Dodaj do ulubionych

Chora w ciązy- jakie leki???

01.02.06, 12:23
Kochane, powiedzcie mi jakie leki na przeziębienie i ból gardła są dozwolone w
III trymestrze ciąży. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • lenka_style Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:27
      na ból gardła to takie standardowe, typu Tymianek i podbiał, oczywiście nie w
      jakichś kolosalnych ilościach najlepiej ssij takie leko - cukierki typu Halsy
      (inna sprawa, czy one w ogóle pomagają sad(
      do tego homeopatyczne, Oscillococinum i Paragrippe (to ostatnie jeszcze
      sprawdź, bo nie jestem pewna, nie brałam tego), Stodal jako syrop, nie pij
      herbaty z malinami, bo może spowodować skurcze macicy i przedwczesny poród
      mleko z miodem, syrop z cebuli, to jak najbardziej
      dużo pić i odpoczywać
      aha, i uważaj z xylometazolinem w różnej postaci, bo niby w 3 trymestrze już go
      można, ale po co kusić licho, mnie gin nie zalecał
      szybkiego powrotu do zdrowia smile
    • iza.piecinska Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:29
      Wszystkie homeopatyczne.
      Jak pójdziesz do apteki i powiesz że jesteś w ciąży to ci doradzą.
      Ja zażywałam syrop STODAL i z tej samej serii tabletki - tzn taki proszek do
      ssania, ale nie pamiętam nazwy.
      Nie wolno ci natomiast na 100% brać żadnych tabletek do ssania i innych tym,
      podobnych rzeczy.
      • iza.piecinska Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:30
        aha- na ból gardła jest dobra płukanka z szałwi wink
      • zuzieczka33 Re: Chora w ciązy-nie bądźcie perfekcjonistkami 01.02.06, 14:05
        ja też się kiepsko czuję od 5 dni i martwi to mnie bardzo, jestem w 38 tc,
        przez cały okres jej trwania czułam się wyśmienicie, lekarz mówi że na tym
        etapie może być podwyższona temp, jednak ja czuję że to coś więcej, ból gardła
        nieprzyjemny i ogólne rozbicie, marzę by się tego dziadostwa pozbyć.
        W końcu teraz wypadałoby być w formie by mieć siłę na pokonanie tych wielkich
        trudów które każdą z nas czekają...
        ja wiem jak się załatwiłam: w piątek miałam dużo spraw do załatwienia na
        mieście, chciałam perfekcyjnie przed rozwiązaniem mieć w miarę możliwości
        wszystko pozałatwiane, podopinane, by później nie zawracać sobie głowy nędznymi
        przyziemnymi sprawami tylko zajmować się z lubością ukochanym maleństwem..
        Przy tym wszystkim nie pomyślałam że spraw, które są do załatwienia i tak się
        nie przerobi, a może to się odbić na najważniejszej rzeczy : naszym zdrowiu!
        Dlatego apeluję|:dziewczyny nie starjcie się za wszelką cenę być
        perfekcjonistkami i tak dajemy z siebie wiele.
        jadam czosnek, piję mleko z miodem, piję syrop z cebuli, ale to za mało, bo
        dalej mnie trzyma, no nic ide zagotować sobie kolejną szklankę czegoś ciepłego
        do picia i do tego zastosuję afirmację: jestem zdrowa i już! wkońcu wszystko
        zaczyna się i kończy w głowie!

Jak znacie coś co Wam pomogło- podzielcie się!
        dużo zdrówka!!!
    • marlenita Re: Chora w ciązy- jakie leki??? 01.02.06, 12:33
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35826908

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka