monique595 02.02.06, 18:59 Co to może znaczyć? (niestety nie wiem jaki to bakterie) ale proszę o jakiekolwiek informacje, jestem w 22tyg. ciązy, dopiero we wtorek idę do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Bakterie w moczu 02.02.06, 19:06 Spojrzyj tutaj.Bad.biochemiczne moczu badaniamedyczne.fm.interia.pl/mocz.html Odpowiedz Link Zgłoś
andzik26 Re: Bakterie w moczu 02.02.06, 19:55 ja tez mam bakterie w moczu to bardzo czesty objaw w ciąży nie masz sie czym martwic to nic wyjatkowego. lekarz przepisz ci jakies leki na to.kobiety w ciąży maja takie tendencje. Odpowiedz Link Zgłoś
monique595 Re: Bakterie w moczu 02.02.06, 20:01 A może warto zrobić posiew moczu, żeby dokładnie wiedzieć co to za paskudztwa tam siedzą? Mam też leukocyty 2-3 cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Bakterie w moczu 02.02.06, 20:16 A co masz dokładnie napisane na wyniku?Ile tych bakterii? Pojedyncze,nieliczne,b.liczne,sporadyczne-to jest ważne.A leukocyty 2-3 to norma Odpowiedz Link Zgłoś
megurka Re: Bakterie w moczu 02.02.06, 20:27 To nic strasznego. Też raz zdarzyły mi się bakterie w moczu coś koło 20 tc. Faktycznie lekarz kazał zrobić mi posiew. Potem przepisał antybiotyk (chyba nazywał się monural - saszetka do wypicia jednorazowo). Po tym antybiotyku nie miałam już więcej bakterii. Teraz jestem w 37 tc. Nic się nie martw! Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Bakterie w moczu 02.02.06, 22:21 Tez bralam monural - w 29tc. Mialam "bardzo obfite bakterie" i krysztaly kwasu moczowego, do tego potworny bol lewej nerki. Panstwowa ginka zlekcewazyla to, bo podobno "to normalne w ciazy". Ale pozniej dodala, ze "jak sie bardzo upieram, to dostane skierowanie na posiew". Uparlam sie Ale nie zdazylam zrobic posiewu, bo na drugi dzien wyladowalam u prywatnego gina - bol byl nie do wytrzymania. Ta bardzo sie przejela, przypisala mi wlasnie monural i jeszcze jakies homeopatyczne leki oraz wyslala na usg nerki. Okazalo sie, ze mam zastoj moczu w nerce i poszerzony moczowod. Posiew zrobilam juz po wypiciu monuralu, wiec pewnie bakterii nie bedzie. I dobrze. Po wzieciu antybiotyku bol przeszedl juz na drugi dzien wieczorem. Ciekawe, co by bylo, gdybym nie poszla do swojej prywatnej ginki, tylko czekala dalej na wynik posiewu, a pozniej na wizyte panstwowa, ktora mam dopiero w polowie lutego. Odpowiedz Link Zgłoś