Dodaj do ulubionych

jaki laktator??

03.12.05, 20:07
jaki laktator polecacie kupić. ręczny czy mechaniczny? jakiej firmy
najlepszy. czy odciaganie mleka boli??
Obserwuj wątek
    • alicez Re: jaki laktator?? 03.12.05, 21:46
      Odciąganie nie boli, fakt ze na poczatku to dość dziwne uczucie, ale do
      wszystkiego można się przyzwyczaić. A co do rodzaju, to zależy od kieszeni.
      Mechaniczny jest wygodny, bo nie bola nadgarstki, ale kieszeń cierpi wink
      Wszystko zależy od tego, czy laktator będzie Ci potrzebny często, czy
      sporadycznie. Ja musiałam kupić laktator, bo synek leżał po urodzeniu w
      szpitalu i musiałam dostarczać mu ściągniety pokarm i wiele razy żałowłam, ze
      nie kupiłam mechanicznego (skąd mogłam wiedzieć, ze będzie tam leżał miesiąc)
      ale przeżyłam.
      • deotyma11 Re: jaki laktator?? 03.12.05, 21:51
        Nie polecam laktatora z gruszką. Jest fatalny, bardzo boli ręka a ciągnie
        słabiutko. Ja używałam ręcznego Avent Isis. Ma taka specjalną pompkę. Jest dość
        drogi (ok 150 zł), ale mozna kupić używane na allegro. Mamy polecają jeszcze
        Medelę
    • mruwa9 zaden 03.12.05, 22:40
      najczesciej chyba w ogole nie jest potrzebny, a jesli nawet, ktos z rodziny
      zawsze zdazy pojsc do sklepu i kupic, lub moze da sie pozyczyc od kogos. Mozna
      odciagac recznie, a w wiekszosci przypadkow dziecko pelni role
      najskuteczniejszego laktatora. szkoda tych 200zl.
      • scarletta84 Re: zaden 03.12.05, 22:57
        wiesz mruwa nie trzeba wydawac 200 zl. ja kupilam odciagacz canpola - podobny do aventu - tyle ze
        kosztowal mnie nowiutki na allegro cos ok 60 zl. to juz nie jest tragedia cenowa wiec mozna sobie na to
        pozwolic. a buteleczki dokupic zawsze mozna. w koncu canpolowskie artykuly wcale nie sa drogie, a
        sprawdzaja sie bardzo dobrze.
    • martynka55 Re: jaki laktator?? 03.12.05, 22:52
      Masz rację mruwa9, że dziecko to najlepszy laktator. Przed porodem też miałam
      zamiar go kupić, ale w końcu stwierdziłam, że w razie czego mąż zdąży kupić.
      Przez pierwsze tygodnie w ogóle nie był mi potrzebny, aż w końcu chcieliśmy z
      mężem wyjść z domu na parę godzin i zatrudniliśmy babcię do opieki nad
      Maciusiem, wtedy musiałam odciągnąć pokarm. Kupiłam laktator firmy Avent z
      dodatkowymi butelkami za 180zł, ale jestem z niego bardzo zadowolona.
    • agnes12zx Re: jaki laktator?? 04.12.05, 00:10
      Ja polecam Avent. Córeczka ma już ponad rok, ale jak sobie przypomnę pierwsze
      dni po porodzie i nawał pokarmu ... Horror. Najpierw były próby z tanimi (żadnej
      ulgi) dopiero mąż powiedział dosyć i kupił Aventu. Skończyły się zastoje,
      kanaliki zostały udrożnione. Jest super - polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka