magdalenka13 01.02.06, 12:23 Kochane, powiedzcie mi jakie leki na przeziębienie i ból gardła są dozwolone w III trymestrze ciąży. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka_style Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:27 na ból gardła to takie standardowe, typu Tymianek i podbiał, oczywiście nie w jakichś kolosalnych ilościach najlepiej ssij takie leko - cukierki typu Halsy (inna sprawa, czy one w ogóle pomagają ( do tego homeopatyczne, Oscillococinum i Paragrippe (to ostatnie jeszcze sprawdź, bo nie jestem pewna, nie brałam tego), Stodal jako syrop, nie pij herbaty z malinami, bo może spowodować skurcze macicy i przedwczesny poród mleko z miodem, syrop z cebuli, to jak najbardziej dużo pić i odpoczywać aha, i uważaj z xylometazolinem w różnej postaci, bo niby w 3 trymestrze już go można, ale po co kusić licho, mnie gin nie zalecał szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
iza.piecinska Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:29 Wszystkie homeopatyczne. Jak pójdziesz do apteki i powiesz że jesteś w ciąży to ci doradzą. Ja zażywałam syrop STODAL i z tej samej serii tabletki - tzn taki proszek do ssania, ale nie pamiętam nazwy. Nie wolno ci natomiast na 100% brać żadnych tabletek do ssania i innych tym, podobnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.piecinska Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:30 aha- na ból gardła jest dobra płukanka z szałwi Odpowiedz Link Zgłoś
zuzieczka33 Re: Chora w ciązy-nie bądźcie perfekcjonistkami 01.02.06, 14:05 ja też się kiepsko czuję od 5 dni i martwi to mnie bardzo, jestem w 38 tc, przez cały okres jej trwania czułam się wyśmienicie, lekarz mówi że na tym etapie może być podwyższona temp, jednak ja czuję że to coś więcej, ból gardła nieprzyjemny i ogólne rozbicie, marzę by się tego dziadostwa pozbyć. W końcu teraz wypadałoby być w formie by mieć siłę na pokonanie tych wielkich trudów które każdą z nas czekają... ja wiem jak się załatwiłam: w piątek miałam dużo spraw do załatwienia na mieście, chciałam perfekcyjnie przed rozwiązaniem mieć w miarę możliwości wszystko pozałatwiane, podopinane, by później nie zawracać sobie głowy nędznymi przyziemnymi sprawami tylko zajmować się z lubością ukochanym maleństwem.. Przy tym wszystkim nie pomyślałam że spraw, które są do załatwienia i tak się nie przerobi, a może to się odbić na najważniejszej rzeczy : naszym zdrowiu! Dlatego apeluję|:dziewczyny nie starjcie się za wszelką cenę być perfekcjonistkami i tak dajemy z siebie wiele. jadam czosnek, piję mleko z miodem, piję syrop z cebuli, ale to za mało, bo dalej mnie trzyma, no nic ide zagotować sobie kolejną szklankę czegoś ciepłego do picia i do tego zastosuję afirmację: jestem zdrowa i już! wkońcu wszystko zaczyna się i kończy w głowie! Jak znacie coś co Wam pomogło- podzielcie się! dużo zdrówka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marlenita Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35826908 Odpowiedz Link Zgłoś