mara791 24.01.06, 22:05 Obejrzałyście może Magazyn Ekspresu Reporterów?Jestem zszokowana tym reportażem.Jak można matce odebrać dziecko, i dać prawo opieki niani?Płakałam razem z tą matką i jeszcze jestem wstrząśnięta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaonna1 Re: Niania-Matka. 24.01.06, 22:06 bo takie rzeczy to tylko w polsce sie zdarzają!!!!anormalne!!!!! no i te nasze prawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
blasiek Chore! 24.01.06, 22:14 Dla mnie to niewyobrażalne... chociaż nie wiem ile czasu siedziałaby niania z dzieckiem to NIGDY nie będzie dla niego matką a jedynie i tylko NIAŃKĄ! Podziwiam tą matkę, bo na pewno tak spokojnie nie siedziałabym i nie czekała na wyrok sądu... przecież na polskie sądy to nie ma co liczyć a o sprawiedliwości to już w ogóle można zapomnieć. Chore i już. Pozdrawiam Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
livia19 Re: Niania-Matka. 25.01.06, 08:25 Chore jest to, że matka zostawia niańce dziecko na tydzień i wcale nie interesuje się nim. Oddałybyście sowje dziecko niance na tak długo? Ja nigdy. Mi coś w tej całej sprawie nie pasuje. Potępiam zarówno nianię jak i matkę za ich zachowanie. A jaka jest prawda - tego się nie dowiemy. Jedno jest pewne - najbardziej ucierpi w tej całej sprawie dzieciak i jego mi naprawdę żal... Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Niania-Matka. 25.01.06, 08:38 Tak, to był jej błąd. Ale kara jest nieadekwatna do winy. Odpowiedz Link Zgłoś
joannapt Re: Niania-Matka. 25.01.06, 09:59 Ta Pani musiała mieć czas na siedzenie w solarium..... Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Niania-Matka. 25.01.06, 10:32 Tak. Ale z tego co wiem to nie jest czyn prawnie zabroniony. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Niania-Matka. 25.01.06, 10:37 Spokojnie, bez emocji. Prawda jak zawsze leży pośrodku. Sąd nie oddaje "tak po prostu" dziecka obcej osobie, zatem coś musiało się wydarzyć, że podjął taką decyzję. Nie staję po niczyjej stronie. I tak nikt z nas nie będzie wiedział, co tak naprawdę się wydarzyło i jak wyglada sytuacja. A takie reportaże, epatujące niezdrowymi emocjami, są dobre dla karmiącego się sensacją tłumu. Pokazane jest tylko tyle, ile wymaga zajęcie danego stanowiska, w tym przypadku stanowiska "pokrzywdzonej" matki. Odpowiedz Link Zgłoś
marynia144 Re: Niania-Matka. 25.01.06, 10:43 zgadzam sie, cos tu nie gra do konca i nie chce sie mi wierzyc ze zapada taka decyzja sadu bez wyraznego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Niania-Matka. 25.01.06, 12:01 media donoszą, że zadecydował fakt, że trzylatek mówił do niani "mamo". Wydawało mi sie, że do ograniczenia praw rodzicielskich potrzeba coś więcej, niż związek emocjonalny dziecka z nianią, który jest silniejszy niż z matką. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Niania-Matka. 25.01.06, 11:02 oj, różne są sytuacje, czasami matka musi oddać dziecko nie tylko na tydzień ale i na dłużej, tym bardziej, że to bardzo blisko, ma zaufanie itd. niania NIGDY nie powinna pozwolić, żeby dziecko mówiło do niej "mamo", to jest błąd tej niańki ją się powinno leczyć w zakładzie zamkniętym Odpowiedz Link Zgłoś