Dodaj do ulubionych

Badanie USG - 5t3d

04.02.06, 14:32
Witam! Idę w poniedziałek na USG, to będzie 5 tydzień i 3 dzień od ostatniego
okresu. (31.12.05) Czego mogę się spodziewać??? Co zobaczyć?
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: Badanie USG - 5t3d 04.02.06, 14:59
      pęcherzyk ciążowy, przy bardzo dobrym sprzęcie zarodek
    • pyzula3 Re: Badanie USG - 5t3d 04.02.06, 15:00
      3mm pecherzyka
    • simonkapl Re: Badanie USG - 5t3d 04.02.06, 15:56
      Ja tez bylam po raz pierwszy jakos w polowie 6 tc.Widzielismy juz zarodek (1.4
      cm, bardzo duzy nasz chlopak byl od poczatku).Slyszelismy tez bicie
      serca.Pozdrawiam
    • hankem Re: Badanie USG - 5t3d 04.02.06, 17:30
      a gdzie robisz to usg? w warszawie? ja mam poważe problemy i potrebuję dobre
      usg. tez jestem w 5t.może ktoś da mi namiary? dzięki z góry
      • ewas35 Re: Badanie USG - 5t3d 04.02.06, 18:02
        mnie lekarz kazal przyjsc po 8 tygodniu.
        Z doswiadczenia poprzedniej ciazy wiem ze w 5 tygodniu moglabym nie zobaczyc
        zarodka, a tym bardziej echa serca.Ale to wszystko zalezy od sprzetu jakim
        dysponuje lekarz.
    • matylda.fm Re: Badanie USG - 5t3d 04.02.06, 20:25
      pewnie zobaczysz pęcherzyk ciązowy. Na nic więcej nie licz na tym etapiesmile
      • zuza8 Re: Badanie USG - 5t3d 05.02.06, 00:03
        Dziękuję Wam za odpowiedzi! Jestem z Zagłębia, więc niestety nie pomogę... (do
        jednej z Dziewczyn, która pytała). A jakie masz problemy?
        • hankem Re: Badanie USG - 5t3d 05.02.06, 10:08
          mam krwiaka w macicy, trofoblast się odkleja a do tego jeden z lekarzy wysnuł
          przypuszczenie, ,że oprócz ciąży w macicy mogę mieć jeszcze pozamaciczną.
          • bialka Re: Badanie USG - 5t3d 05.02.06, 14:14
            Polecają Roszkowskiego, Zwolińskiego, Osóbkę-Morawskiego. W poprzedniej ciąży
            byłam na połowkowym u Roszkowskiego i owszem fachowy ale ... gbur. W tej ciąży
            po niezbyt pociaszającym usg gzdieśna Ursynowie (odklejanie kosmówki, krwiek,
            niewidiczne struktury zarodka) chodzę do Osóbki-Morawskiego i jestem bardzo
            zadowolona. Poleca go, tak jak dwóch poprzednich, moja gin, a jest wybredna.
            Zanjdziesz na forum namiary na nich. Do Roszkowskiego nie pamietam a Osóbka to
            Narbutta 41/43 8498837, 602468837, koszt 150-200 zeta. Byłam tam ww 8 tyg i
            potem na istotnym usg w 12 tyg. Jestem w 16 tyg, a już w 8 kosmówka się
            przykleiła. Brałam oczywiście leki, ale się udało. Pozdrawiam i liczę, że
            wszystko będzie dobrze u Ciebie.
            • hankem Re: Badanie USG - 5t3d 05.02.06, 19:11
              cześć białka. własnie wróciłam ze szpitala, strasznie się boję o tego krwiaka.
              Muszę leżeć, a co mnie jeszcze bardziej zaniepokoiło to to, że jeszcze nie był
              widoczny zarodek. to 6 tydzień.Lekarka powiedziała, że to normalne, bo może być
              jeszcze za wcześnie żeby go ujrzeć. Mam sie martwić? tymczasem leżę plackiem i
              piszę w łóżku.
              A ten doktor Osóbka Morawski z jakiego jest szpitala? Pozdrawiam ciepło.
              • kropka57 Re: Badanie USG - 5t3d 05.02.06, 19:58
                Będzie to razcej powtierdzenie ciązy i wykluczenie pozamamcicznej. Ja widziałm
                coś o wielkości 9 mm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka