oliwka-24 Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 11:08 sorki za szybko wcisnęłam enter chciałam Was zapytać czy jest jakaś różnica w składzie witamin dla kobiet w ciąży i tymi zwykłymi np centrum? mogę zażywać centrum ? może któraś wie pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
dawida25 Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 11:11 najlepiej jakbyś zazywała dla kobiet w ciąży, maternę albo feminatal. Tam są dobrane odpowiednie składniki dla kobiet w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 11:22 Popieram. Jeśli zażywac to najlepiej te przeznaczone dla kobiet w ciąży. Ja biorę Maternę i nie narzekam ani na wymioty ani na złe samopoczucie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tycjani Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 11:21 polecam feminatal, ja zażywam co drugi dzień, wyniki mam świetne, nie jest drogi Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 11:30 A mnie lekarz zalecil Elevit dla kobiet w ciazy i karmiacych piersia...Moze ktoras uzywala? Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 11:47 Róznice w składzie witamin są gigantyczne! Np Falvit ma z tego co pamietam 5000 jm wit A, a Feminatal tylko 1000. Kiedyś pół godziny stałam w aptece porównując te ilosci. Róznice są często dwu- a nawet trzykrotne! Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st1 Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 11:56 Właśnie dlatego. że Falvit nie jest dla kobiet w ciąży to ma tak wysoką dawkę witaminy A, z którą w ciąży przesadzać nie wolno ze względu na możliwość wad płodu. Dlatego bierzcie witaminy dla kobiet w ciąży, bo zawierają maksymalną dawkę dozwoloną w tym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia79 Re: jakie witaminki?? 23.01.06, 12:00 Zgadza się, róznice w składzie witamin są spore. Ja porównywałam maternę do feminantalu. Początkowo brałam maternę, teraz biorę prenatal. Są spore róznice w cenie kupując opakowanie 30 tabletek lub 100. Materna 30tbl to ok 30 zł, 100tbl -84zł. Prenatal 30 tbl -20 zł, 100 tbl -32 zł. Warto więc wybrać większe, tylko, że czasem kobiety po niektórych witaminach gorzej się czują, więc może na początek mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś