Dodaj do ulubionych

poronienie

24.11.05, 09:28
jakie są objawy poronienia?
Obserwuj wątek
    • bycszczesliwa Re: poronienie 24.11.05, 09:40
      u mnie to nastąpiło w 12 tygodniu... cala ciąża do "tej" pory przebiagala oki -
      tak się przynajmniej wydawało... w przed dzien poronienia, wieczorkiem zaczął
      mnie boleć brzuch tak fest jak na miesiączkę i zaczely się lekkie plamienia...
      juz czulam ze cosik jest nie tak, ale nie pozostalo nic jak czekac do rana by
      pojechać do szpitala... niestety jak sie rano obudziłam toooooo doznałam szoku
      leciało ze mnie jak z kokotka... szybko pojechalam do szpitala, tam USG iiii
      lekarz powiedzial ze serduszko nie bije sad i ze wszystko wskazuje na to że płód
      nie rozwijał się juz od 9 tygodnia... a to krwawienie to naturalne, organizm
      chciał sie tego pozbyć... konkretnych przyczyn poronienia nie ustalono... oby
      już nigdy... nie życze nikomu!!
      • angela1983 Re: poronienie 24.11.05, 09:50
        Ja mam trochę obawy - jestem w 10 tygodniu, moje 3 kolezanki poroniły. Ja mam
        konflikt grupy krwi z chlopakiem lekarz mi mowi, ze musze bardzo uważać na
        siebie.miałam 2 tygodnie temu robione USG i jest wszystko ok!!
        z 3 razy miałam jakis bol brzuszka po lewej stronie ale minelo mam nadzieje ze
        wszystko będzie dobrzesmile
    • balbusiaba Re: poronienie 24.11.05, 09:41
      podstawowym objawem jest krwawienie, chociaż nie zawsze to oznacza poroninie.
      Ból brzucha też jest niepokojący.
      • balbinka76 Re: poronienie 24.11.05, 09:57
        Witam! moje pierwsze jak i drugie poronienie zaczeło sie od plamienia. Za
        pierwszym razem pojawiła isę tylko pierwsza plamka krwii i jak pojechałam na
        szpital było juz po wszystkim i to był 10tc a nie rozwijała sie od 6tc. Potem
        był zabieg i to było dwa lata temu. Teraz znów byłam w ciązy ale nawet nie było
        widac pęcherzyka, też tylko plamienie. Szukali pozamacicznej ale nie znaleźli
        obyło sie bez zabiegu w 4tc. Na drugi dzień dostałam normlanego w śiwecie
        okresu.Niezycze nikomy poronienia - bólu fizycznego nie miałam ale psychiczny
        pozstaje na długo.
      • balbinka76 Re: poronienie 24.11.05, 09:59
        Musisz myśleć pozytywnie. To,ze koleżanki miały nie znaczy,że i ty. Dbaj o
        Siebie i bardzo uważaj. U mnie też był konfilkt syrologiczny ale do dzsiaj nie
        znamy przyczyn poronienia.
    • mamand Re: poronienie 24.11.05, 09:59
      u mnie nie było żadnych objawów - na rutynowym USG w 13 tc. okazało się, że
      dziecko nie żyje prawdopodobnie od 2 tygodni, na moje życzenie lekarz czekał z
      zabiegiem oczyszczania do krwawienia i rozwarcia szyjki (ok5 dni)
      • balbusiaba Re: poronienie 24.11.05, 10:04
        Ja zaczęłam krwawić w 4 tc, i co kilka dni odwiedziałąm lekarza, przed
        zabiegiem przez 3 dni (6tc) miałam robione codziennie USG i niestety serduszko
        nie biłosad Brzuch też bolałsad
    • anikula Re: poronienie 24.11.05, 10:04
      Poroniłam w 9tc a prawie od samego poczatku ciąży plamiłam na brunatno. a teraz
      jestem w drugiej ciąży i to już 18-sty tc. Pozdrawiam gorąco wszystkie mamy,
      które straciły swoje aniołki.
      • balbusiaba Re: poronienie 24.11.05, 10:33
        Anikulo, ile czasu czekałaś z drugą ciążą?
      • anetta40 Re: poronienie 24.11.05, 17:48
        Witam.Pierwsza ciaze poronilam w 6 tygodniu,to bylo straszne.Po 6 miesiacach od
        tego wydazenia zaszlam w ciaze i obecnie jestem 22 tygodniu i dobrze sie
        czuje(jestem caly czas na zwolnieniu lekarskim),dzidzia rozwija sie prawidlowo.
        Pisze to tylko po to by zadna z Was nie zalamywala sie!!! Kazde doswiadczenie
        wzbogaca, chodz wiem ze to strasznie brzmi na poczatku cierpienia. Wierze, ze
        kazda z Was doczeka sie malenstwa i ja rowniez. Pozdrawiam.
      • wilcbc Re: poronienie 15.01.06, 17:26
        Cześć.Ostatnią ciążę poroniłam, po 5 miesiącach zaszłam ponownie.Teraz jeste
        ok.11tyg.Niecały miesiąc temu robiłam USG i było ok.Lecz boję się cały
        czas,chociaż niby nic się złego nie dzieje(wtedy mialam brunatne plamienia od
        6tyg. i w 8 tyg.poroniłam,brzuch cały czas mnie bolał).Mam do Ciebie takie
        pytanie:czy po poronieniu lekarz zlecił ci jakieś badania w celu ustalenia
        przyczyny poronienia?bo mi nie.Doradzał mi ponowne zajście po upływie pół roku
        i tyle,dlatego teraz się boję bo nie wiem jaka mogła być wtedy przyczyna i czy
        to sie nie powtórzy
    • oczekiwanie-na-aniola Re: poronienie 24.11.05, 13:57
      Witam,

jestem obecnie w 7tc, dziś rano obudził mnie ostry ból brzucha, na bieliźnie
      spostrzegłam brązową plamkę średnicy 1cm. Więcej nie plamię. Zadzwoniłam do
      lekarza, opowiedziałam o tym. Lekarz powiedział, że jeśli się to powtórzy dziś
      mam się zgłosić w szpitalu, jeśli nie umówimy się na wizytę w sobotę. Strasznie
      się boję, to długo oczekiwana ciąża.. Musimy myśleć pozytywnie! Wszystko będzie
      dobrze!!

Pozdrawiam,
      Nika
      • balbinka76 Re: poronienie 24.11.05, 14:17
        leż spokojnie i prawie wogóle nie wstawaj, jak bedziesz sisiać to ozbacz na
        paierku czy nie plamisz. U mnie nie bylo iwdac za drugim razem na bieiźnie
        tylko własnie na papierku. Przedewszystkim się nei denerwuj i spokojnie
        obserwuj. Wiem,ze to trudne ale panika nic tu nie da. Trzymaj sie cieplutko i
        informuj cos się dzieje. Wrazie powtarzających sie plamien jedz na szpital, tam
        bedzie pod opieka.
      • kahnaz Re: poronienie 24.11.05, 14:30
        Ja w 7tc tez mialam brazowawy sluz, gin mi przypisala Duphaston i przeszlo.
        Gdzies wyczytalam, ze w tym okresie rozwija sie macica i moze byc to efekt
        rozwijajcej sie macicy (brazowy lub nawet czerwonawy sluz).
        natomist nie mozna tego bagatelizowac. Trzymam kciuki, ODOCZYWAJ!!!!
        • maretina moze ich w ogole nie byc/nt 24.11.05, 17:45

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka