok, popękanie... brrrrr. Okropnie sie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja76 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 10:52 w pierwszej ciąży też miałam hemoroidy, smarowałam maścią pomagało po porodzie problemy sie podwoiły a może potroiły, nie mogłam normalnie skorzystać z toalety do 6 tyg, obecnie czasami się pojawiają na szczęście nie w takim rozmiarze jak po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dorro1 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 12:58 No właśnie, ja też juz mam, nie bolą ale wypadają i to nie jest takie cudowne. Boję sie, że przy wysiłku podczas porodu wyjdą jeszcze wieksze. I wtedy korzystanie z toalety bedzie trudne, a w ogóle to dokuczliwa choroba... Nie wiem, czy duże hemoroidy moga być wskazaniem do cc, ale żylaki sromu chyba tak... Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 13:03 he! ja tez mam zylaki sromu.I niestety wieczirem tak puchnie mi wrgorek lonowy i warga sromowa ze widac na oko.CZy przez to moga naprawde zrobic mi cesarke? brrr Odpowiedz Link Zgłoś
olaso3 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 13:27 Wiesz, ja nie wiemm na pewno, czy z tego powodu zrobią Ci cc, czytałam o tym na innym forum, na dole link. Tylko uprzedzam, przerażające rzeczy tam dziewczyny piszą... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=26567194 Odpowiedz Link Zgłoś
olaso3 Re: Hemoroidy w ciąży 24.11.05, 19:50 Byłam dzisiaj u lekarza i trochę mnie uspokoił. Powiedział, że te żylaki to nic takiego, co piąta kobieta je ma w ciąży i że raczej nie jest to wskazanie do cc. Byłoby, gdyby zrobił się stan zapalny, bolałyby i tak dalej. I popękać tez nie powinny, a jeśli poród będzie się przedłużał i bedzie takie zagrożenie przy zbyt długim parciu, to wtedy zrobią cc. Ale jak chcę, mogę sie upierać przy cc i on sie zgodzi. Ale ja nie chcę. To tyle, troche mi ulżyło, to sobie pomyslałam, że napisze o tym A ha, i jeszcze powiedział,ze po porodzie same znikną, bo macica nie będzie uciskać na tętnice, czy coś tam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1980 Re: Hemoroidy w ciąży 24.11.05, 22:24 Obecnie jestem w 28tc i mam okropne problemy z wyproznianiem, proktolog na hemoroidy zapisal mi cyclo3fort i parafine na czestsze wyproznianie. Nie wiem czy macie takie dolegliwosci, ale ja mam okropnie duze kupy w ciazy i przy przy nich czesto krwawie. Proktolog powiedzial tez ze po porodzie to te hemoroidy sie nasila i radzil zeby rodzic przez ceserskie ciecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś