gruba_dynia 27.12.05, 10:38 O co chodzi z tym spaniem a lewym boku? Czy jeśli śpi mi się wygodniej na prawym to mimo wszystko nie powinnam bo "trzeba" na lewym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feema-to-ja Re: Na lewym boku 27.12.05, 10:44 na lewym lepiej, bo macica nie uciska tetnicy, ktora biegnie troche z prawej strony i dziecko jest lepiej dotlenione. Ale na prawym boku tez mozesz spac, unikaj spania na plecach. wiem to strasznie niewygodne, ja przez to zle sypiam... Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: Na lewym boku 27.12.05, 10:57 Podpisuje sie pod tym, co napisala kolezanka i dodam tylko, ze to ma znaczenie w wysokiej ciazy! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Na lewym boku 27.12.05, 11:06 przez dziesiatki lat kobiety nie sypialy na lewym boku tylko tak, jak im bylo wygodnie. moja mama urodzila zdrowe dzieci i inne starsze mamy rowniez. nie dajcie sie zwariowac tym tysiacem nakazow i zakazow dotyczacych ciazy. podejrzewam, ze jezeli jakas czesc ciala, ty czy dziecko jest niedotlenione - sama bedziesz potrafila to wyczuc i przekrecisz sie samoistnie na wlasciwa strone - czy to bedzie prawa czy lewa. moim zdaniem, wazne jest, zebys ty sie dobrze czula, zebys byla wyspana i odprezona a nie zestresowana kolejnym nakazem. Odpowiedz Link Zgłoś