Dodaj do ulubionych

UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!

25.11.05, 10:21
Hej mam pytanie jak sie lepiej ubezpieczy samemu np; w PZU czy ubezpieczyc sie
u meza w pracy bo ja jestem odoba bezrobotna.A chciala bym dostac pienidze za
urodzenie dziecka.Jakie stawki w PZU i ile sie dostaje za urodzenie dziecka.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agusia902101 Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 10:53
      Indywidualnie nie możesz wykupić takiego ubezpieczenia (mozna je kontynuować,
      gdy odchodzisz z pracy). A jeżeli mąż jest ubezpieczony (w tym zakresie) to
      kase dostanie. A jeśli nie jest, a ty już jesteś w ciąży to kasy nie dostanie
      (ale spytaj o okres karencji, czasem jest to 10 m-cy, czasem 9, a czasem 6).

pozdrawiam

aga
    • chilli_xxx Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 10:56
      Zdecydowanie polecam Hestię. Dla porównania za mój mąż z PZU dostanie 800 zł a
      ja z Hestii 1500, przy tej samej składce. Ale faktycznie wcześniej zapytaj o
      karencję. Pozdrawiam
      • anet77 Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 11:08
        Wydaje mi się, ze jak jesteś już w ciązy i teraz ubezpieczysz się to nie
        dostaniesz za urodzenie dziecka, bynajmniej u mnie tak jest. Tak każdy by się
        ubezpieczał, zeby skorzystać.
    • wiki1976 Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 12:27
      Ja byłam w ciązy i sie ubezpieczyłam w zakładzie pracy w PZU i tam jest okres
      karencji 6 miesiecy wiec ja sie od razu ubezpieczyłam jak tylko siedowiedziałam
      ze jestem w ciązy smile
      • trika13 Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 12:33
        a mój mąż w Pzu ubezpieczył się od 1 września, a nasza córeczka przyszła na
        świat 22go wrzesnia - i dostaliśmy kasę 800zł!!!
        Więc wygląda na to, że nie było żadnej wymaganej karencji...
    • agnieszka-anna Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.05, 12:22
      Jestem od dawna ubezpieczona w PZU i płacę najwyższą stawkę miesięcznie- ok
      65zł. Za urodzenie dziecka dostanę 1500 + 50 zł za każdy dzień pobytu w
      szpitalu.
      • asie3 Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.05, 12:38
        W PZU ostatnio zawiesili karencje 6 miesieczna. Tzn, ze jak teraz Twoj maz sie
        ubezpieczy dostaniecie pieniadze nawet jesli urodzisz za mniej niz 6 miesiecy :-
        )
        • lolka.77 Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.05, 14:44
          A jeśli mąż jest ubezpieczony i ubezpieczy Ciebie to oboje możecie dostać kasę
          (płacicie 2 składki). Zależy to od ubezpieczenia jakie jest u niego w pracy.
          • hanka2501 Re: UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.05, 19:15
            Z tego co się orientuję to nie ma sztywnych kwot. Wszystko zależy od składki i
            warunków wynegocjowanych przez zakład pracy z danym ubezpieczycielem. Ja np.
            przy składce 50,50 PLN dostanę 1260 zł. Natomiast mój mąż przy składce 36 PLN -
            1400 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka