Dodaj do ulubionych

przeziebienie

08.12.05, 15:37
Jestem w 12 tygodniu ciąży,od początu ciąża jest zagrożona.Zażywam takie leki
jak;duphaston,feminatal,asmag i kwas foliowy.Trzy tygodnie temu dopadło mnie
przeziebienie,mój lekarz ginekolog przepisał mi antybiotyk po który czuje się
lepiej niestety ból gardła i katar nie ustąpił.Natomiast mój lekarz rodzinny
ma to "w nosie"-niestety!Nie wiem co mam stosować aby te dolegliwości
ustąpiły i co najwazniwjsze boje sie o dzicko.
Obserwuj wątek
    • lisiczka24 Re: przeziebienie 08.12.05, 17:11
      na bol gardła dobre jest tantum verde do płukania.Ja w ciąży w 3 tyg przeszlam
      przeziebienie z wysoka goraczka i cala ciaze balam sie o dziecko.Nawet dobre
      wyniki usg nie byly w stanie mnie uspokoic.Mój synus ma ponad miesiac i jest
      cudny i zdrowy smile
      wracaj do zdrowia
      • ania_fg Re: przeziebienie 08.12.05, 20:23
        Ja dzis wstalam z bolem gardla, poza tym czuje ze bierze mnie grypa. Mąż
        poszedl do apteki i pani w aptece na gardlo dala tylko jakies tabletki
        homeopatyczne do ssania. Szczerze mowiac nie wiem czy to pomoze. Jestem w 19tym
        tygodniu i az sie boje pomyslec jak mnie grypa rozłoży na maxa. Moze ktoras wie
        co jeszcze ewentualnie mozna na gardlo i nadchodzącą grypę??
        • quin Re: przeziebienie 08.12.05, 20:30
          Na gardło płukać wodą utlenioną: 1/2 szklanki przegotowanej wody + 1 łyżka
          stołowa wody utlenionej. Ponadto do picia: 1 szklanak mleka+1 łyżeczka
          masła+1łyżeczka miodu+ząbek robno posiekanego czosnku. (2-3x dziennie -mie
          pomagało). Prócz tego pomarańcze, grejpfruty, cytryny(mozna też zapuścić 2
          kropelki do nosa w razie kataru), kiwi i oczywiście czosnek. (mozna też
          wycisnąc czosnek i postawić na noc koło łóżka - opary czosnku pomagają (tylko,
          że potem niezbyt ładnie pachnie w mieszkaniu)Pozdrawiam
          Anet
          • terry30 Re: przeziebienie 08.12.05, 20:43
            witamina c 200mg 2x1; rutinoskorbin 1-2 tabl dziennie; herbata ziolowa z miodem
            i cytryna 3x dziennie; dentosept do plukania gardla 3x dziennie rozcienczony z
            ciepla woda(obrzydliwy ale skuteczny); do ssania isla-mint (2 smaki)3x po 2
            pastylki lub zwykly strepsils z miodem i cytryna 3x1 (nie dolointensiv). na
            wodnisty katar dobre jest wapno 2x250mg, na gesty sol morska lub sinupred.
            pozdrawiam.
            • rakastan Re: przeziebienie 08.12.05, 22:13
              W ciąży można stosować antybiotyk doustny w aerozolu Bioparox, mi pomógł 2 razy
              przy bólu gardła.
              • drazetka_homeopatyczna Re: przeziebienie 08.12.05, 22:20
                mam to samo gardło tak boli ze mówic nie moge ....pani w aptece dala mi
                gargarin do plukania gardla..syfek jakich malo ale skuteczny
                syfek....ascorutical....i dzwonilam do mojej gin i pozwolila apap....jestem w
                29 t.c.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka