Dodaj do ulubionych

LEUKOCYTY W MOCZU???

01.02.06, 12:03
Dziewczyny wczoraj odebrałam wyniki i mam chyba troszkę za dużo leukocytów w
moczu. Norma jest do 10,0 a ja mam 500,0. Czy to może być groźne dla ciąży?
Miałyście też coś takiego? Jestem w 23 tyg. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lenka_style Re: LEUKOCYTY W MOCZU??? 01.02.06, 12:19
      Ty się nie pomyliłaś, masz wynik 500,00?? to duże przekroczenie, świadczy o
      stanie zapalnym,nie panikuj tylko idź z tym szybko do gina, prawdopodobnie
      dostaniesz antybiotyk na wyleczenie tej infekcji
    • ninka301 Re: LEUKOCYTY W MOCZU??? 02.02.06, 09:34
      Hej. Spokojnie. ja też miałam leukocyty i to 100 w moczu i lekarz skierowal mnie
      na ponowne badanie moczu- co sie okazalo - widocznie upławy jakie mialam dostaly
      sie do moczu i stad e zamęcenia. Zrobiłam kolejny raz badania- przed umyłam sie
      i włozylam tampon i wiesz co -steżenie było w normie. Tak wiec nie ma co
      panikowac tylko do lekarza bo taki wynik rzeczywiscie nie jest normalny ale moze
      to byc własnei pomyłka tak jak u mnie.

Powodzenia!!!i daj znac jak poszło..
      • ewazak3 Re: LEUKOCYTY W MOCZU??? 02.02.06, 11:14
        ja rowniez to przeszlam, na wyniku napisane bylo "leukocyty zaslaniaja pole
        widzenia". nefrolog skierowala mnie prosto na oddzial, ale po konsultacji z
        ginem doszlismy do wniosku ze najlepiej powtorzyc badanie.no i wyszlo baardzo
        dobre.poza tym jesli faktycznie twoj wynik sie powtorzy to antybiotyk powinien
        zalatwic sprawe. na tym etapie ciazy w przypadkach koniecznych mozna zastosowac
        leki.ja mialam problemy z pecherzem i objadlam sie 3 roznych rodzajow
        antybiotykow,pytalam roznych lekarzy o wplyw na malucha i wszyscy mowili zeby
        sie martwic bo to leki ktore mozna stosowac w ciazy.no i jak do tej pory z
        corcia jest ok.
    • jukka5 Re: LEUKOCYTY W MOCZU??? 14.02.06, 18:00
      Becia ja mam też leukocyty w moczu. Tylko trochę mniej ok 60. Jestem w I
      trymestrze ciąży. Lekarz kazał mi zrobić powtórne badanie. Szczerze mówiąc też
      się tym przestraszyłam. W czwartek będę miała drugi wynik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka