monia06 19.12.05, 13:56 Chcialabym zapytac o to co myslicie na temat uzywania depilatora w czasie ciazy.Czy nie myslicie ze bol z tym zwiazany moze w jakis sposob zaszkodzic? Jestem w 35 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zolza78 Re: depilator w ciazy 19.12.05, 14:04 komu miałby zaszkodzić? używam od początku ciąży i nikomu jeszcze nie zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: depilator w ciazy 19.12.05, 14:47 owszem może zaszkodzić. W ciąży naczynka krwionośne stają się delikatniejsze i mają tendencję do pękania. Nie u wszystkich. Jak Ci bardzo zależy, to wypróbuj na małej powierzchni ciała i poczekaj na efekty. Dziecku nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: depilator w ciazy 19.12.05, 23:40 Wszystko zależy od tego, czy jesteś przyzwyczajona i jak wysoki masz próg bólu, jeśli nie boli to nie widzę problemu. Natomiast kosmetyczka wyraźnie zabroniła mi depilacji woskiem: boli... Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: depilator w ciazy 19.12.05, 23:59 Hmmm... skoro pytasz, to może nie uzywałaś tej metody depilacji do tej pory? Jeśli nie, to może lepiej wypróbowywanie takich wynalazków zostaw na po porodzie. Ale jeśli zawsze, tzn przynajmniej od początku ciąży depilowałaś się depilatorem, to możesz go spokojnie używać nadal. Twoja skóra jest chyba do niego przyzwyczajona i reakcja na ból też. Ja się dpiluję prawie cała: nogi, uda, okolice bikini i nawet dolną część brzucha, bo tam też niestety rosna mi takie niefajne włoski. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zukov Re: depilator w ciazy 20.12.05, 11:28 Dokładnie. Mam tak samo. Zawsze chodziłam do kosmetyczki na wosk i w ciązy robie to nadal, ewentualne poprawki depilatorem w domu. No ale robię to juz od dość dawna. Na eksperymenty bym sie faktycznie nie pisała. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: depilator w ciazy 20.12.05, 11:41 nie wyobrazam sobie, zeby bol przy depilacji mogl komukolwiek zaszkodzic.przeciez dziewczyna chce sie tylko wydepilowac a nie skakac na banji. Odpowiedz Link Zgłoś