Dodaj do ulubionych

Hemoroidy w ciąży

23.11.05, 09:15
Jestem w 38 t.c. i lekarz stwierdził hemoroidy.Czy po urodzeniu dziecka moga
one zniknac samoistnie?Czy ktoras z Was miala podobny problem?
Obserwuj wątek
    • pati261 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 09:34
      Mnie wyszły hemoroidy w trakcie pierwszego porodu i od czasu do czasu pojawiają
      się ale nie są juz tak bolesne, teraz jestem w drugiej ciąży i problem z
      hemoroidami mam od początku ciaży, napewno po urodzeniu będzie lepiej ale mogą
      się pojawiać od czasu do czasu, chociaż wiem że niektóre dziewczyny miały tylko
      hemoroidy po porodzie i już więcej im nie wyszły.
      • olaso3 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 10:28
        Dziewczyny, ja tez mam hemoroidy i dodatkowo żylaki sromu. A jak to było u Was
        w pierwszej ciąży, czy to jest wskazanie do cc? A jeśli nie, to jak to się
        skończyło? Mam na mysli jakiś krwotok, popękanie... brrrrr. Okropnie sie boję.
    • to_ja76 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 10:52
      w pierwszej ciąży też miałam hemoroidy, smarowałam maścią pomagało po porodzie
      problemy sie podwoiły a może potroiły, nie mogłam normalnie skorzystać z
      toalety do 6 tyg, obecnie czasami się pojawiają na szczęście nie w takim
      rozmiarze jak po porodzie smile
      • dorro1 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 12:58
        No właśnie, ja też juz mam, nie bolą ale wypadają i to nie jest takie cudowne.
        Boję sie, że przy wysiłku podczas porodu wyjdą jeszcze wieksze. I wtedy
        korzystanie z toalety bedzie trudne, a w ogóle to dokuczliwa choroba... Nie
        wiem, czy duże hemoroidy moga być wskazaniem do cc, ale żylaki sromu chyba
        tak...
        • annam21 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 13:03
          he! ja tez mam zylaki sromu.I niestety wieczirem tak puchnie mi wrgorek lonowy
          i warga sromowa ze widac na oko.CZy przez to moga naprawde zrobic mi cesarke?
          brrr
          • olaso3 Re: Hemoroidy w ciąży 23.11.05, 13:27
            Wiesz, ja nie wiemm na pewno, czy z tego powodu zrobią Ci cc, czytałam o tym na
            innym forum, na dole link. Tylko uprzedzam, przerażające rzeczy tam dziewczyny
            piszą...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=26567194
          • olaso3 Re: Hemoroidy w ciąży 24.11.05, 19:50
            Byłam dzisiaj u lekarza i trochę mnie uspokoił. Powiedział, że te żylaki to nic
            takiego, co piąta kobieta je ma w ciąży i że raczej nie jest to wskazanie do
            cc. Byłoby, gdyby zrobił się stan zapalny, bolałyby i tak dalej. I popękać tez
            nie powinny, a jeśli poród będzie się przedłużał i bedzie takie zagrożenie przy
            zbyt długim parciu, to wtedy zrobią cc. Ale jak chcę, mogę sie upierać przy cc
            i on sie zgodzi. Ale ja nie chcę. To tyle, troche mi ulżyło, to sobie
            pomyslałam, że napisze o tym smileA ha, i jeszcze powiedział,ze po porodzie same
            znikną, bo macica nie będzie uciskać na tętnice, czy coś tam smile
            • kwiatek1980 Re: Hemoroidy w ciąży 24.11.05, 22:24
              Obecnie jestem w 28tc i mam okropne problemy z wyproznianiem, proktolog na
              hemoroidy zapisal mi cyclo3fort i parafine na czestsze wyproznianie. Nie wiem
              czy macie takie dolegliwosci, ale ja mam okropnie duze kupy w ciazy i przy przy
              nich czesto krwawie.
              Proktolog powiedzial tez ze po porodzie to te hemoroidy sie nasila i radzil
              zeby rodzic przez ceserskie ciecie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka