ewelinam80 Re: Jak zrobic lewatywe... ? 19.01.06, 22:08 Kup w aptece specjalny płyn do tego, nazywa się on rectanal ( płyn doodbytniczy). Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9916 Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 11:52 wielkie dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
antosia.mama Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 15:54 Pozdrawiam wszystkie, które próbowały sobie zrobić lewatywę przy pomocy renactalu lub enemy. Przy znajdującej sie tam ilości płynu, to nic prawie sie nie da wypłukać.Poza tym niestety robienie lewatywy samemu jest równe skuteczne jak samodzielne się zapłodnienie.Moja rada-nabyty w aptece worek gumowy, tzw. wlewnik z wężykiem (18zł.), ciepła woda z cytryną i ktoś zaufany-mąż np. (chyba, że się wstydzisz, co jest dla mnie dziwne). I już.Tak zrobię przed porodem, bo jakos nie mam ochoty na pomoc na izbie przyjęć)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 16:15 A ja nie widze nic dziwnego w robieniu w szpitalu przez położna lewatywy i golenia. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
antosia.mama Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 16:33 Ja dziwnego też nic nie widzę. A przyjemnego tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 16:46 Mnie tam rectanal oczyścił dokładnie, robiłam sama dwa dni temu przed zabiegiem i tak samo sobie dobrze oczyściłam jak przed porodem w szpitalu zrobiła to połozna. Odpowiedz Link Zgłoś
betip24 Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 18:56 Czy zawsze to robią przed akcją porodową??? W sumię to dobrze ale czy trzeba o to poprosić czy sami się domyślają ((( Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 18:58 Sami Ci o tym powiedzą, o tym i o goleniu. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
antosia.mama Re: Jak zrobic lewatywe... ? 20.01.06, 18:58 Niestety, zależy od szpitala. W jednych pytają, czy sie chce, w innych mówią, że nie praktykują.Musisz się dowiedziec od osób, które rodziły w szpitalu, w którym ty planujesz.Ja nadal będę utrzymywać, że najlepiej jest zrobic w domu i mieć z bani.A bywa i tak, że silne skurcze same "oczyszczają" organizm i lewatywa jest zbędna. Ale to zawsze jakiś komfort psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś