maniaska 06.02.06, 18:30 Polećcie proszę jakiś bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martitka.martitka Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 18:35 Ja codziennie uzywam oliwki dla dzieci w zelu, a dodatkowo tez kremu na rozstepy Penaten. Jestem w 28 tyg. ciazy i na razie wszystko ok, ani sladu rozstepow, a moze zaznacze rowniez ze brzunio zaczal mi wyskakiwac nagle, w ciadu tygodnia ze szczuputkiej stalam sie brzuchata mama ) Od rozciagania bolala mnie skora na brzuszku, ale zadnych zmian skornych nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 18:50 Ja używałam Nivea do suchej skóry, żadnych tam specjalnych na rozstępy. Brzuch miałam wielki - wszyscy mi to mówili. I udało się przejść ciążę bez jednego rozstępu. Brzuch smarowałam już od pierwszych tygodni rano i wieczorem. Ale jak ktoś ma skórę mało podatną na takie rozciąganie to nic nie pomoże. Znajoma używała Mustelli (prawie 100 zł) i ma sieczke na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
damelia Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 19:57 Również polecam PENATEN na rozstępy! Przytyłam 25 kg w ciąży( i wszystko poszło w brzuch )Był oooooooooogroooooooooomny a rozstępu ani jednego! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 20:04 Nie bardzo to zależy od kremu, ale od predyspozycji organizmu. W czasie ciąży stosowałam MUstella, ale pod koniec i tak pojawiły się rozstępy. W ciży nie można stosować silnych kremów na rozstępy, dlatego polecam stosowanie kremu Elancyl, ale dopiero po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 20:04 Polecam zwykłą oliwkę,"naoliwiałam" się przez całą ciążę i teraz zero rozstępów.Ale fakt,skóra każdej z nas jest inna i niekiedy nawet jak stosuje się nie wiem jakie wymyślne cudeńka, to nic nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek47 Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 20:39 Fissan - ale jest gesty i sie dlugo wchlania teraz uzywam Gerbera Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaros Re: Kremy na rozstępy 16.02.06, 13:12 MUSTELLA!!!!! Najlepsza na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
machiatta Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 21:01 W poprzedniej ciąży uzywałam Mustelli - nie miałam ani jednego rozstępu. W obecnej ciąży pozostałam jej wierna Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekl Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 21:13 rowniez uzywam Musteli - uwazam ze jest fantastyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 21:36 ja całą ciążę używam Ziajki Mammamia, jest nieporównanie tańszy niż Mustela, nie mam żadnego rozstępu ) Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 22:13 jeśli masz już jakieś rozstępy, to raczej się nie uchronisz. ja na początku ciąży powiedziałam, że udowodnię, że rozstępy to kwestia genetyczna. moja mama nie ma (4 dzieci), siostra nie ma (1 dziecko). ja przed ciążą nie miałam, mimo, że zdarzyło mi się kiedyś gwałtownie i sporo przytyć. tak więc całą ciążę smaruję się oliwką bądź innym nawilżaczem i jak na razie (37 tc) nie mam nic. także chyba jednak jeśli się ma skłonności to i tak będą. wtedy lepiej po ciąży przyinwestować w te kremy, które wybielają. bo te dla ciężarnych są drogie, a i tak jak się rozstępy mają pojawić, to się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_m2 Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 22:29 Ja codziennie wieczorem smaruję brzuch i boczki oliwką w żelu , a "na dzień" stosuję krem "Ziajka" przeciw rozstępom dla mam od 4 m-ca ciązy , firmy ZIAJA . Można go stosować na brzuch,piersi uda i pośladki , bardzo szybko się wchłania . Jak na razie wszystko ok . Słyszałam od starszych sporo kolezanek że kiedyś jak nic w sklepach nie było to zwykłym olejem kobitki smarowały brzuch , najwazniejsze to chyba żeby skóra była natłuszczona , to się łatwiej rozciaga Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.fm Re: Kremy na rozstępy 06.02.06, 23:01 ja po każdej wieczornej kąpieli w mokrą skóre wcieram oliwkę bambino. Rano smaruję się balsamem Nivea -takim mocno natłuszczającym w granatowym opakowaniu. Staram się dosmarowywać balsamem brzuch i biust jak mi się w ciagu dnia przypomni. 21.1tc i na razie bez rozstepowo. Brzuch jeszcze nie imponujący ale za to biust urósł 2 rozmiary i wygląda ok Odpowiedz Link Zgłoś
pom Re: Kremy na rozstępy 07.02.06, 01:08 Stosowałam najpierw elancyl, teraz mustellę, smaruję się co wieczór, skóra jest zawsze nawilżona. Zaczynam 9 miesiąc i mam rozstępy jak w mordę - całe biodra, przenosi się na brzuch. Ale ja nawet w czasie dojrzewania na biodrach je miałam, jak się rozrastały. Nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: Kremy na rozstępy 07.02.06, 08:08 w ciazy sie nie uzywana ponoc takich kremow, mowie tu o Avon itp, chyba ze Mustele mozna, ale to drogo... malinka Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: penaten 07.02.06, 11:19 ja sie smarowałam czym popadnie kąpile w oliwkach kremy na rozstępy i w 38 nawet pod koniec gdy opadł mi brzuch sie porobiły ale malusieńkie nie widać nawet każdemu życze jak mam mieć to takie jak ja hihi moje koleżanki całe poorane powyżej pępka prawie pod biust a ja sie ciesze że pod pępkiem poare sztuków a mysle że jednak kremy troche pomagają bo mam tendęcje do rozstępów moja mama miała moja siostra też i to bardzo duże i dużoa ja w bikini moge wskoczyć hihi Odpowiedz Link Zgłoś
gosia4567 Re: Kremy na rozstępy 07.02.06, 11:51 talia fitness dostepny np w marketach cena okolo 10zl , skuteczny szybko sie wchlania w postaci zelu i moze byc stosowany przez ciezarne Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietan Re: Kremy na rozstępy 07.02.06, 12:22 Specjalnie dla kobiet w ciazy na rozstepy po trzecim miesiacu Huile Tonic Calrins stostuje rano (zreszta bardzo wydajny)Wieczorem uzywam najzwyklejszej oliwki dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
aga.mack Re: Kremy na rozstępy 07.02.06, 13:07 polecam ZIAJKĘ niedrogi i skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna-g Re: Kremy na rozstępy 07.02.06, 14:32 Ja od 3 mies.ciąży używam fisssan, na brzuszku 0 rozstępów - jestem teraz w 37 tc. Jest co pawda gesty, ale czasami pomagałam sobie oliwką przy rozsmarowaniu. Jeśli idzie o skłonności genetyczne, to ja mam predyspozycje do powst. rozstępów - dowód: podczas smarowania się tym kremem całą uwagę skupiłam na brzuchu, a zapomniałam o bioderkach... i co??? tygodzień temu pojawiły sie te bruzdki na biodrach!! Kobitki smarujcie sie czymkolwiek, jeśli nie chcecie mieć rozstepów!!! no i o biodrach i pośladkach nie zapominajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
abcdefg27 Re: Dlaczego nie Avon ? 07.02.06, 15:03 Ja stosowałam w 1 ciąży a potem Gerber i nic nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
madida Re: Dlaczego nie Avon ? 08.02.06, 14:18 Ja stosowałam Avon przez dwa tygodnie. Dostałam uczulenia na całym brzuchu choć musze zaznaczyć że do tej pory z żadnym z kosmetyków nie miałam takich problemów. Teraz smaruję się wyłącznie oliwką Bambino. Brzuszek rośnie bo to 15 tydz.więc coś jeszcze zastosuję napewno - bo skóra czasem mnie swędzi.Ale nie jestem jeszcze zdecydowana.Może Gerber , a może Mustela. Chyba cena przesądzi: bo to ok.25zł albo ok.100zł. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
nureni Re: Kremy na rozstępy 08.02.06, 15:53 Polecam Vichy - stosuję od 2 trymestru (wcześniej nie wolno)i nie pokazał mi się ani jeden rozstęp, a nawet zniknęły te, które miałam wcześniej. Krem jest dość drogi ale bardzo skuteczny, oczywiście, gdy stosuje się go regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Kremy na rozstępy 08.02.06, 16:06 W to,że komuś zniknęły rozstępy już istniejące to z pewnością nie uwierzę! Ale owszem Vichy jest dobry, podobnie jak Elancyl. Z bardzo dobrych polecam oliwkę Clarins - Huile "Tonic"- naprawdę rewelacja. Ale cena też rewelacyjna -180 zł za 100 ml. Starcza na dość długo, wciera się raz dziennie pod prysznicem. Stosowałam też MUSTELLE ale dla mnie beznadziejna i z trudem skończyłam opakowanie - średnio przyjemny zapach, no i ta słona konsystencja,że nie daj Bóg nie umyje się rąk i zatrze oko to katastrofa! Natomiast bardzo fajny jest balsam na rozciąganie skóry CHICCO - super pachnie, fajnie się "wmasowuje" i kosztuje ok. 75 zł. za 300 ml - to naprawdę duże opakowanie w porównianiu z innymi i wystarcza na bardzo długo. Także ja stosuje rano pod prysznic oliwkę Clarinsa a na noc wmasowuje Chicco. W tym momencie początek 8 m-ca i rozstępów ani śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
betip24 Re: Kremy na rozstępy 08.02.06, 16:24 Ja polecam Zajki Mamamia super się wchłania i nie drogi 15,00 zł. W rankingach Dziecko na I miejscu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia333 Re: Kremy na rozstępy 16.02.06, 11:47 a czy ktos uzywal kremow na rozstepy z AVONu, czy warto je kupowac, prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
kat251 Re: Kremy na rozstępy 16.02.06, 13:47 Ja używam kremu na rozstępy z Avonu od 3 m-ca regularnie, teraz 30 tc - na razie żadnego rozstępu, choć mam tendencję - na udach mam okropne rozstepy z okresu dojrzewania Odpowiedz Link Zgłoś