Dodaj do ulubionych

ból jajnika

21.12.05, 10:22
bardzo prosze napiszcie czy wy też odczuwalyście ból jajników we wczesnej
ciąży bo mnie niestety bardzo bolą i bardzo się tym denerwuje ???
Obserwuj wątek
    • madda4 Re: ból jajnika 21.12.05, 13:18
      jestem w 4-5 tyg i tez mnie boli- prawy. nie strasznie ale pobolewa. martilam
      sie tym na poczatku ale przeczytalam ze czasem podczs ciazy brzuch moze bolec
      jak podczas @. chyba nie ma sie czym martwic.
      • e_madziq Re: ból jajnika 21.12.05, 13:21
        Bolał mnie w pierwszej ciąży i boli teraz w drugiej, ten sam lewy jajnik.
        Lekarz mówi, ze wszystko w normie wiec mu wierze.
        • annmor1 Re: ból jajnika 23.12.05, 10:34
          w pierwszej ciąży mnie nie bolał, ale w drugiej bolał mnie do 6 tygodnia. Przed
          zajściem w ciąże miałam problemy z jajnikami, ale teraz jest już ok. Mówią że
          ciąża leczy różne kobiece dolegliwości.
          • olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 02:25
            Hej Dziewczyny,

Prosze powiedzcie mi, czy mialyscie rowniez bol po stronie jednego z jajnikow.
            Zaczynam wlasnie trzeci tydzien, ale strasznie sie boje, bo mam taki
            rozpychajacy bol po stronie prawego jajnika (tego, ktory owulowal), lewy jajnik
            bardzo rzadko daje znac o sobie. Te bole pojawiaja sie falami. Boli przez 2
            godziny i przestaje i za pare godzin znowu, glownie jaj jestem najedzona ...
            moze to jelito uciska ???
            Na obu jajnikach mam torbielki juz
            od 4 lat zastanawiam sie czy to one moga powodowac takie bole??? Czy ktoras z
            Was miala torbiele na jajnikach podczas ciazy? Czy ktoras z Was miala podobne
            objawy?

Dzieki,

Olka

• sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 10:59
              Hej,one tak sobie musza pobolewac i to jest zupelnie normalne....Tylko czasem
              nie musisz tego az tak mocno odczuwac...
              Moja mama miala torbiel na jajniku i wiem,ze od razu poszla na operacje-byla
              wtedy po 40...
              Ja tez w 3 tyg.ciazy wink,jak sobie to obliczylas...? KIedy ostatnia
              miesiaczka,ile trwal cykl a kiedy zaplodnienie(+ -)?POzdrawiam
              • olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 16:18
                Dzieki, od razu mi lepiej smile, choc nadal martwie sie troche o te torbielki, bo
                ja mam ich kilka na obu jajnikach. Moj lekarz powiedzial, zebym sie nie
                przejmowala, bo o ile nie rosna to nie zagrazaja ciazy, a jak zaczna to zrobia
                mi laparoskopie.
                U mnie ostatnia miesiaczka byla 28 listopada, czyli dzisiaj mijaja 4 tygodnie.
                Nie wiem czy dobrze licze, bo niektorzy licza od dnia owulacji. U mnie owu.
                byla miedzy 10-12 grudnia ... stawiam na 11 smile. Mierzylam temperaturke i
                wpisywalam na www.fertilityfriend.com, no i robilam testy owulacyjne. Mam
                zazwyczaj 26 dniowe cykle. Jesli wszystko bedzie o.k, to bedziemy mialy razem
                termin wrzesniowy smile
                A jak to wygladalo u Ciebie? Trzymam za nas kciuki.

Pozdrowienia,
                Ola
                • sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 16:33
                  U mnie wyglada to tak, ze ja licze od dnia owulacji....Sama nie wiem,czy to
                  poprawne liczenie w kazdym razie ja tak sobie obliczylam....Zaplodnienie
                  nastapilo w okolicach 3 grudnia winkwtedy mialam dni plodne....Ostatnia
                  miesiaczka byla 19 listopada....Tak czy siak wszystkie terminy sa do siebie
                  zblizone, nie ma sie czym przejmowac, bedziemy rodzily pod koniec
                  sierpnia,ewent.poczatek wrzesnia. Zreszta normalna rzecza sa odchylki w
                  granicach 2 tyg.wczesniej lub pozniej przewidzianego porodu....Trzmajmy kciuki
                  by wszystko do tego czasu bylo OK...Buziulki, bede w kontakcie wink PA
                  • olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 17:03
                    Bede sie przypominac co jakis czas smile Pozdrowionka i dbaj o brzusio.
                    PAPA
                    Ola
                    • sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 22:24
                      Widzialam sie dzis z moja mama, pytalam jak to jest z tymi tygodniami(jest
                      polozna)Mowila, ze oblicza sie je wlasnie w taki sposob tzn. od zaplodnienia(na
                      oko,2-3 dni wstecz lub w przod)a nie od pierwszego dnia miesiaczki..Takze
                      przestaw sobie termin...winkI daj znac ponownie wink
                      • sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 22:25
                        Przepraszam, nastapila pomylka wink Nie na ten temat wskoczylam... wink
                        • sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 22:26
                          Oj, chyba jestem zakolowana- wszystko w porzadku wink
                          • olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 23:33
                            Dzieki za informacje smile Czyli zaczynam teraz trzeci tydzien. Juz sie ten jajnik
                            troche uspokoil, teraz za to drugi sie przypomina. To chyba tak jest z tymi
                            jajnikami.
                            Co do "Zakolowania" smile)) to chyba przypadlosc wszystkich kobiet w ciazy. Ja
                            czasem kompletnie trace watek, a moj maz sie wtedy ze mnie smieje wink

Pozdrowionka,
                            PAPA
                            • sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 23:50
                              Ale to chyba pierwszy raz sie zdarzylo, myslalam ze pomylilam watki i nie
                              napisalam tam gdzie trzeba...Ale jest wszystko OK. Czyli ty zaczynasz 3
                              tydzien, to prawie tak jak ja - dokladnie 3 tydzien i 2 dzien(za chwilke 3)
                              Fajnie, nie jestem sama z takim stazem winkPomijajac Twoje jajniczki dobrze sie
                              czujesz jak na razie?Buziulki
                              • olkafasolka1 Re: ból jajnika 27.12.05, 23:36
                                Oj chyba jestem zakrecona smile to dopiero 2 tyg. i 3 dni. Ogolnie dobrze sie
                                czuje, tylko mam czasem wrazenie jakby mi brzuch mial eksplodowac, jest taki
                                wzdety. No i to ciagle zmeczenie. Oczywiscie jelita tez strasznie strajkuja,
                                nie moge za bardzo jesc itp. Dzisiaj w pracy zasypialam nad komputerem.
                                Jak u Ciebie? I jak reszta dziewczyn, jajniki Was pobolewaja?

Pozdrowionka,
                                Ola
                                • sylka23 Re: ból jajnika 27.12.05, 23:45
                                  Hej, jak to sie stalo ze jednak 2 tydzien ? Jakies zmiany w obliczeniach ? wink
                                  Ja sie czuje dobrze, brzuszek co jakis czas daje we znaki(a raczej podbrzusze)
                                  ale to takie minimalne odczuwanie bolu. Zauwazylam ze piersi mam juz
                                  wieksze...i brzuch tez mam taki jakis wzdety ze nie chce sie wciagnac wink
                                  Ale ogolnie jest OK, Buziak
                                  • dorianne.gray Re: ból jajnika 28.12.05, 00:21
                                    Hmmm... A lekarze obliczają od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki... smile
                                    • olkafasolka1 Re: ból jajnika 28.12.05, 03:37
                                      Misiaczke mialam 28 listopada. Sama juz nie wiem jak sie liczy. W kazdym razie
                                      ponad 4 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Mam takie smieszne gilgotanie w
                                      prawym boku, troche nad pachwina. Prawy jajnik w tym cyklu owulowal, wiec
                                      dzidzia sie pewnie bardziej po prawej zagniezdzila. Czy dobrze mysle?
                                      Troche sie denerwuje, ze wyznaczyli mi pierwsze spotkanie z moim gin. na 11
                                      stycznia. Tyle czekania i zadnych badan nie chca tu robic na samym poczatku.

Pozdrowionka,
                                      Ola
            • hanka71 Re: ból jajnika 28.12.05, 09:46
              Lepiej nie bagatelizować bólu jajnika. Ja miałam torbiel, która niestety urosła
              do 10 cm i skręciła się z jelitami, skończyło się nagłą operacją w 7 tc. Teraz
              jestem juz w na poczatku 5 m-ca ciązy i wszystko jest w porządku, ale mocno się
              tym wszystkim stresowałam. Ponoć w 90 % przypadków takie torbiele znikają w
              czasie ciąży, ja po prostu miałam pecha. Ale radzę zgłosić się do lekarza;
              lepiej "dmuchac na zimne". Życzę dużo zdrowia i pozdrawiam,
              Ania
              • olkafasolka1 Re: ból jajnika 30.12.05, 02:10
                Hej Hanka,

A jakie miałas objawy? Ostry ból jajnika czy takie tylko pobolewanie? Nagle Cie
                dopadlo, czy trwalo dluzszy czas? Ja tez mam torbiele tylko troche mniejsze,
                zato kilka. Martwi mnie to ewentualne zakrecenie sie torbieli wokol jajnika,
                szczegolnie, ze w ciazy wszystko sie w brzuchu przemieszcza i uciska. Jak
                czulas sie po operacji? Sorki, ze tak duzo pytan, ale wole dmuchac na zimne,
                skoro tez mam torbiele.

Pozdrowionka,
                Ola

P.S Wiadomo juz czy chlopiec czy dziewczynka? smile
                • hanka71 Re: ból jajnika 30.12.05, 10:38
                  Cześc Olu,
                  moje jedyne objawy to lekkie pobolewanie z lewej strony podbrzusza, takie
                  pulsujące. Zdarzały się od czasu do czasu, trwały przez kilkanaście minut co
                  kilka dni. W momencie ataku (w środku nocy)ból był nie do wytrzymania (to przez
                  to skręcenie jajowodu z jelitami), do tego nudności, straciłam przytomność.
                  Teraz minęło już ponad 2 m-ce od operacji, czuję się już nieźle, mam szew w tym
                  samym miejscu co cc sprzed 6 lat a dzidziuś rozwija się prawidłowo; biorę cały
                  czas progesteron. Robiłam dokładne USG w 12 tyg i wszystko było OK. Idę na
                  kolejne 2 stycznia. Pozdrawiam,HAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka