Dodaj do ulubionych

17 tydzien ciazy

30.11.05, 19:34
hej , ja wlasnie jestem pod koniec 17 tygodnia , chciala bym wiedziec w
ktorych wy teraz tygodniach jestescie i na kiedy macie wyznaczony termin ,
moje malenstwo ma sie pojawic na tym swiecie ponoc 4 maja a ja urodzinki
obchodze 5 maja jak moje malenstwo poczeka jeszcze jeden dzien to urodziny
bedziemy obchodzic razem a blizcy tego dnia bedo mieli podwojny wydatek smile
Obserwuj wątek
    • asiaaa1 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 19:47
      hmm ja mam termin na 5 maj a wydaje mi sie ze jestem w 18-tym tygodniu.
      Ale tu juz bylo sporo dyskusji na temat jak sie to oblicza.
      Pozdrawiamy (ja i moj okruszek) Ciebie i dzidziusia!

P.S. Masz juz brzuszek? Moj sie pojawil mniej wiecej tydzien temu-wczesniej nic
      a nic nie bylo widac. A teraz wtajemniczeni latwo wypatrza maluszka.
      • anna0505 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 21:26
        brzusio na wieczur juz durzy mi sie wydaje ale z rana jeszcze przed tym jak sie
        do syta na jem to tak troszke juz tez widac choc w pracy sie mnie pytaja gdzie
        ta dzidzia wkacu jest skoro jej nie widac , czekam na pierwsze kopniaki i boje
        sie ze je przeocze no i mam klopoty ze spaniem bo zawsze na brzuchu spalam a
        teraz to mnie jakos tak jakby cislo i przekladam sie na bok znow na blecy na
        drugi bok nim usne przerzywam horror. A powiedz mi jak tam u ciebie z
        przygotowaniami na przyjscie maluszka czy kupilas cos i co wlasciwie kupujesz??
        i w jakich ilosciach bo ja sie obawiam ciagle ze moze byc zamalo
        • asiaaa1 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 22:38
          ehh ja nic nie kupuje. Mozna to nazwac ostroznoscia ale uwazam ze mam czas.
          Mama troszke ciuszkow kupuje jak znajdzie cos slodkiego na ciucholandzie ale
          generalnie wyprawka sie nie martwie bo wiekszosc rzeczy krazy gdzies po
          rodzinie a czego bedzie brakowac to sie dokupi jak przyjdzie pora.
          Ile razy bylas juz na USG? Ja raz dopiero ok 13 tygodnia i nie moge sie
          doczekac nastepnego.
          Chcialabym juz wiedziec czy synek czy coreczka...
        • mama_kotula Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:06
          anna0505 napisała:

> brzusio na wieczur juz durzy mi sie wydaje ale z rana jeszcze przed tym jak sie
          >
          > do syta na jem to tak troszke juz tez widac choc w pracy sie mnie pytaja gdzie
          > ta dzidzia wkacu jest skoro jej nie widac , czekam na pierwsze kopniaki i boje
          > sie ze je przeocze no i mam klopoty ze spaniem bo zawsze na brzuchu spalam a
          > teraz to mnie jakos tak jakby cislo i przekladam sie na bok znow na blecy na
          > drugi bok nim usne przerzywam horror. A powiedz mi jak tam u ciebie z
          > przygotowaniami na przyjscie maluszka czy kupilas cos i co wlasciwie kupujesz??
          > i w jakich ilosciach bo ja sie obawiam ciagle ze moze byc zamalo

Ja ci napiszę, co ja bym koniecznie kupiła na twoim miejscu:
          słownik ortograficzny.
          • agao_72 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:10
            Słownik w nieczym się dla dzidzi nie przyda - nie ma falbanek i nie jest
            słodziutki. Poza tym to książka, a kobieta w ciąży nie powinna czytać, bo może
            się natknąć na coś strasznego i dzidzi zaszkodzi.
            Dzidzia uber alles!!!
            • mama_kotula Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:13
              Nie masz, niestety, racji. Słownik jest edukacyjny, a edukacyjne rzeczy są dla
              dzidzi niezbędne.
              • agni26 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:14
                mama_kotula napisała:

> Nie masz, niestety, racji. Słownik jest edukacyjny, a edukacyjne rzeczy są dla
                > dzidzi niezbędne.
                Jak na przykład mata edukacyjna, nieprawdaż?
              • agao_72 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:18
                Nie.Dzidzia ma mieć rożek, śliczniutkie śpioszki, kaftaniki. Ma mieć też
                komódkę do przewijania. I karuzelkę nad łóżko w kolorach pokoju. Czy Ty
                widziałaś na tym forum, żeby jakaś ciężarna szukała książek dla dzidzi.
                Moim zdaniem książki się kupuje dla dziecka, a dla dzidzi siame śłodkości. A
                poza tym - widziałaś książkę z falbankami, książkę trzeba dziecku czytać,
                książki nie wyglądają ładnie na półce w pokoiku - bo pokoik może być rózowy, a
                okładka książki może gryźć się z różem. A poza tym, czy widziałaś dekoracyjny
                słownik ortograficzny?
                • agni26 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:19
                  Tak, najnowszy słownik poprawnej polszczyzny jest różowy.
                  Ale co zrobić jeśli dzidzi to chłopiec, wtedy różowy nie będzie pasował...
                  • agao_72 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:21
                    Poproszę ginka, zeby mi na dziewczynkę dzidzie wymienił - bo słownik pieniążki
                    jakieś kosztował.
        • dziumdziarumdzia Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:15
          jak zaszłam w cionże, to zaczełam od kópowania takich gazetek dladzieci co to
          majom we w środku takie tam gry i zabawy słowne, bom sie bała rze mi dzidzi tesz
          na takiego głomba wyrośnie jak ja. i wiecie co??? nie stety niepomogło! zamist
          tego kópiłam na stadionie dyplą z fijojogji polskiej i teras jezdem jósz
          spokojna, bo wystarczy tylko nie pomagadź w lekcjah i nienawionzywać kątaktu
          pisemnego.
          • anna0505 Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 23:29
            hahaha slusznie i z humorkiem , dziekuje za wsparcie pozdrawiam smile
    • patrycjabl79 Re: 17 tydzien ciazy 30.11.05, 23:09
      wszystkie majowki zapraszamy:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33394
    • asiucha28 Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 03:26
      A ja mam termin na 11 czerwca a moj maz jest z 8, to jakby maluszek sie
      pospieszyl o 3 dni to tez fajny prezent urodzinowy co???
      • anna0505 Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 08:18
        no patrzcie jaka ty jestes idealna ja nie stety mam dysortografie i zupelnie
        nie radze sobie z ortografia ale to wcale nie oznacza ze jestem glupia , bo
        nikt nie jest idealny , ty pewnie tez , do ludzi na poziomie tez sie nie
        zaliczas , bo tacy ludzie to wiedza o tak oczywistych i jasnych sprawach , a
        jesli ktos plywac nie umie czy jezdzic na rowerze to co mu npiszesz tez
        napiszesz ze glupi jest , u siebie najpierw belke zauwaz a pozniej patrz na
        innych drzazgi
        z gory pozdrawiam i tylko ci wspolczuc moge nie przystosowania do swiata w
        ktorym jesli o tym nie wiesz kazdy jest inny (nikt nie jest doskonaly) a jednak
        ludzie sie akceptuja i potrafia ze soba nawzajem zyc ty nie stety tej
        akceptacji w sobie nie masz i juz dziecku wspolczuje jesli nie daj boze bedzie
        mialo problemy wszkole bo jak mu matka zacznie powtarzac ze jest glupie to
        malenstwo jeszcze w stanie w ta glupote uwiezyc
        • mama_kotula Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 08:46
          Hehe, jaka to cudna wymówka lenistwa: dysortografia...
          A w ostatnim poście ani jednego błędu? No pięknie, pięknie, jednak podziałało -
          ruszyła pani pewną część ciała (mózg?) i skorzystała z Worda.
          Aha - dysortografia nie upoważnia do lenistwa, pracuję nad jej przezwyciężeniem
          od kilkunastu lat.
          PS. Przepraszam, jednak błąd się wkradł: "niestety" pisze się łącznie smile)
          Pozdrawiam i naprawdę zachęcam do korzystania z Worda wink
          • anna0505 Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 22:08
            uwazam ze skoro zauwazasz bledy to widocznie nie masz nic ciekawego do
            napisania skoro piszesz zupelnie nie na temat a tekst bez bledow no coz moze
            przypadek albo cud , zreszta nie ladnie wypowiadac sie na temat ludzi ktorych
            sie nie zna tosz to nie wiesz jaki jest moj poziom inteligencji i nie mozesz
            okreslic czy jestem glupia czy nie , nie tobie to osadzac pozdrawiam i zycze
            wiecej pogodnych dni
            • termio Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 22:21
              Anna ,z całym szacunkiem, masz rację, ludzie są różni, mają różne zalety i wady,
              ale to jest język pisany, i to na formę zwraca sie uwagę, zaraz po treści, a jak
              forma kuleje, to treść przestaje być taka ważna. Więc, mniej pośpiechu i nerwów,
              dla dobra Dzidzi, uber alles, sa i książeczki z falbankami, a jak Ci czegos
              braknie zawsze możesz męża wysłać do sklepu po ubranka, niech się tatuś wykaże.
              Ja mam termin na 24.04, kończę w niedzielę 19 tydz., jak na załączonym obrazku
              poniżej, za 2 tyg. idziemy na połówkowe. Pozdrawiam majóweczki.
              • anna0505 Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 23:27
                zgodze sie z toba tylko czasami forma w jakiej ktos zwraca uwage jest wulgarna
                i az sie wszystkiego odechciewa jesli chodzi o bledy to cwicze nad nimi a to ze
                je popelniam nie oznacza iz jestem glupia jak napisala MAMA KOTULA okreslajac
                ze woli byc wredna niz glupia , ja bardzo cenie jak mnie ktos poprawia ale
                mozna w grzeczny sposob i bardziej po przyjacielsku niz zgryzliwie. od ponad
                roku ucze sie angielskiego w angli choc przyjechalam tu bez podstaw teraz juz
                sie do gaduje i nie mam najmniejszych problemow podziekuje nawet jak mnie ktos
                poprawi gdyz uzyje nie tego czasu, ale wiem ze ktos poprawia mnie poniewaz ma
                dobre serce i chce zebym z dnia na dziej dozyla do tego by moj jezyk byl
                doskonaly a nie dlatego ze jak to MAMA KOTULA napisala woli byc wredna niz
                glupia dajac tym samym do zrozumienia ze jest nie stety osoba wredna ja cie
                pozdrawiam i CI dziekuje za rade staram sie jak moge trzymam kciuki za cibie i
                malenstwo daj znac jeszcze co tam u was slychac ja sie juz doczekac nie moge
                kiedy moje malenstwo bedzie lezalo obok mniesmile
                • mama_kotula Re: 17 tydzien ciazy 02.12.05, 01:48
                  Kochana moja!
                  Hasło, że wolę być wredna niż głupia, mam w sygnaturce i - jak pewnie nie
                  zauważyłaś - pojawia się pod każdym moim postem. Hm, nie rozumiem dlaczego
                  wzięłaś to do siebie...
                  A poprawiam cię, bo hołduję poprawności ortograficznej w necie:
                  Bykom stop
                  a nie dlatego, że wolę być wredna niż głupia.
            • asiucha28 Re: 17 tydzien ciazy 04.12.05, 00:02
              Anna, nie rozumiem po co do diabla odpisujesz na obrazajace cie posy, jak nie
              odpiszesz, to skonczy sie temat i juz, nie odpisuj na smieci Mamay kotuli, czy
              Lipcowej
    • kachna79 Re: 17 tydzien ciazy 01.12.05, 10:11
      Ja mam trzy terminy: polozna wyznaczyla date porodu na 13 maja, z pomiarow na
      USG wynika, ze 9-tego, a ja wyliczylam, ze 19. 05. Teraz jestem ciekawa kto ma
      razje?!
    • maniaaaa Re: 17 tydzien ciazy 02.12.05, 07:28
      Ja też jestem w 17 tc ale termin mam na 13 maja chociaz wydaje mi się, że i tak
      to nastąpi poźnej.
      • anna0505 Re: 17 tydzien ciazy 03.12.05, 18:29
        A ja chciala bym sie pochwalic tym ze dzis po raz pierwszy poczulam kopanie
        mojego malenstwa , na co moj chlopak powiedzial < nasze super malenstwo napiera
        hahaha> daje juz znaki rodzica jaki ON ( dzidzius) fajniusi jestsmile
    • asia.kubek Re: 17 tydzień ciaży 03.12.05, 18:57
      Hej,

Ja mam termin na 10.05 i jestem pod koniec 17-tc. ruchów jeszcze nie czułam i
      niecierpliwie czekam. to moja druga ciąża.
      pozdrawiam,
      Asik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka