elzbietan 19.12.05, 12:51 Napiszcie prosze czy spotkalyscie w waszym otoczeniu duzo Maj? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiuniaaa1 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 12:55 hej, wśród znajomych jedna Maja... no i w moim brzuszku jest Maja ma się urodzić w lutym. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 12:56 Moja bedzie Julka a na drugie Maja - śliczne imie Odpowiedz Link Zgłoś
aamama Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 13:01 Na śląsku ( bo pochodze stąd) imię Maja i Zuzia jest już tak oklepane, że byłabym ciemiężnicą tak nazywając dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 13:05 na pomorzu też jest spotykane imię Maja ale nie tak często jak inne Odpowiedz Link Zgłoś
smacznamagda Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 13:09 W przedszkolu mojej siostrzenicy jest 8 Majek, na osiedlu 4, z czego 2 to psy Odpowiedz Link Zgłoś
anetakuc Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 13:11 to imię staje sie nową plagą jest bardzo popularne nie mówie ze takie po kilka lat ale te nowo narodzone to wysyp MAJEK. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kika53 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 13:22 moja siostrzenica tez Maja Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 13:47 razem z Julią przoduje w rankingach. Odpowiedz Link Zgłoś
grandet jak do tej pory 19.12.05, 14:34 to nie bardzo, ale w tym roku z tego co slysze, to wysyp Majeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 15:03 Nie wiem jak teraz ale w 2-3 lata temu bardzo popularne. Moja córka ma na imie Maja i ja myslałam , że będę orginalna))przeliczyłam się. Moja mała ma teraz 2,5 roku chodzi do przedszkola i sa tam jeszcze 3 inne Maje. Za rok bedzie chodzić juz ze swoim rocznikiem(poszła rok wcześniej) , wtedy zobaczymy ile bedzie Maj)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 15:18 moja siostrzeniaca tez maja ur w 2004 r jestem z wawy tu sporo mai ale nie az tak duzo zobaczymy jak mala maja pojdzie do przedszkola wg mnie to super imie Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 16:06 siostrzenica ma na imię Majka i znajomych córka też Majka... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 17:43 duzo, duzo... i slysze juz ze nastepne nadchodza w otoczeniu ) Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietan Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 17:58 Dzieki WIELKIE za odpowiedzi!! Poprostu nie che, zeby moja coreczka miala na imie jak co druga dziewczynka No, to mam dylemat - od zawsze chcialam, zeby moje dziecko nosilo wlasnie takie imie, a teraz nie wiem co zrobic....? A moze macie jakies propozycje imion malo popularnych Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 a GAJA ci sie nie podoba? 19.12.05, 20:00 lezy tak blisko od MAJA, moim zdaniem rownie ladne, krotkie no i bardziej oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
basia_k3 Re: Gaja mi sie nie podoba 20.12.05, 09:56 Moja mama ma firme o takiej nazwie Odpowiedz Link Zgłoś
basia_k3 Ja też chcę Majeczkę!!!! 19.12.05, 18:18 Tylko nie mogę przekonać do tego męża. Uparł się na Weronikę i nie przyjmuje żadnego innego imienia. A ja chyba wolałabym aby to była Maja. No nie wiem, jak myślicie, które ładniejsze; Maja czy Weronika?? Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: Ja też chcę Majeczkę!!!! 19.12.05, 18:29 Moja pierwsza coreczka ma na imie Julia(jak myslelismy o tym imieniu,kilka lat wczesniej zanim sie pojawila to wszyscy dziwili sie co za imie niepopularne a jak sie urodzila byla istna plaga) a teraz ma byc Maja i niestety tez ponoc zrobilo sie popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 19.12.05, 20:46 Zawsze lubiłam oryginalne imiona a córce dalam imie najbardziej popularne jak to tylko możliwe! Po Julkach zdecydowanie najwiecej jest Maj. Odpowiedz Link Zgłoś
o_l_a3 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 20.12.05, 07:21 Kaja też jest śliczne, a mniej popularne niż Maja. I fajnie można je zdrabniać Kajusia, Kajunia, Kajtek Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia u grudniówek narazie wygrywa :) 20.12.05, 08:36 www.vanike.com/gazeta/dzieci_stat.php?forum=122005 Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 20.12.05, 09:16 To chyba zależy od regiony Polski. U mojej babci (beskid wysoki), co druga dziewczynka to Oliwia, jak tam jadę z siostrą to umieramy ze śmiechu, bo zdarzają się różne śmieszne sytuacje. A w mojej wsi (o ile można tak nazwać podwrocławskie osiedle) Nie słyszałam tego imnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
konwersja bardzo popularne 20.12.05, 13:49 Na początku chciałam Majeczkę, bo to prześliczne imię, jednak mąż się na to nie zgadza ze względu na popularność tego imienia. W klasie, czy też w innym miejscu publicznym teraz co trzecia dziewczynka będzie miała na imię Maja (tak samo jest z Oliwiami, Zuziami, Weronikami, Julkami, Aleksandrami). Szukaliśmy, szperaliśmy, aż w końcu zdecydowaliśmy się na Edytkę Śliczne imię i takie mało popularne... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaisynek2 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 20.12.05, 17:03 To jest naprawde ciekawe, bo mi sie to imie wydaje mało popularne. Podobnie myślałam o imieniu Mikołaj kiedy je 4 lata temu wybierałam dla synka. Praktycznie nie znałam żadnego Mikołaja poza tym świetym i Kopernikiem i w szkole tez kolegów Mikołajów nie miałam. Kiedy jednak synek poszedł do przedszkola okazało się że w jego 14 osobowej grupie jest 5 Mikołajów! Maja też mi się podoba i o podobnym imieniu myślałam dla córeczki, ale jednak nie będzie Maja. Mam inne imie w zanadrzu nie powiem jakie aby sie nie zrobiło popularne Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraeva Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 21.12.05, 12:48 Moja Maja ma 12 lat i jak dotad nie spotkala swojej imienniczki w podobnym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynaa Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 20.12.05, 17:22 i u mnie w brzuszku Maja.... (styczniowa) Odpowiedz Link Zgłoś
mw233 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 20.12.05, 17:23 Myślę, że to świetne imię i wciąż modne Odpowiedz Link Zgłoś
martika06 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 20.12.05, 22:05 U mnie w brzuszku też jest Majeczka- ale lutowa Odpowiedz Link Zgłoś
basia_k3 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 21.12.05, 11:20 a u mnie jest Majeczka marcowa ) Udało się przekonać męża Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetta_ka1 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 21.12.05, 12:37 Cześć mój termin przypada na 1 maja.DZisiaj jadę na usg i mam nadzieje ,że będzie można określic czy bedzie to Maja czy też Natan. Poczatkowo miała być Nadja, ale mąz sie sprzeciwił co do Majki bardzo mu sie podoba. Gdyby nie miałambym w domu mojej kochanej suczki o imieniu Narin to napewno moja córka tak by sie nazywała. POzdrawiam wszystkich P.s Mam nerwa przed dzisiejszą wizytą pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
barszczyk75 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 21.12.05, 13:13 chcialam tak nazwac coreczke (okazalo sie ze czekamy na synka) ale wokol pojawilo sie tyle Maj, ze zrezygnowalismy Odpowiedz Link Zgłoś
natka110 Oj,uwazajcie z dziwnymi imionami 21.12.05, 15:39 Ja jestem Natalia-Katarzyna, lat 26, moja siostra Dagmara-Anna, lat 21, i obie cierpialysmy z powodu imion o ktorych nikt nie slyszal, zawsze chcialam byc Kasia, a on Ania. NAwet ksiadz ktory chrzcil Dusie sie pomylil, powiedzial Dago, powiedzial Dag..,az sie poddal i mowi: Ja Ciebie chrzcze Aniu, itd. Ja zawsze bylam pytana czy jestem Kukulska... Natomiast u moich znajomych z malymi dziecmi sa: Kubus lat 5, Macius 11 mies, Samuel 4 miesiace(brzmi idiotycznie, zwlaszcza razem z nazwiskiem, ale nie moja sprawa), Nicole (pisana z amerykanska,bo rodzice miedzynarodowi) lat 3, i jej siostra chyba bedzie Maja. Ja cale zycie chcialam Zosie-Alicje albo Marka, ale moj nie-maz tak nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Oj,uwazajcie z dziwnymi imionami 21.12.05, 18:52 Natalia rzadkie u 26-latek? Chyba przesadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gumitex Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 21.12.05, 15:57 Niestety bardzo modne teraz. Jeśli szukasz oryginalnego imienia, to nie polecam też Kaliny - ostatnio na mikołajowej imprezie dla ok. 30 dzieci spotkały się 3 dziewczynki o takim imieniu i mamy były niemile zaskoczone, że imię takie popularne. Ja bym szukała w stronę Edyty, Alicji, Ewy, Joanny, Doroty, Beaty, Jolanty, Agnieszki - imiona zwykłe, a niezbyt często spotykane w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
dinda81 Re: Czy imie Maja jest popularne w Polsce? 21.12.05, 18:38 Zastanawialiśmy się z mężem nad imieniem Maja dla naszej córci, ale wygrało imie Hanna. Jeszcze kilka miesięcy temu to imie wydawało się nam niespotykane wsród dzieci, a teraz jak przeglądam forum to sporo Hanulek się urodzi... Odpowiedz Link Zgłoś