Dodaj do ulubionych

NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wątku :(

11.01.06, 12:27
Straszny bałagan się ostatnio zrobił na forum sad Wchodzę na forum już od 6
miesięcy i zawsze można było się czegoś dowiedzieć i zorientować w wątkach,
ale od 2-3ech dni niestety kompletna klapa.Dużo ciekawych i przydatnych
wątków zostało przeniesionych i bardzo trudno się ich doszukać. Np. wątki o
ZUSie. Zostały przeniesione na prawo i pieniądze, gdzie nie zagląda aż tyle
kobiet w ciąży i naprawdę ciężko się tam czegoś dowiedzieć o becikowym,
zwolonieniach w ciąży itp. Założony przeze mnie wątek od razu tam "umarł".
Mam prośbę do moderatorek - nie przenoście wszystkich wątków "jak
leci".Przecież forum ma służyć między innymi wymianie informacji i wzajemnej
pomocy.Moim zdaniem problemy z ZUSem, lekarzami lub zakupami są bezpośrednio
związane z ciążą i nie widzę powodu, żeby je przenosić np. na forum ogólne o
zakupach (na które z resztą ja nigdy nie wchodziłam). Myślę, że wszystkie
tracimy dużo na tym nadgorliwym przenoszeniu.
Pozdrawiam serdecznie moderatorki i przemyślcie moją prośbę.
Ulka
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:40
      Nic dodać nic ująć! Taki tematyczny podział na różne fora, który starają sie
      narzucić moderatorki, jest w tym wypadku sztuczny i nie ułatwia wymiany
      informacji, a ją utrudnia. Na ile forów można wchodzić? A tak wszystko było w
      jednym miejscu. Mi się wydaje, że forum to jego uczestniczy i to oni powinni je
      tworzyć i decydować o czym chcą dyskutować. Zwłaszcza, ze przenoszone tematy są
      związane z ciążą i porodem - też uważam, ze moderatorki są nadgorliwe i szkodzą
      temu forum. Rozumiem gdyby przenosić wątki zupełnie niezwiązane z tematem forum,
      np. o motoryzacji, układaniu kwiatów czy walce z osteoporozą...
      Przykład: ktoś pyta tu o jakiś konkretny szpital, bo może tu uzyskać opinię od
      forumowiczek, które w ogóle nie weszłyby na forum szpitale, bo niczego tam nie
      szukają, ale pomóc mogą, bo mają swoje doświadczenia. Takie wątki nie powinny
      być przenoszone.
      • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:46
        Powtarzam ze to nie moderatorzy ustalili podzial tematyczny. Po to jest
        forum "szpitale' aby tam się dowiedziec co nas interesuje na ten temat.
        zresztą forum Ciąża i poród składa sie jakby z trzech : szpitale, w oczekiwaniu
        i własnie ciąża. te wszystkie fora są częścią jednej całosci traktujacej o
        problematyce ciążowej.
        • yasmeen Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:07
          Tak, ale nie jest czescia tejze calosci forum prawo czy tez forum zakupy. Owszem, jesli ktos chce uzyskac odpowiedz osoby w jakis sposob zawodowo czy hobbystycznie zwiazanej z prawem zada pytanie na forum "prawo i pieniadze", ale jesli ktos chce poznac opinie dziewczyn borykajacych sie z tym samym problemem to tu jest miejsce tych watkow. Jakby sie uwziac, to prawie wszystkie watki mozna by bylo przeniesc lub skasowac "bo temat juz byl" - przeciez sa fora eksperckie, fora ginekologiczne itd. itp.
          Reasumujac - przenoszenie watkow na fora w oczekiwaniu i szpitale uwazam za zasadne, natomiast wyrzucanie kwestii zwiazanych z L4. ZUSem, urlopami, zasilkami itp. na fora prawo itp. za zbyt daleka ingerencje.

pozdr
          yas
          • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:10
            yasmeen zobacze co da sie zrobic w sprawie wątków zakupowych i zusowskich.
            Dam znac co na to "góra"
            • yasmeen Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:25
              smile Fajnie smile
              Ja mysle, ze szczegol tkwi w tzw. targecie wink jak to sie modnie z angielska okresla. I jakkolwiek w pytaniach o szpitale poloznicze target jest ten sam na forum szpitale i ciaza, to juz w przypadku pytan o ZUS, calkowicie inne osoby zagladaja na forum prawo i pieniadze...

smile
              zycze owocnych rozmow z "gora"

pozdr
              yas
      • rozelda Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 16:16
        Zgadzam się w 100% z autorką wątku.Przestaje mi się tu podobać.Nadgorliwość
        jest gorsza od ....Moderatorki,chyba za bardzo się przejełyście rolą.Forum
        również ma służyć do swego rodzaju pogadanek,a jak ktoś będzie chciał znaleźść
        konkretne informacje to znajdzie.Weźcie pod uwagę,że na forum pojawiają
        osoby,które regularnie je czytają,a żadko kiedy przypadkowi,okazjonalni goście.
    • zolza78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:41
      Myślę, że wszystkie
      > tracimy dużo na tym nadgorliwym przenoszeniu.

ja też nie rozumiem, czemu to niby ma służyć. teraz jest dopiero bałagan.
    • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:43
      bałagan był na forum okropny,nic nie było tam gdzie jego miejsce. To ze wątek
      umiera gdy zostanie przenieisony nie jest winą moderatorów,tylko was,że tam nie
      zaglądacie. Piszesz ze nie zgalądasz na forum takie czy inne. Dlaczego?
      przeciez tam sa własnie zawarte informacje których szukasz. na "prawo..."
      mozesz sie dowiedziec więcej o Zusie itp., a na "Zakupach" o tym jaki np. wózek
      wybrac. podział tematyczny powstał własnie z mysla o was,uzytkowniczkach,
      zebyście szybko moły znaleźć to czego szukacie.
      na chwilę obecną ciężko jest wyłapac na forum jakies konkretne informacje o
      przebiegu ciąży w gęstwinie watków o wóżkach, Zusach i szpitalach.
      podzial na fora tematyczne nie jest wymysłem wczrajszym i nie moderatorzy je
      wymyslili. my mamy za zdanie tylko przestzregania porządku.
      mysle zer przyczyną waszego niezadowolenia jest fakt,ze długo tu nie bylo tu
      aktywnego moderatora i przyzwyczaiłyscie sie do tematycznego misz-maszu.
      za jakis czas przyzwyczaicie sie do podziału tematycznego.
      jako kompromis w zaistniałej sytuacji mozemy zrobic tak:
      moderator nie będzie przenosił wątku z pierwszej strony (nie dotyczy wątków
      pasujących na szpitale). Mysle ze do czasu spadnięcia watku na druga stronę
      zdązycie uzyskac odpowiedzi na swoje pytania.
      Czy taki kompromis jest zadowalający?
      Pozdarwiam
      • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:59
        ponawiam pytanie:
        jako kompromis w zaistniałej sytuacji mozemy zrobic tak:
        > moderator nie będzie przenosił wątku z pierwszej strony (nie dotyczy wątków
        > pasujących na szpitale). Mysle ze do czasu spadnięcia watku na druga stronę
        > zdązycie uzyskac odpowiedzi na swoje pytania.
        > Czy taki kompromis jest zadowalający?
        • zolza78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:20
          nie, dlatego, że nie każda z nas siedzi przy kompie cały dzien. czasem zagląda
          się do swojego wątku po kilku godzinach. wybacz, ale nie wszystkim z nas aż tak
          się nudzi, żeby spędzać przed kompem cały dzień. co nie znaczy, że nie
          zaglądamy tu od czasu do czasu szukając czegoś, co nas interesuje.
          • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:22
            Zołzo (jakze to do ciebie pasuje) ja równiez ie spędzam przed kompem całego
            dnia. ostatnio faktycznie spędzam więcej czasu na forum, gdyz dostalam zadanie
            zajać sie tym forum. póki nie zostaną wprowadzone jako takie porzadki,to
            niestety będe często tu zaglądac. uwierz mi , mam ciekawsze rzeczsy do
            rooty,ale jest to stan przejsciowy, wiec nie robię tego problemu.
            • zolza78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:22
              nie rozumiem, ktoś cie zmusi, żebyś prowadziła to forum? bo skoro masz
              ciekawsze rzeczy do roboty, ale dostałaś, jak piszesz "zadanie zająć się tym
              forum", to mi to brzmi jak zlecenie misji od jakiejś sekty. masz ciekawsze
              rzeczy do roboty, ale nie byłaś w stanie odmówić... Hmmm, ciekawa koncepcja.
    • anilka Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:47
      JA TEż NARZEKAM. Zaglądałam sobie tu często i nawet nie musiałam zadawać
      pytań , bo wszystko było. Były wszystkie rzeczy dotyczęce ciąży w jednym
      miejscu .A teraz raz jest a raz nie ma. Tylko ciekawe czemu dzieje się tak od
      pewnego czasu. Czyżby to nadgorliwość pewnej modelatorki? Tylko jak widać
      przynosi więcej szkody niż pożytku. A komu przeszkadzało, ze mozna tu było
      poczytać i o szpitalach i o zakupach związanych z ciążą? Jak pani modelatorka
      taka gorliwa to nich kopiuje te wątki i dopiero je przenosi a nia usuwa stąd
      • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:49
        anilka napisała:
        Jak pani modelatorka
        > taka gorliwa to nich kopiuje te wątki i dopiero je przenosi a nia usuwa stąd

Twój pomysl jest co najmniej smiesznywink

POnarzekac oczywiscie macie prawo. jak was nawet rozumiem. Co nie zmienia
        faktu, ze wątki pasujące tematycznie na inne fora,będa nadal przenoszone.
        Pozdrawiam
        • pola712 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:54
          POPIERAM I TEZ MI SIE TO NIE PODOBA. Juz dwa moje wątki zostały przeniesione,
          co spowodowało, ne prawie nie otrzymałam odpowiedzi na nie bo dziewczyny nawet
          nie mogły ich przeczytać. Jak kiedys pisałam zawsze było mnóstwo komentarzy a
          teraz jak siadam przed kompem to jak dureń szukam, gdzie jest mój wątek bo chce
          przeczytac opinie innych dziewcząt.

MAM NADZIEJE, ZE TEGO WĄTKU NIE PRZENIESIECIE - DLA WYGODY smile)))))))))))))))
      • blaszany_dzwoneczek Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 12:54
        Ja odnoszę wrażenie, że ktoś na górze tak sobie wymyślił i tak ma być, bo tak
        jest najlepiej i już. A komu ma służyć forum administratorom i moderatorom czy
        forumowiczom?
        A może zrobić sondaż wśród forumowiczek, jaki porządek bardziej im odpowiada, a
        nie traktować nas na zasadzie: my lepiej wiemy co dla was dobre, musicie się
        przyzwyczaić.
        • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:02
          O.c.z.y.w.i.ś.c.i.e ze forum jest dla was. I własnie dlatego,zebyscie mialy
          ulatwione szukanie tego czego potrebujecie jest podzial tematyczny.
          Wyobraźcie sobie ze nagle zaczynają tu powstwac wątki o np zupkach,kupkach itp
          zmartwieniach mam niemowląt. szybko dostalybyscie oczopląsu i narzekaly ze nie
          mozecie nic znaleźć. daltego np istnieje forum niemowlę, na które zapewne
          przeniesiecie sie po porodzie.
          • blaszany_dzwoneczek Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:07
            czajkax2 napisała:

> O.c.z.y.w.i.ś.c.i.e ze forum jest dla was. I własnie dlatego,zebyscie mialy
            > ulatwione szukanie tego czego potrebujecie jest podzial tematyczny.

Ale zwróć uwagę, że jak na razie wszystkie dziwczyny, ktore się wypowiedziały
            uważają, ze to utrudnia wymianę informacji i ich szukanie, a nie ułatwia.
    • ulcia03 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:02
      Szkoda że już się niczego nie dowiem o becikowym........
      • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:03
        wejź na forum prawo i pieniądze i poszukaj tam tego tematu,a na pewno wiele sie
        dowiesz. mozesz równiez poszukac teo tematu tu na forum,jest jeszcze mnóstwo
        takich watków.
        • mandziola Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:14
          Ale watek o becikowym wiążę się bezpośrednio z ciążą i porodem. Po co go
          przenosić na prawo i pieniądze??? Malo która ciężarna tam zagląda. A wydaje mi
          się że jeżeli coś jest związane z ciążą i porodem to jak najbardziej forum
          Ciąża i poród jest odpowiednim miejscem na taki watek. Czy tak? Czy może to
          forum ma być forum doradczym stricte medycznym - czyli objawy, dolegliwości
          ciążowe itp?? Bo jeżeli tak to przenieście te posty na coś o medycenie i już w
          ogóle na Ciąży i porodzie zostanie kilka postów ZDANIEM MODERATORÓW pasujące na
          to forum.Bedziecie mialy mniej roboty.
          Zamiast porządków robicie balagan.
          Pozdrawiam
        • fantaisie Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:16
          Pogubiłam się w tych porządkachsad(
          Nic już nie można się dowiedzieć, było coś, a teraz nie ma, bo przeniesione,
          rozumiem że to nie pasuje to tego forum, ale większość z nas jest przyzwyczajona
          że właśnie tutaj jest większość interesujących nas tematów i to obsesyjne
          latanie w poszukiwaniu, gdzie jest ten wątek jest po prostu koszmarne. Po prostu
          radość z zaglądania tutaj skończyła się i tyle. Myślę, że każda z nas ma jakiś
          tzw. ukochane forum, na którym najczęściej przebywa, i jak ma teraz latać po
          pięciu innych to ma tego zwyczajnie dość.
          Pozdrawiam
    • anneczka78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:13
      Co Czajki-moderatorki: Moim zdaniem niesłusznie kwalifikujesz niektóre wątki.
      To jest forum o ciąży, ale kto powiedział, że tylko o jej medycznych aspektach?
      A co ze strona prawną, ekonomiczną, emocjonalną itd. ciąży? Czy to nie jest
      związane z ciążą? Przecież wiadomo, że np. łatwiej jest tutaj znaleźć osobę,
      która zna zasady przyznawania zasiłku macierzyńskiego niż na forum Prawo... Nie
      rozumiem celu przenoszenia tych wątków...
      • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:18
        anneczko bardzo mozliwe ze masz racje. napisalam po instukcje w tej sprawie.
        bardzo mozlwie ze nie mam racji, nie mówie ze nie.
        Ale nie wmówicie mi ze nie powinnam przenosic na szpitale i forum 'w
        oczekiwaniu'smile Tutaj juz raczej nie mam niejasnosci.
        No musze przyznac ze zabiłyscie mi klina tymi zakupami i zusami. jak będe miala
        konkretne wytyczne to napisze co i jak.
        bardzo mozliwe ze wasze pretensje sa uzasadnione, a ja się mylę.
        Pozdrawiam
    • joana.mz Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:30
      Przyłączam się do narzekań!
      big_grin
      Po prostu bardzo mi szkoda forum w takiej formie jak było do tej pory..
      • ewazak3 jest jakas kara?? 11.01.06, 13:38
        a ja mam pytanie.czy moderatorka poniesie jakies konsekwencje tego ze nie
        przeniosla watku na inne formu? bo jesli nie to moze zaglosujmy i niech wygra
        wiekszosc?
    • blaszany_dzwoneczek Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:35
      To ja takie mam propozycje przeniesienia kilku wątków z pierwszej strony. Jak
      takich albo podobnych forów nie ma, to trzeba zalożyć, żeby większy porządek był:
      - A co zrobicie po ciąży? - na forum Pogaduszki
      - Wierszyk o tym co rośnie w brzuszku - na forum Poetyckie
      - Jak mają na imię Wasze dzieci? - na forum Pogaduszki
      - może ktoś może pomóc - na forum Charytatywne
      - ile kosztuje położna - na forum konsumenckie: Cena vs Jakość
      - Chodzicie do zadymionych pubów? - na forum Stop Nikotynie
      - Gimnastyka w Toruniu - na forum Sport
      - Ssanie w żołądku - na forum Problemy Gastryczne
      ...
      • hossa76 POPIERAM!!! 11.01.06, 13:49
        w końcu to forum jest dla nas, i to my decydujemy co jest dla nas przydatne,
        ważne i oczym chcemy dyskutować! Precz z cenzurą i sztucznymi podziałami,
        które "zabijają wątki"!!!
      • szara_w Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:53
        1/2 tego co zostanie na "zdrowie kobiety"
        a druga połowa na "zdrowie" i "służba zdrowia"
        wtedy będzie czyściutko i przejrzyście
        • anneczka78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:01
          No właśnie, jeżeli chcemy się trzymać powyższych zasad, to aspekty medyczne
          powinny się znależć na Zdrowiu kobiety uncertain I okazuje się, że tu nic nie pasuje
          tematem...
        • mama_kotula Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:09
          szara_w napisała:
          > wtedy będzie czyściutko i przejrzyście

No - i zostanie tylko modelator bez pracy wink)))))))
          • zolza78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:26
            niezupełnie bez placy, bo wtedy przeniesie na folum "zdlowie kobiety".

denerwuje mnie taka nadgorliwosc. a przeciez w ciazy zalecany jest spokoj...
    • ajk10 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:54
      wprawdzie forum to bardziej czytam, niż w nim aktywnie uczestniczę, mam jednak taką uwagę: na forach tego typu tworzy się pewna społeczność, która chce z sobą rozmawiać o różnych rzeczach. Myślę, że zadając jakiekolwiek pytanie cześć z forumowieczek chce wiedzieć, co o tym sądzą dziewczyny z tego własnie forum a nie eksperci i postronne osoby czytajace np. zakupy czy prawo.
      • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 13:58
        Moze na rzie uspokójcie sowje hormony,ok? napisalam przeciez ze czekam na
        wytyczne w tej sprawie. zobaczymy co z tego wyniknie. mozliwe ze macie racje,
        ja nie jestem nieomylna. na razie więc upraszam o spokój,ok?
        • ajk10 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:02
          czajkax2 napisała:

> Moze na rzie uspokójcie sowje hormony,ok?

Hmm, to chyba nie było zbyt grzeczne.
          • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:05
            ajk10 napisała:

> czajkax2 napisała:
            >
            > > Moze na rzie uspokójcie sowje hormony,ok?
            >
            > Hmm, to chyba nie było zbyt grzeczne.

czy wam naprawde nic nie mozna napisac zebście sie nie przyczepily? Nie dziwię
            sie ze poprzednia moderator stąd uciekła.
            • jamile Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:19
              czajkax2 napisała:
              > Nie dziwię
              > sie ze poprzednia moderator stąd uciekła.
              [...]
              > Moze na rzie uspokójcie sowje hormony,ok? <

Ciebie też tu chyba nie chcą to co się tak uparłaś?
              I może trochę postaraj się z tymi literówkami no chyba że to też hormonki?
              • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:21
                jamile jak nie ma do czego sie przyczepicto chociaz do literówke,co nie?
                ja lubie swoje literówki,tak jak ty swoje kąsliwe uwagi.
                • jamile Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:25
                  Wątek puchnie ładnie i szybko więc chyba nie tylko w literówkach problem.
              • mama_kotula Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:34
                jamile napisała:

> Ciebie też tu chyba nie chcą to co się tak uparłaś?
                > I może trochę postaraj się z tymi literówkami no chyba że to też hormonki?

Jamile, toż przecież literówki są domeną modelat... ups, chciałam napisać:
                adminów. To chyba jakieś kryterium przyjmowania na to, że tak się wyrażę,
                stanowisko.
                • melba7 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:40
                  a ja poproszę namiary na górę, która instruuje, które wątki mają wylecieć.
        • anneczka78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:03
          Nie chcę być złośliwa, ale czy mam rozumieć, że zabraniasz nam pisać?
          • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:04
            anneczka78 napisała:

> Nie chcę być złośliwa, ale czy mam rozumieć, że zabraniasz nam pisać?

przepraszam bardzo, a gdzie to wyczytalas?
          • anneczka78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:16
            "Moze na rzie uspokójcie sowje hormony,ok?"
            "na razie więc upraszam o spokój,ok?"
            Uprzejmie informuję, że w ciąży nie jestem, więc hormony w normie smile A
            upraszać o spokój to mozna wtedy, kiedy posty łamią netykietę.
            Co do Asiulki, to jest jednak pewna różnica. Zarzuty wobec niej były
            absurdalne, natomiast te wobec Ciebie są moim zdaniem zasadne.
            • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:20
              anneczka78 napisała:
              Co do Asiulki, to jest jednak pewna różnica. Zarzuty wobec niej były
              > absurdalne, natomiast te wobec Ciebie są moim zdaniem zasadne.

czy zarzuty wobec mnie sa zasadne to się okaze kiedy dowiem sie co i jak w
              sprawie przenoszenia.
              A ze do asiuylki przyczepilyscie sie bez powodu to fakt. I dlatego uznalam ze
              to wina hormonów,które kazą wam sie czepiac, aby czepiac,nie wazne czy powód
              istnieje.
              ale faktycznie to nie wina hormonów,tylko charakteru co poniektórych.
              pozwolicie ze w kwestii przenoszenia wypowiem sie doipero, gdy otrzymam
              instrukcje. pozdrawiam
              --
              Ta wiadomość zostanie usunięta z powodu złamania Netykiety lub Regulaminu.
              • annika-ja Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:51
                czajkax2 napisała:
                > pozwolicie ze w kwestii przenoszenia wypowiem sie doipero, gdy otrzymam
                > instrukcje.

To ty w chwili obejmowania zaszczytnej funkcji modelatorki nie otrzymałaś
                instrukcji? Samowolka jakaś?

Ja już nic nie rozumiem...
        • blaszany_dzwoneczek Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:14
          A co tu hormony do rzeczy mają?! Wszyscy tu się rzeczowo i kulturalnie wypowiadają.
          A w ogóle co to za "góra" co tak nas na siłę "uszczęśliwia"?
          Proponuj poczekać aż się jeszcze więcej dziewczyn wpisze, a potem podesłać tej
          "górze" ten wątek.
          • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:17
            Wątek juz podesłałam "górze', o to nie musisz sie martwic. teraz czekam na
            odpwiedź w tej sprawie.
            dlatego dopóki nie dostanę odpowedzi dyskusję uwazam za bezcelową. bo nie wiem
            przeciez czy mam wam przyznac razję,czy użerac sie do upadłegowink

A co do hortmonów,to po prostu odnosze wrazenie ze jestescie bardziej "namolne"
            niz dziewczyny na innych forach9przynajmniej niektóre z was). wine za ten stan
            rzeczy przypisalam hormonom,chociaz moze faktycznie to raczej kwestia
            charakteru.
            • ajk10 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:23
              czajkax2 napisała:

>wine za ten stan
              > rzeczy przypisalam hormonom,chociaz moze faktycznie to raczej kwestia
              > charakteru.

U mnie zdecydowanie charakteru, nie lubię, jakby to eufeministycznie nazwać ... obraźliwych zachowań.

PS w ciąży już byłam i hormony wróciły dawno do normy, chociaż i tak nigdy bym im nie przypisała działania powodującego zgłaszanie słusznych uwag.
            • anneczka78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:23
              "A co do hortmonów,to po prostu odnosze wrazenie ze jestescie
              bardziej "namolne" niz dziewczyny na innych forach"

A ja mogłabym to samo powiedzieć o Tobie i adminach na innych forach
            • blaszany_dzwoneczek Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:28
              Chyba źle użyte słowo - namolne??? Ja bym powiedziała może, że jesteśmy mniej
              uległe niż dziewczyny z innych forów, które widocznie dają się uszczęśliwiać na
              siłę i podporządkowują sie bez gadania. Wyrażanie własnych opinii i świadomość
              własnych potrzeb to nijak mi nie wygląda na oznake "namolności", i raczej
              dobrze o uczestniczkach tego forum świadczy.
    • redda Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:10
      Nie zauważyłam tego wątku, więc kopiuje z innego swoje zdanie w tej sprawie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34757136&a=34787674
      • czajkax2 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:12
        odpisałam w tamtym wątku
        • redda Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:33
          Nie rozumiem co to znaczy bardziej konkretne, to znaczy jakie, na jaki temat,
          np. "czy można w ciąży jeść pasztet?"
          Na samym początku tego forum widniej zdanie:
          "Tu mamy (przyszłe i obecne) wymieniają się doświadczeniami na temat ciąży i
          porodu. "
          Czy uważasz, że jeśli dziewczyna (pierwszy wątek podany przeze mnie) zaczyna
          się martwić, bo ma mały brzuch to znaczy, że nie chce poznać doświadczeń osób,
          które ten etap ciąży mają już za sobą? A może druga osoba, która pragnie się
          dowiedzieć, jak inne mamy wcześniej kupowały wyprawkę.
          Mnie bardzo zainteresował wątek na temat psa, bo sama mam kota i już mnie
          kusiło założyć taki wątek, jak sobie radzą z tym problemem inne mamy.
    • gonia28b Łatwy dostęp do forów tematycznych - podpowiadam 11.01.06, 14:30
      Dziewczyny, dzięki tym różnym przenosinom wątków, otworzyły mi się oczy.
      Przecież są właśnie różne fora tematyczne, które stanowią praktycznie kopalnię
      wiedzy, np. na temat zakupów (wyprawka dla dziecka), czy też inne tematy
      związane z ciążą i macierzyństwem.
      Proponuję zajrzeć najpierw do katalogu forów:
      forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2435023.html
      Wchodząc na poszczególne fora tematyczne dodawać je sobie do forów ulubionych.
      Wystarczy kliknąć odpowiedni link: "dodaj do ulubionych forów". Po zalogowaniu,
      po lewej stronie ekranu wyświetlają się Wasze wszystkie ulubione fora i to są
      linki do tych forów. Może ich być naprawdę dużo - cała lista. Będąc na dowolnym
      forum, korzystając z tych linków, można łatwo i szybko przejść na inne forum i
      aktywnie forumować.
      Życzę miłego odbioru. Pozdrawiam serdecznie.
      • anneczka78 Re: Łatwy dostęp do forów tematycznych - podpowia 11.01.06, 14:34
        Goniu kochanie, ja wiem, że są inne fora. Powodem dyskusji jest tylko to, aby
        na forum ciąża można było umieszczać wątki związane z ciążą. Nie tylko ze
        zdrowiem kobiety w ciąży. Z ciążą.
      • redda Re: Łatwy dostęp do forów tematycznych - podpowia 11.01.06, 14:39
        Wiesz, mnie otworzyły się oczy już bardzo dawno, jakieś pół roku temu i wiesz
        co stwierdziłam, że na tamtych wątkach wieje nudą i to pewnie dlatego, że
        niektórym dziewczyną tak późno jak tobie otwierają się oczy. Nie wszystkie
        osoby sa biegłe w korzystaniu z netu, więc mają jakieś swoje ulubione jedno lub
        dwa fora na które wchodzą. Najgorsze forum jakie znalazłam to forum "szpitale",
        kompletnie nie znalazłam tam nic co mnie by zainteresowało o szpitalach w moim
        mieście.
    • maga202 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:44
      Przyłączam sie do zdania dziewczyn. Nie potrzebne nam niedźwiedzie przysługi.
      Pozdrawiam Magda
    • anneczka78 Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:48
      Na potwierdzenie słuszności naszej opinii - wątki komentujące
      artykuły "Inwestuję w brzuch" oraz "Ile kosztuje ciąża" zostały umieszczone
      przez administrację na forum Ciąża, a nie Finanse...
    • blaszany_dzwoneczek Re: NARZEKAM!!! przenoszenie wątku = zabicie wąt 11.01.06, 14:51
      A ja mam jeszcze takie pytanie, że się przyczepię: czy z forum "W oczekiwaniu"
      wątki ciążowo-medyczne są przenoszone na CiP?
      Moim zdaniem bez sensu jest istnienie kilku tak bliskich tematycznie forów i ten
      sztuczny podział między nimi. Jakiś niepraktyczny teoretyk służbista musiał to
      wymyślić. Dziwne, że nie ma szczegółowej instrukcji, jak kwalifikować
      poszczególne wątki. Bo to nie jest takie oczywiste. A co jak w jakimś wątku
      zmieni się temat dyskusji - tak się przecież często zdarza? Ciąć go na pół i na
      odpowiednie fora?
    • czajkax2 Wyjasnienie 11.01.06, 14:59
      Moderatorzy działają zgodnie z odgórnym regulaminem i przenoszą
      wątki na odpowiednie forum - to się nie zmieni. Mogą jedynie iść na
      rękę nie przenosząc natychmiast, lecz gdy dyskusja przestaje
      cieszyć się zainteresowaniem; czyli schodzi z pierwszych stron.
      Nie widzę problemu w takiej sytuacji; autorka wątku zaspokaja
      swoją ciekawość i chęć podyskutowania, doinformowania się (czy to
      na temat przepisów, czy kremów, czy też wózków), wątek przestaje
      cieszyć ię zainteresowaniem i trafia na odpowiednie tematycznie
      forum, aby osoba, której się chce/ma czas/lubi korzystać z
      wyszukiwarki zamiast zakładać 1746352 wątek na ten sam temat, mogła
      znaleźć interesujące ją informacje.
      Moderatorzy rozumieją chęć i potrzebę zakładania wątków przez ich
      autorki i z założenia im to nie przeszkadza, co nie zmienia faktu,
      że muszą je w końcu, tak czy inaczej, przenieść i robią to.
      Jeśli nie ma się na coś wpływu, należy to zaakceptować wink

Podział na fora tematyczne jest i będzie. Nie ma obowiązku
      korzystać z tego akurat forum, które jest dla użytkowników
      respektujących zasady ustalone przez właściciela.
      Podział tematyczny eDziecka sprawdza się od lat i zmian nie będzie -
      to decyzja administracji. Jeśli ktoś ma pomysł jak rozwiązać
      sytuację (która moim zdaniem nie potrzebuje rozwiązań, bo jest
      optymalna), może napisać do administracji forum.
      Ewentualnie można zakładać kolejne wątki takie jak ten i sobie
      pomarudzić.
      • ajk10 Re: Wyjasnienie 11.01.06, 15:03
        chciałam się tylko zapytać: czy fajnie jest być moderatorem tego forum?
        • jamile Ajk! 11.01.06, 15:06
          nie wywołuj wilka z lasutongue_out
          jak się okaże że fajnie to następne 15 chętnych spoeczników się zgłosi i co
          wtedy??
          • ajk10 Re: Ajk! 11.01.06, 15:07
            dziekuję za ostrzeżenie!
        • czajkax2 Re: Wyjasnienie 11.01.06, 15:07
          Nie , nie jest fajnie byc moderatorem tego forum.
          Uprzedzając pytania,dlaczego w takim razie tu jestem, odpowiadam:
          Obiecałam pomóc nowemu moderatorowi wzdrożyc się w moderowanie i porobić
          porządki na forum. Tak jak pisałam na samym początku - moja obecnośc jest tu
          tymczasowa.
          • asiulka1976 Re: Wyjasnienie 11.01.06, 15:16
            czajkax2 napisała:

> Nie , nie jest fajnie byc moderatorem tego forum.
            > Uprzedzając pytania,dlaczego w takim razie tu jestem, odpowiadam:
            > Obiecałam pomóc nowemu moderatorowi wzdrożyc się w moderowanie i porobić
            > porządki na forum. Tak jak pisałam na samym początku - moja obecnośc jest tu
            > tymczasowa.

I ciesze sie ze jest ta pomoc surprised)
          • chloe30 [...] 11.01.06, 16:28
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Wyjasnienie 11.01.06, 15:06
        Ech... Szkoda gadać. Fajne forum było ale się zmyło.
      • annika-ja Re: Wyjasnienie 11.01.06, 15:22
        czajkax2 napisała:

> Moderatorzy działają zgodnie z odgórnym regulaminem i przenoszą
        > wątki na odpowiednie forum - to się nie zmieni. Mogą jedynie iść na
        > rękę nie przenosząc natychmiast, lecz gdy dyskusja przestaje
        > cieszyć się zainteresowaniem

łał, jedna moderatorka po polsku zaczęła pisać.
        Czyli jest jakiś pozytyw całej dyskusji smile
        • czajkax2 Re: Wyjasnienie 11.01.06, 15:25
          za literówki naprawdę przepraszam. po części sa one wynikiem wadliwej klawiatury
          (dzisiaj kupię nową), a po części moim pośpiechem(zeby zdązyc póki dziecko śpi).
          Obiecuję zwracac baczniejszą uwagę na to jak piszę.
          Pozdrawiam
          • llilly Re: Wyjasnienie 11.01.06, 16:14
            To teraz wszystko jasne, jesteście po prostu z tej samej modelatorskiej szkoły,
            ot co...Asiulka i spółka...A uwaga na temat hormonów jest obrażliwa i powinna
            zostać usunięta!Zgodnie z netykietą nieprawdaż?A forum ma swój charakter bo
            jest nas tu dużo i jesteśmy bardzo zaangażowane we wzajemną pomoc, lubimy się
            (w większości) i znamy i wprowadzanie odgórnych ulepszeń na siłe to zwykla,
            wybaczcie, GŁUPOTA.
            • eleanorrigby Re: Wyjasnienie 11.01.06, 16:23
              Pytanie o USG ma być przeniesione na forum Szpitale?Bo co,bo USG w ciązy się
              nie robi????
              Jak adminka jest tu tymczasowo,to może lepiej niech zęby zaciśnie,weźmie na
              wstrzymanie i nie robi bałaganu.
              • czajkax2 Re: Wyjasnienie 11.01.06, 16:28
                Jeśli szukasz opinii o lekarzu, szpitalu lub wskazówek, gdzie zrobić konkretne
                badania, zajrzyj na forum Szpitale.
              • czajkax2 Re: Wyjasnienie 11.01.06, 16:37
                eleanorrigby napisała:
                > Jak adminka jest tu tymczasowo,to może lepiej niech zęby zaciśnie,weźmie na
                > wstrzymanie i nie robi bałaganu.
                Nie widziałam zeby jakis Admin w tym wątku sie wypowiadał. czyzbym coś
                przeoczyła?
    • mika_p PODZIAŁ FORÓW CIĄŻOWYCH 11.01.06, 16:37
      Dziewczęta drogie, kilka lat temu forum "Ciąża i poród" w ramach eDziecka
      istnialo jedno. ALe właśnie na prośbę użytkowniczek zostało rozdzielone na trzy
      miejsca.
      Jedno pogaduszkowe, żeby łatwiej było się odnaleźc dziewczynom w podobnym
      okresie ciąży i pogadać o tym samym (analogicznie powstało forum "Rówieśnicy"
      wydzielone z F. Niemowlę i eDziecko, F.Starsze Dziecko wtedy nie istniało), po
      przenosinach na gazetę.pl zaczęły za to pączkować fora prywatne spełniające
      analogiczną rolę jak wątki na "W oczekiwaniu".
      Drugie geograficzne, chodziło o zebranie w jednym miejscu informacji o
      szpitalach, lekarzach, położnych.

Podkreślam, taki podział nastąpił po wielu dyskusjach na wniosek użytkowników
      forum. Wielkie fora stają się mało użyteczne i wygodne w obsłudze, nawet użycie
      wyszukiwarki nie daje czesto pożadanych rezultatów i co kilka tygodni pojawiają
      się wątki z awanturami "dlaczego w kółko pytacie o to samo". Rozdzielenie forów
      i konsekwentne pilnowanie porządku sprawia, ze w pewnym momencie szukając
      informacji można ją znaleźć w czasie krótszym niż oczekiwanie na kilkanascie
      odpowiedzi.
      Też byłam w ciązy i korzystałam w forum, nie tylko tego zresztą.
      • llilly Re: PODZIAŁ FORÓW CIĄŻOWYCH 11.01.06, 17:40
        Podział -o.k. ale żadna z nas nie prosiła o zamiatanie forum, a np.wątek o L4 w
        ciaży jest bardziej o ciąży niż o L4 (na co mi przyszło, co za absurdalne
        rozważania) i przenoszenie go to nadużycie i demonstrowanie poczucia
        misji "modelatora".
      • joana.mz Re: PODZIAŁ FORÓW CIĄŻOWYCH 11.01.06, 17:46
        Jak dla mnie forum takie jak było jeszcze parę dni temu nie było ani mało
        użyteczne, ani mało wygodne w obsłudze.
        Co do awantur typu: "dlaczego wciąż pytacie o to samo" - zdaje się, że
        wychodziło to od jednej, czy dwóch forumowiczek, którym to przeszkadzało -
        zresztą ktoś słusznie wtedy napisał, że w takim wypadku można forum zupełnie
        zamknąć i zostawić tylko wyszukiwarkę, bo przecież "na każdy temat już było..."
        Przecież od tego jest forum, żeby sobie pogadać, informacji można poszukać w
        książkach i na innych stronach www, ale przecieżnie o to chodzi.
        pozdr
        • llilly Re: PODZIAŁ FORÓW CIĄŻOWYCH 11.01.06, 17:51
          Jak najbardziej popieram, to jest nasze forum o naszych sprawach i nam ma się
          podobać- i tak było jeszcze do niedawna.Jeśli nożycowe szalenstwa "modelatorek"
          są faktycznie zgodne z, tak zwanymi, enigmatycznymi, "odgórnymi" wytycznymi to
          albo wytyczne są złe (w co raczej wątpię) albo interpretacja nadgorliwa i
          szkodliwa.
          • mika_p Re: PODZIAŁ FORÓW CIĄŻOWYCH 11.01.06, 18:32
            Przez kilka tygodni forum było puszczone na żywioł, prawie nie sprzątane, więc
            odwykłyście. Forum jest nie tylko dla was - obecnych cieżarówek - ale tez dla
            tych, które przyjdą po was, za miesiąc, za kwartał.

Weźmy przykład pierwszy z brzegu, kontrole ZUS.
            Dostaje ciężarówka pismo, że ją wzywają do lekarza orzecznika, wrzuca w
            wyszukiwarkę hasło 'kontrola ZUS', wyskakuje jej kilkaset postów, dziewczyna
            się cieszy, wchodzi w pierwszy najświeższy a tam "teściowa mnie co tydzien
            odwiedza, no normalnie już lepsza kontrola ZUS, bo tylko raz była, a teściowa
            przychodzi i się gapi, no ona mnie kotroluje!", wchodzi w drugi wątek, a
            tam "dziś wypadała mni kontrola ZUS, więc pomyslałam, ze skoro juz wyszłam z
            domu, to sobie kupię nową sukienkę, ale nie kupiłam bo były brązowe tylko, a ja
            chciałam zieloną" i zamaist znaleźc informację, jak taka wizyta u orzecznika
            wygląda, to owa hipotetyczna cieżarówka czyta o dupie Maryni, denerwuje się,
            ciśnienie jej skacze (a z jakiegoś powodu na zwolnieniu ejst, skoro ZUS ją
            wzywa) i ciązy szkodzi. A gdyby wątki trafiły w odpowiednim czasie na "W
            oczekiwaniu" to byłoby jej łatwiej, prawda?
            NIe można myslec tylko o sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka