izaaa11 21.12.05, 10:22 bardzo prosze napiszcie czy wy też odczuwalyście ból jajników we wczesnej ciąży bo mnie niestety bardzo bolą i bardzo się tym denerwuje ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madda4 Re: ból jajnika 21.12.05, 13:18 jestem w 4-5 tyg i tez mnie boli- prawy. nie strasznie ale pobolewa. martilam sie tym na poczatku ale przeczytalam ze czasem podczs ciazy brzuch moze bolec jak podczas @. chyba nie ma sie czym martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: ból jajnika 21.12.05, 13:21 Bolał mnie w pierwszej ciąży i boli teraz w drugiej, ten sam lewy jajnik. Lekarz mówi, ze wszystko w normie wiec mu wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
annmor1 Re: ból jajnika 23.12.05, 10:34 w pierwszej ciąży mnie nie bolał, ale w drugiej bolał mnie do 6 tygodnia. Przed zajściem w ciąże miałam problemy z jajnikami, ale teraz jest już ok. Mówią że ciąża leczy różne kobiece dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 02:25 Hej Dziewczyny, Prosze powiedzcie mi, czy mialyscie rowniez bol po stronie jednego z jajnikow. Zaczynam wlasnie trzeci tydzien, ale strasznie sie boje, bo mam taki rozpychajacy bol po stronie prawego jajnika (tego, ktory owulowal), lewy jajnik bardzo rzadko daje znac o sobie. Te bole pojawiaja sie falami. Boli przez 2 godziny i przestaje i za pare godzin znowu, glownie jaj jestem najedzona ... moze to jelito uciska ??? Na obu jajnikach mam torbielki juz od 4 lat zastanawiam sie czy to one moga powodowac takie bole??? Czy ktoras z Was miala torbiele na jajnikach podczas ciazy? Czy ktoras z Was miala podobne objawy? Dzieki, Olka Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 10:59 Hej,one tak sobie musza pobolewac i to jest zupelnie normalne....Tylko czasem nie musisz tego az tak mocno odczuwac... Moja mama miala torbiel na jajniku i wiem,ze od razu poszla na operacje-byla wtedy po 40... Ja tez w 3 tyg.ciazy ,jak sobie to obliczylas...? KIedy ostatnia miesiaczka,ile trwal cykl a kiedy zaplodnienie(+ -)?POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 16:18 Dzieki, od razu mi lepiej , choc nadal martwie sie troche o te torbielki, bo ja mam ich kilka na obu jajnikach. Moj lekarz powiedzial, zebym sie nie przejmowala, bo o ile nie rosna to nie zagrazaja ciazy, a jak zaczna to zrobia mi laparoskopie. U mnie ostatnia miesiaczka byla 28 listopada, czyli dzisiaj mijaja 4 tygodnie. Nie wiem czy dobrze licze, bo niektorzy licza od dnia owulacji. U mnie owu. byla miedzy 10-12 grudnia ... stawiam na 11 . Mierzylam temperaturke i wpisywalam na www.fertilityfriend.com, no i robilam testy owulacyjne. Mam zazwyczaj 26 dniowe cykle. Jesli wszystko bedzie o.k, to bedziemy mialy razem termin wrzesniowy A jak to wygladalo u Ciebie? Trzymam za nas kciuki. Pozdrowienia, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 16:33 U mnie wyglada to tak, ze ja licze od dnia owulacji....Sama nie wiem,czy to poprawne liczenie w kazdym razie ja tak sobie obliczylam....Zaplodnienie nastapilo w okolicach 3 grudnia wtedy mialam dni plodne....Ostatnia miesiaczka byla 19 listopada....Tak czy siak wszystkie terminy sa do siebie zblizone, nie ma sie czym przejmowac, bedziemy rodzily pod koniec sierpnia,ewent.poczatek wrzesnia. Zreszta normalna rzecza sa odchylki w granicach 2 tyg.wczesniej lub pozniej przewidzianego porodu....Trzmajmy kciuki by wszystko do tego czasu bylo OK...Buziulki, bede w kontakcie PA Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 17:03 Bede sie przypominac co jakis czas Pozdrowionka i dbaj o brzusio. PAPA Ola Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 22:24 Widzialam sie dzis z moja mama, pytalam jak to jest z tymi tygodniami(jest polozna)Mowila, ze oblicza sie je wlasnie w taki sposob tzn. od zaplodnienia(na oko,2-3 dni wstecz lub w przod)a nie od pierwszego dnia miesiaczki..Takze przestaw sobie termin...I daj znac ponownie Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 22:25 Przepraszam, nastapila pomylka Nie na ten temat wskoczylam... Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 22:26 Oj, chyba jestem zakolowana- wszystko w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: ból jajnika 26.12.05, 23:33 Dzieki za informacje Czyli zaczynam teraz trzeci tydzien. Juz sie ten jajnik troche uspokoil, teraz za to drugi sie przypomina. To chyba tak jest z tymi jajnikami. Co do "Zakolowania" )) to chyba przypadlosc wszystkich kobiet w ciazy. Ja czasem kompletnie trace watek, a moj maz sie wtedy ze mnie smieje Pozdrowionka, PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: ból jajnika 26.12.05, 23:50 Ale to chyba pierwszy raz sie zdarzylo, myslalam ze pomylilam watki i nie napisalam tam gdzie trzeba...Ale jest wszystko OK. Czyli ty zaczynasz 3 tydzien, to prawie tak jak ja - dokladnie 3 tydzien i 2 dzien(za chwilke 3) Fajnie, nie jestem sama z takim stazem Pomijajac Twoje jajniczki dobrze sie czujesz jak na razie?Buziulki Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: ból jajnika 27.12.05, 23:36 Oj chyba jestem zakrecona to dopiero 2 tyg. i 3 dni. Ogolnie dobrze sie czuje, tylko mam czasem wrazenie jakby mi brzuch mial eksplodowac, jest taki wzdety. No i to ciagle zmeczenie. Oczywiscie jelita tez strasznie strajkuja, nie moge za bardzo jesc itp. Dzisiaj w pracy zasypialam nad komputerem. Jak u Ciebie? I jak reszta dziewczyn, jajniki Was pobolewaja? Pozdrowionka, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: ból jajnika 27.12.05, 23:45 Hej, jak to sie stalo ze jednak 2 tydzien ? Jakies zmiany w obliczeniach ? Ja sie czuje dobrze, brzuszek co jakis czas daje we znaki(a raczej podbrzusze) ale to takie minimalne odczuwanie bolu. Zauwazylam ze piersi mam juz wieksze...i brzuch tez mam taki jakis wzdety ze nie chce sie wciagnac Ale ogolnie jest OK, Buziak Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: ból jajnika 28.12.05, 00:21 Hmmm... A lekarze obliczają od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki... Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: ból jajnika 28.12.05, 03:37 Misiaczke mialam 28 listopada. Sama juz nie wiem jak sie liczy. W kazdym razie ponad 4 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Mam takie smieszne gilgotanie w prawym boku, troche nad pachwina. Prawy jajnik w tym cyklu owulowal, wiec dzidzia sie pewnie bardziej po prawej zagniezdzila. Czy dobrze mysle? Troche sie denerwuje, ze wyznaczyli mi pierwsze spotkanie z moim gin. na 11 stycznia. Tyle czekania i zadnych badan nie chca tu robic na samym poczatku. Pozdrowionka, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
hanka71 Re: ból jajnika 28.12.05, 09:46 Lepiej nie bagatelizować bólu jajnika. Ja miałam torbiel, która niestety urosła do 10 cm i skręciła się z jelitami, skończyło się nagłą operacją w 7 tc. Teraz jestem juz w na poczatku 5 m-ca ciązy i wszystko jest w porządku, ale mocno się tym wszystkim stresowałam. Ponoć w 90 % przypadków takie torbiele znikają w czasie ciąży, ja po prostu miałam pecha. Ale radzę zgłosić się do lekarza; lepiej "dmuchac na zimne". Życzę dużo zdrowia i pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: ból jajnika 30.12.05, 02:10 Hej Hanka, A jakie miałas objawy? Ostry ból jajnika czy takie tylko pobolewanie? Nagle Cie dopadlo, czy trwalo dluzszy czas? Ja tez mam torbiele tylko troche mniejsze, zato kilka. Martwi mnie to ewentualne zakrecenie sie torbieli wokol jajnika, szczegolnie, ze w ciazy wszystko sie w brzuchu przemieszcza i uciska. Jak czulas sie po operacji? Sorki, ze tak duzo pytan, ale wole dmuchac na zimne, skoro tez mam torbiele. Pozdrowionka, Ola P.S Wiadomo juz czy chlopiec czy dziewczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
hanka71 Re: ból jajnika 30.12.05, 10:38 Cześc Olu, moje jedyne objawy to lekkie pobolewanie z lewej strony podbrzusza, takie pulsujące. Zdarzały się od czasu do czasu, trwały przez kilkanaście minut co kilka dni. W momencie ataku (w środku nocy)ból był nie do wytrzymania (to przez to skręcenie jajowodu z jelitami), do tego nudności, straciłam przytomność. Teraz minęło już ponad 2 m-ce od operacji, czuję się już nieźle, mam szew w tym samym miejscu co cc sprzed 6 lat a dzidziuś rozwija się prawidłowo; biorę cały czas progesteron. Robiłam dokładne USG w 12 tyg i wszystko było OK. Idę na kolejne 2 stycznia. Pozdrawiam,HAnia Odpowiedz Link Zgłoś