betunia80 14.01.06, 14:49 Od paru dni moj stolec jest ciemnozielony - prawie czarny, czy to moze miec cos wspolnego z ciążą?? Dodam, ze jeszcze namecze sie zanim cokolwiek wycisne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluebeata Re: ciemny stolec 14.01.06, 14:54 zwykle takie objawy sa jeśli ktos bierze tabletki żelaza, wtedy na 100% zmienia się kolor stolca. a co do zaparć, to tez niestety noprmalny objaw ciąży, czytałam gdzieś że trzeba jeść razowe pieczywo, miód i suszone śliwki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-kubiak Re: ciemny stolec 14.01.06, 15:11 to napewno od żelaza - mi lekarz mówił, że mm się tego spodziewć. Jeśli chodzi o zaparcia to mi najlepiej pomagają rodzynki - wogóle suszone owoce Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: ciemny stolec 14.01.06, 15:11 Ja zaparc nie mialam jak dotad (31 tc).Natomiast od prawie poltora miesiaca moj stolec jest ciemnozielony, albo czarny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sajpa Re: ciemny stolec 14.01.06, 16:15 pij siemię lniane- tez bardzo pomaga- przed posiłkiem dobrez zjeść np jabłok- mi bardzo ułatwiała to trawienie jak przyjmowałam żelazo Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: ciemny stolec 14.01.06, 16:16 od poczatku ciązy mam taki kolor(żelazo od14tc) i nie wiem co to są zaparcia (odpukac) Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: ciemny stolec 14.01.06, 16:30 Ale ja nie biore dodatkowo zelaza - tylko witaminy chyba, ze to prawda z ta Materna, bo biore ja od 5 tc I moze juz moj organizm nie wytrzymuje. Jablka mi nie pomagaja, nawet kawa z mlekiem na czczo(co zwsze spelnialo swoja funkcje), bralam tez tabletki na zaparcia (od gina), ale tylko mnie brzuch bolal i nic.Dobrze, ze to juz koncowka Odpowiedz Link Zgłoś