19.12.05, 13:12
Witam.Wiem,ze juz kilka razy byl poruszany ten temat ale chcialabym zapytac
czy ktoras z Was przyjmuje ten lek co 3 godz.(w nocy rowniez).Czy nie
uwazacie ze 8 tabletek dziennie to troche duzo.Na poczatku bralam 4.Z gory
dziekuje za opinie.Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamy i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Fenoterol 19.12.05, 13:26
      ja biorę 5x1 tabl.czyli co 4 godz.na noc sobie odpuszczam.
      Ostatnią dawkę biorę ok.23-24.
      Do tego 2x2 no-spę,dodatkowo magnez.
      Pzdr.Gosia
    • hanula12 Re: Fenoterol 19.12.05, 13:32
      wiesz, czy to dużo czy nie, to może tylko zadecydować lekarz. jeżeli nie masz
      do niego zaufania (a skoro szukasz opinii o jego decyzjach, to chyba nie masz),
      to zmień lekarza. ja biorę fenoterol od 2 m-cy i dawkę miałam zmienianą raz.
      wydaje mi się, że dawka leku zależy od indywidulanej pacjenki i jej stanu
      zdrowia. ważne, abyście Ty i dzidziuś czuli się ok. pozdrawiam.
      • aguska231 Re: Fenoterol 19.12.05, 13:35
        czesc wlasnie wrocilam od lekarza, ja bralam feno4*0,5 tab potem 4*1 tabl dzis
        lekarka mi powiedziala ze jak sie dobrze czuje i niemam skurczy a tylko brzuch
        mi twardnieje
        CZASAMI!!!! to moge sobie sama zmniejszyc dawke na 4*0,5 tabl spowrotem, ale
        jak zauwaze ze twardnienia sa wiecej niz 10 razy dziennie i do tego bolesne to
        zwiekszyc dawke a jak nie przejdzie to do szpitala lub do lekarza mam sie
        zglosic, dotego biore nospe forte bralam 3*1 tab a teraz tylko 2*1 no i
        magnez smile)) a wktorym tygodniu jestes???
        • moni59 Re: Fenoterol 19.12.05, 13:50
          Jutro zaczynam 35 tydzien.Bylam na konsultacji w szpitalu i powiedzieli ze mam
          zwiekszyc dawke,moja gin tez tak powiedziala ale teraz juz nie czuje skurczy
          tylko czesto mam twardy brzuch.
          Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
    • olamortel Re: Fenoterol 19.12.05, 14:54
      ja bralam tak jak Ty i niestety musialam wstawac tez w nocy.nie przerywalam
      dawkowania gdyz balam sie o swoje dzieciątko ktore moglo urodzic sie wczesniej,
      a ten lek ma temu zapobiegc
      • golden0501 Re: Fenoterol 19.12.05, 21:57
        Ja też biorę Fenoterol 3x1 , Ispotin 40 3x1 oraz No-spe forte 3x1. ale tylko do
        końca 35 tyg czyli do niedzieli. A potem "Niech się dzieje wola nieba"- jak to
        powiedziała moja gina. Mam nadzieję że wszytko będzie ok, choć czuje że mojemu
        maleństwu coś spieszy sie na świat smile))
        • aguska231 Re: Fenoterol 19.12.05, 22:04
          hej ja tez czekam 35 tyg i juz niemoge sie doczekac jeszcze 2 tygodnie
          i smile)))) bedzie wielki dzien.... no chyba ze malej przejdzie sie spieszenie
          natenswiat i nagle sie z niej zrobi len smile)))) moja lekarka dzis powiedziala ze
          dzidzia rozwija sie do 33 tygodnia a potem tylko przybywa jej tluszczyku
          balamsieze nie dotrwam do 33 tygodnia a teraz jestem super szczesliwa smile))))))
          ehhhh ja chce miecjajuz przy sobie big_grinDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka