strzalcia 28.12.05, 16:55 Czy sa jakiekolwiek przeciwskazania do picia mięty w okresie ciąży???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 16:57 nie spotkałam się. A nawet piłam dość sporo (propozycja lekarza), bo mi na zgagę pomagała Odpowiedz Link Zgłoś
monika9990 Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 17:00 Nie znam, również piłam sporo, bo mi smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 17:10 Nie strasz, mięta to obok melisy i maliny mój podstawowy napój, nigdy nie słyszałam o przeciwskazaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
eleanorrigby Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 17:13 W ciązy nie powinno się używać tylko mięty polej.Inne odmiany jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
strzalcia Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 17:48 Uff dzięki, ulżyło mi Ja też sobie popijam, ale dzis pani w sklepie zielarskim powiedziała, zeby nie przesadzać, a nawet pić najrzadziej jak sie da, więc troszkę się przestraszyłam ) Ale juz mi dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 17:55 Ja piłam w pierwszej ciąży miętę ale gdzieś pod jej koniec wyczytałam w jakimś czasopismie że może wywołać przedwczesny poród. Ale myslę że to jest grubo przesadzona rewelacja na ten temat i teraz tez piję. Pozdrawiam Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 17:58 Ogólnie rzecz biorąc, z niczym nie można przesadzać. Z ziołami, piciem, jedzeniem. Ale rozsądne ilości nie szkodzą. Przy czym, dla każdego może być inna ta rozsądna ilość Odpowiedz Link Zgłoś
apple_pie_76 Re: ciąża a mięta ???? 28.12.05, 20:38 moja pierwsza ginka odradzila picie mięty w moich ilościach czyli 2-3 razy dziennie. Powiedziała, że mogę jedną na dwa dni. Tłumaczyła, że mięta wychładza organizm i wypłukuje niektóre mikroelementy. Ale czarnej herbaty też mam pić ogranicznoe ilości więc zapijam się herbata z owoców leśnych ) Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: ciąża a mięta ???? 29.12.05, 09:00 ja też nie spotkałam się z zakazem picia mięty a malin a i owszem Odpowiedz Link Zgłoś