pete29 01.12.05, 14:53 moja żena jest w 5 miesiącu. Ma najprawdopodobniej zapalenie pęcherza. Lekarz zalecił jej furagine. Czy to bezpieczne ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeasie Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 14:56 Ja juz tu czytalam kilka opinii, ze niby mozna brac, ale wiesz co ...Niech sobie pije duzo soku żurawinowego (jest w aptekach i marketach). ale dobry z Ciebie maz! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pete29 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 02.12.05, 09:57 dzięki a co do troski to jest moja żona i moje dziecko pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 14:59 Jak lekarz zalecił to niech bierze. Przecież niezaleczone zapalenie pęcherza jest niebezpieczne dla ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
jeasie Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 15:00 Poczytaj jeszcze tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=585&w=32672199&a=32672199 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 15:06 Spokonie możesz brać.Furagina jest bezpieczna w ciąży. Ja brałam ją nawet w 10 t.c.i nic się nie stało. Lekarz wie co daje.Troche więcej zaufania do lekarza. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
goosiaa3 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 15:24 Ja tez mialam zapalenie pecherza zaraz na poczatku ciazy chyba kolo 6 tyg i dostalam firagine i bralam przez tydzien i wszystko bylo i jest ok. Teraz niestety znow mam bakterie w moczu i chyba znow nie obejdzie sie bez furaginy ale pojde do lekarza i niech on cos wymysli)) Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka89 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 15:29 Hej! Znam to.. jestem w 4 m-cu ciazy i niedawno tez mialam zapalenie pecherza. lekarz przepisal mi ten wlasnie lek, ktory mialam brac przez 7 dni... Fakt, z epo nim czesto oddaje sie mocz, ale pomogl.. wyniki od razu byly lepsze! Na epwno nie zaszkodzi to ani twojej zonie ani waszej dzidzi.. tylko nalezy je brac wg wskazan lekarza! pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
karola_pp Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 15:53 Niech bierze. Ja przez całą ciąże 2 razy zażywałam ten lek i wszystko jest ok. A pęcherz zdrowy być musi. Odpowiedz Link Zgłoś
kubas2001 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 16:31 Też brałam. Podobno nieszkodzi. Komuś trzeba ufać... 20tc Odpowiedz Link Zgłoś
martitka.martitka Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 01.12.05, 16:35 Ja tez bralam FURAGINUM w ciazy (i to w I trymestrze, a to jeszcze wieksze ryzyko), przynioslo ulge, ale nie wyleczylo do konca. POzniej musialam brac jeszcze antybiotyki i udalo mi sie pozbyc choroby. Nic mi, ani dzidzi nie bylo po tych lekach. Lekarz nie przepisalby lekow, ktore moga szkodzic, zawsze stara sie wybierac takie lekarstwa, zeby nie mialy negatywnego wplywu na dzidzie. A jak mi tlumaczyl wybiera mniejsze zlo, bo zapalenia ukladu moczowego jest niebezpieczna dolegliwoscia i mi wtedy grozilo obumarcie jaja plodowego, dlatego musialam to szybko wyleczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
a.prentka Vitabutin 02.12.05, 10:54 Gorąco polecam Vitabutin (wyciąg z żurawiny). Najlepiej na noc połknąć 2 kapsułki i rano jedną. Skutecznie zakwasza mocz co nie pozwala się bakteryjkom mnożyć. Mi przynosi ulgę bardzo szybko. Ponieważ miałam bardzo częste stany zapalne dróg moczowych, urolog polecił mi ten preparat. Jest całkowicie bezpieczny. Furagin na pewno nie zaszkodzi. Przy zapaleniu pęcherza trzeba tez bardzo dużo pić i często siusiać nawet jeśli doległiwości już ustąpią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalia29 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 02.12.05, 11:52 Jestem w 23 tc i już dwa razy brałam furagin,i jak narazie nic mi nie jest a pomógł mi i to bardzo.Tylko kolor moczu będzie miała bardziej żółty więc niech sie tym nie martwi bo to tak ma być Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania.w-m Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 02.12.05, 23:21 W tej chwili jestem w 38 tc i generalnie przez większość czasu ciąży biorę Furaginę także spokojnie może brać. Polecam też niezależnie picie herbatki z żurawin może to zapobiec problemom w późniejszym okresie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
asiucha28 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 04.12.05, 00:25 Lekarz wie co robi, a bezpieczniej brac futragin i sie wyleczyc, nic zaszkodzic dzidziusiowi stanem zapaklnym pecherza Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka46 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 04.12.05, 03:30 Mam pytanie o dawkę furaginy. Lekarz też mi zalecił ten lek, ale ja niesety z tego co mowicie niepotrzebnie sie balam i jeszcze nie wzięłam, a teraz po prostu nie jestem pamiętam dawki. Wydaje mi się, że zalecił mi 3 tabletki dziennie przez 7 dni. Czy tyle też brałyście? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 04.12.05, 09:18 Ja też to brałam i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 04.12.05, 10:16 I w pierwszej i teraz w drugiej ciąży miałam kłopoty z pęcherzem.Jednak zdaniem mojego lekarza rodzinnego i ginekologa Furagin jest zdecydowanie przeciwwskazany w pierwszym trymestrze.Zakażenia w tym okrsie leczyłam zawsze dobranym antybiotykiem.Kilka tygodni temu tak mialam(10 tydz) i nie dostałam furaginu tylo antybiotyk.pozdr agulec Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1_mama_ignasia Re: furagina czy ktos moze mi doradzić 04.12.05, 17:58 mnie lekarka pozwoliła brać furagin na samym początku ciąży ale ja nie chciałam ryzykować bo o ile pamiętam to na ulotce w przeciwwskazaniach była wymieniona ciąża. zamiast furaginu kupiłam w aptece żurawinę w tabletkach i hektolitrami piłam wodę z sokiem z cytryny- zapalenie minęło po 1 dniu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś