kubas2001 01.12.05, 18:06 Czy po duphastonie mogą występować mdłości? Biorę 2 tabletki dziennie od 1,5 tygodnia. Od poniedziałku cały czas jest mi niedobrze i zmuszam się, żeby cokolwiek zjeść. Wizytę u gina mam dopiero we wtorek. 20tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatunia1977 Re: Duphaston - nudności 01.12.05, 18:11 Duphaston to progesteron - hormon ciazowy. Ja nie mialam na poczatku zadnych nudnosci, ale jak tylko zaczelam brac luteine dopochwowo (to takze progesteron), pojawily sie one natychmiast. Kiedy powiedzialam o tym moim spostrzezeniu lekarzowi, tylko przyznal mi racje: te nudnosci jak najbardziej moga byc efektem doladowywania progesteronem. Odpowiedz Link Zgłoś
ik75 Re: Duphaston - nudności 01.12.05, 18:29 Witaj! Wiem co czujesz!! )) Brałam duphaston 0o 4 do 16 tyg. 2x dziennie i dopiero po jego odstawieniu nudności i wymioty ustąpiły. Teraz jest ok., dzidziuś rośnie jak na drożdżach, więc bądź dobrej myśli. Pomaga herbata imbirowa i pistacje. Z czasem organizm się przyzwyczaja, jak do każdego leku. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubas2001 Re: Duphaston - nudności 01.12.05, 19:39 Dzięki za pocieszenie. A dopiero cieszyłam się, że przeszły "PORANNE" nudności związane z początkiem ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś