kat_kos 03.12.05, 15:56 Jeszcze nie jestem w ciąży, ale próbuję. Mamy z mężem robić remont i przygotować mieszkanie do zamieszkania przez dziziusia. Napiszcie jak to jest. Czy maleństwo może przebywać w tym samym pokoju gdzie komputer? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samanta05 Re: dziecko i komputer 03.12.05, 16:00 Myślę, że maleństwo nie powinno przebywać w tym samym pokoju co komputer, ponieważ jest niekorzystne promieniowanie (sama wyniosłam kompa z sypialni). Jednak wiele osób, nie ma miejsca na osobny pokój dla dziecka. Jeśli bedziesz miała w tym samym pokoju komputer i dzidziusia musisz po prostu ustawić tak komputer, żeby był jak najmniej szkodliwy czyli jak najdalej od dziecka i tak by tył monitora był skierowany do ściany ( bo własnie z tyłu najbardziej emituje to promieniowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
kat_kos Re: dziecko i komputer 03.12.05, 16:51 Co do monitora to na szczęście jest on ustawiony na parapecie (tyłem do okna), ale jakbym postawila łóżeczko, to dziecko miałoby główkę ok. 50 cm. od komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: dziecko i komputer 03.12.05, 16:59 Wszystkie dzieci przez pierwsze lata życia spały w jednym pokoju z komputerem i żyją. I nawet zdrowe są Odpowiedz Link Zgłoś