Dodaj do ulubionych

do dziewczyn na L4

28.12.05, 14:25
dziewczyny co robicie w domu, ja jestem już drugi mc i tak aż do końca tj do
kwietnia. strasznie mi sie nudzi krece sie z kąta w kąt, za dużo robić i tak
nie moge bo mam ciąże zagrożoną wiec i tak wyręcza mnie mąż. a ja wariuje.
Obserwuj wątek
    • joana.mz Re: do dziewczyn na L4 28.12.05, 14:29
      Hej ja jeszcze pracuję, ale od stycznia chcę iść już na zwolnienie i też
      zastanawiam się nad jakimś zajęciem. Na razie w planach: zakupy wyprawki
      (jeszcze nic nie mam), trochę poćwiczę, dostałam też książkowy kurs rysunku
      więc popróbuję no i na pewno się porządnie wyśpię.
      Pozdrawiam
    • llilly Re: do dziewczyn na L4 28.12.05, 14:37
      Hej, ja od miesiąca na zwolnieniu, mąż pracuje daleko, przyjeżdża raz na 10
      dni, praktycznie siedzę sama, śmieję się sama z siebie że dopiero zrozumiałam
      że mogę się wyspać do woli, dziś pierwszy dzień kiedy nie nastawiłam budzika wink
      czytam, nadrabiam braki i zaległości z filozofii i historii, maluję, wymyślam
      bajki dla dzieci, trochę haftuję, oglądam dobre filmy, nareszcie objadam się
      bezkarnie,uczę się 2 języków i zapoznaję fajne koleżanki na forum smile))
      cuuuudowne, błogie lenistwo smile))
      • eps Re: do dziewczyn na L4 28.12.05, 15:13
        miałam odobnie do Ciebie.
        Jak na poczatku ciazy byłam na zwolnieniu to myślałam ze zwariuje w domu.
        Teraz znowu jestem na L4 i już lepiej sobie radzą z czasem.
        Wstaję o 10 rano, zjadam śniadanko, przeglądam prasę i internecie lub oglądam
        telewizję, ostatnio zaczełam robic wyszywanki i haftowac, uszyłam kurtkę dla
        mojego małego pieska, wymyslam fajnie obiady, robię super deserki. Od nowego
        roku zacznę robić generalne porządki w domu (robię przemeblowanie zeby zrobić
        miejsce na łóżeczko), pod koniec stycznia przejrza wszsytkie ciuszki które
        dostałam od koleżanek, zacznę robić przepierki, prasowania, kompletowanie wyprawki.
        Jakos tak przestałam sie nudzić na zwolnieniu.
        • tsunami05 Re: do dziewczyn na L4 28.12.05, 15:16
          Jejku, ale ja wam zazdroszę takiego problemu. Ja nie wiem jak mam wszystkie
          moje zajęcia pomieścić w tak krótkiej dobie, a to już 36 tc. Wolne dni (w tym
          soboty i niedziele mogę policzyć na palcach obu rąk). Praca non stop. no ale
          coś za coś - z moją ciążą jest wszystko ok i mam nadzieję, że tak pozostanie
          jeszcze przez te 4 tygodnie smile
          • medussa7 Re: do dziewczyn na L4 28.12.05, 15:44
            Ja niestety tak sięnudzęjuż od pażdziernika... Jakby któraś była z Poznania i
            chciałaby wspólnie spedzic czas przy kakao i pogawędce albowybrac sie gdzies
            to dajcie znać!smile
            • agad78 Re: do dziewczyn na L4 28.12.05, 16:24
              Ja tez sie nudze,wiec jakby ktoras chciala pogadac to jestem na gg nr 9944689.
    • jaonna1 Re: do dziewczyn na L4 28.12.05, 22:30
      jestem z poznania. na początku na L4 to mi pasowało mogłam sobie zrobić
      gruntowne porządki, wyjsc do koleżanek-zaległosci nadrobić pochodziłam na
      steperku miałam karnet na basen było ok. no ale od mc mam zalecenie leżenia i
      nic nie robienia!!! no i na zwolnieniu ze mam leżeć-boje sie troche tego zusu
      ze a nuż mnie wylosują do sprawdzenia.termin mam na kwiecień -wyprawke chce
      kompletować ok lutego
      • sylwia.ax Re: do dziewczyn na L4 29.12.05, 11:02
        Cóz, ejstem doświadczoną leżacą cięzarówką smile mam termin na koniec kwietnia i
        leżę od 24.11, POleżę do konca czyli jeszcze 4 m-ce. W pierwszej ciazy też
        lezałam, ale tylko (choć wtedy myslałam że to Aż) 2 m-ce. CHyba spowolnił mi
        się metabolizm bo jakoś funkcjonuję na zwolnionych obrotach. Nadrabiam
        zaległosci w czytaniu, trochę posiedzę w internecie, trochę TV. Znajomi wszyscy
        zapracowani więc za towarzystwo mam mlodszego synka i jego nianię a wieczorem
        męża. ALe pocieszę Cie, człowiek to taka bestia, ze do wszystkiego się
        przyzwyczai, do lezenia też. Te 4 m-ce jakoś miną, a póżniej będzie już wiosna
        i dzidza, która będzie bardzo absorbująca.I cieszę się ze to moje lezenie
        (poprzednie też) przypadło na tę okropną porę roku, bo przynajmniej mi nie
        szkoda ze jest ładna pogoda a ja nie mogę wyjsc z domu.
        Pozdrawiam
        • kornik221 Re: do dziewczyn na L4 29.12.05, 17:18
          Ja leżę 2 tygodnie, w perspektywie mam 10 tygodni i to mnie przeraża, tym
          bardziej że może się okazać że musi być to szpital. Ale pocieszyłaś mniesmile, 10
          tyg. to nie 4 miesiące no i wiosna w perspektywie.
    • asiak81 Re: do dziewczyn na L4 29.12.05, 12:57
      ja byłam 5 miesięcy na zwolnieniu i też wariowałam ale wypożyczyłam sobie dużo
      filmów i książek (niekoniecznie związanych z porodem i ciąża)porządnie się
      wysypiałam no i jak już mogłam (9 m-c) to zaczęłam sprzątać w domu. tylko musisz
      uważać bo ja miałam dwie kontrole z ZUS-u.
      • agnieszka19791 Re: do dziewczyn na L4 29.12.05, 13:04
        Asiak możesz powiedzieć, jak wyglądają te kontrole z Zus? o której godzinie
        przychodzą? Jeśli na zwolnieniu jest wpisane że mogę chodzić to też sprawdzają?
        czy tylko te leżące, jeśli jestem dopiero miesiąc na zwolnieniu to czy też
        kontrolują?
        • jaonna1 Re: do dziewczyn na L4 29.12.05, 16:13
    • julienx Re: do dziewczyn na L4 29.12.05, 16:27
      Jestem dokładnie w tej samej sytuacji. Na zwolnieniu od 7 listopada do konca
      ciązy czyli 6 maja. W domu nie mogę robić nic: sprzatać, przemeczac sie,
      podnosić, we wszystkim wyręcza mnie mąż.
      Moim sposobem na nudę jest głównie internet, czytanie zaległych ksiązek, trochę
      TV (ale za nią nie przepadam). Jakoś musi to zlecieć, choc musze przyznac, że
      czuje sie świetnie i nie dostaję świra (jeszcze)
      • madzialenasi Re: do dziewczyn na L4 29.12.05, 16:41
        Dziewczynki moje jak to jest z tą kontrolą z zusu. Wybieram sie na zwolnienie i
        w sumie nie wiem czy dostane, ale o kontrolach nie wiedziałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka