Dodaj do ulubionych

Mam doła!

07.02.06, 16:15
Hej wszystkim,dziewczyny mam ostatnio fatalne samopoczucie,a to przez moją
wagę 8kg.na plusie,a to dopiero 15tydz.Nie obrzeram się jakoś wielce,ale może
to przez to poskudne słodkie do którego mnie strasznie ciągnie.Mam też od
początku straszne zaparcia i nogi mi puchną.Ale jak tak dalej będzie to jak
słoń będę wygladała.Czy któraś z Was też tak ma?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asiek1975 Re: Mam doła! 07.02.06, 16:24
      Radze Ci sie nie objadac slodyczami; ja przez swoja milosc do slodyczy
      przytylam w pierwszej ciazy prawie 40kg 9no moze troche mniej, bo mialam
      gestoze to troche tej wody w organizmie mialam). Slodycze nie dadza dziecku
      zadnych wartosci odzywczych a potem bedzie to trzeba zrzucic. Ja teraz sie
      pilnuje i jem slodycze tylko w weekend. Powodzenia i silnej woli!
    • ankapo30-tce Re: Mam doła! 07.02.06, 16:28
      Zacznij trochę się ruszać. Ćwiczenia dla ciężarnych, albo chociaz spacery.
      świetne na dobrą sylwetkę i na doła. Pozdrawiam, A.
    • ares1976 Re: Mam doła! 07.02.06, 16:48
      Ja też miałam doły że ho ho smile Co do wagi, to się nie przejmuj, ja bardzo się tym martwiłam,teraz już w sumie przybrałam 13kg i wszyscy mówią, że tego nie widać - mam tylko pokaźny brzuch. Ostatnio leżałam w szpitalu z dziewczynami będącymi przed porodem i każda z nich przytyła w ciąży 20 kg - uwierz, miały tylko brzuszki, a tak to wydawały się szczupłe. Sama nie wiem gdzie to idzie ale nie jest tak źle! A po porodzie waga dość szybko spada, sama waga malucha + wody to juz kilka kg. Co do słodyczy, to ich unikaj - są bardzo zdradliwe!!! Ja cały grudzień miałam niesamowite ciągotki do słodyczy i właśnie przez ten miesiąc przytyłam najwięcej!!! - 4kg. Przeraziłam się i mój apetyt automatycznie osłabł.
    • simonkapl Re: Mam doła! 07.02.06, 18:27
      W 15 tc ciazy potrzebujesz zaledwie 150kcal wiecej niz przed ciaza, to sa na
      przyklad 2 jablka. Zrezygnuj ze slodyczy i jedz lekko i zdrowo, na pewno
      bedziesz sie lepiej czula i dziecko tez.Jak tak dalej pojdzie, to naprawde
      utyjesz duzo i bedziesz mialam klopoty.Pozdrawiam
    • pola712 Re: Mam doła! 07.02.06, 18:48
      czesc !! ja tez mam doła, ale to nie z powodu nadwagi. Dzis jest mój 14t+6d. W
      sumie wage mam jak przed ciążą. Nawet sama nie wiem co jest przyczyna mojego
      doła. Martwie sie sie czy wszystko jest w porzadku. Ostatnie usg miałam w 12t+2d
      i wszystko było OK. Uspokoiłam sie. Ale teraz jak juz mineło troche czasu znowu
      zaczynam myslec czy oby wszytsko jest i czy bedzie dobrze. Moze moja panika
      wynika z faktu ze pierwsza ciąze poroniłam ( zabieg w 12tc).
      Mam nadzieje ze minie mi ten nastrój i ze bede tryskac radością. Bardzo kocham
      mojego maluszka i jestem bardzo szczesliwa ze jestem w ciązy. Tylko zeby jeszcze
      głupie mysli i straszne sny mineły......

Pozdrawiam.
      • simonkapl Re: Mam doła! 07.02.06, 19:43
        Nie martw sie.Powiem ci, ze ja w sumie tez od poczatku ciagle sie stresowalam,
        a to czy w porzadku, a to czy wyniki dobre, a to czy aby nie chore dziecko.Ale
        jak zaczyna kopac, to jakos jest inaczej, czujesz ze rusza sie, ze jest ok.I na
        pewno nie ma powodow do zmartwien.Pozdrawiam
      • monia2992 Re: Mam doła! 08.02.06, 10:04
        pola712 napisała:

> czesc !! ja tez mam doła, ale to nie z powodu nadwagi. Dzis jest mój 14t+6d.
        W
        > sumie wage mam jak przed ciążą. Nawet sama nie wiem co jest przyczyna mojego
        > doła. Martwie sie sie czy wszystko jest w porzadku. Ostatnie usg miałam w
        12t+2
        > d
        > i wszystko było OK. Uspokoiłam sie. Ale teraz jak juz mineło troche czasu
        znowu
        > zaczynam myslec czy oby wszytsko jest i czy bedzie dobrze. Moze moja panika
        > wynika z faktu ze pierwsza ciąze poroniłam ( zabieg w 12tc).
        > Mam nadzieje ze minie mi ten nastrój i ze bede tryskac radością. Bardzo kocham
        > mojego maluszka i jestem bardzo szczesliwa ze jestem w ciązy. Tylko zeby
        jeszcz
        > e
        > głupie mysli i straszne sny mineły......
        >
        > Pozdrawiam.
    • ewako7 Re: Mam doła! 07.02.06, 20:57
      Dziwczyno nie masz co narzekać. Pomyśl sobie jak bedziesz w 38 tygodniu. Nawety
      nie chce mi sie pisac co czuje, bo ja to dopiero mam dość i nie +8 tylko +28....
    • monia2992 Re: Mam doła! 08.02.06, 10:04
      Dziękuje wszystkim za opinie na ten temat,od wczoraj postanowiłam koniec
      słodyczysmileoby się udało.W pierwszej ciąży też sporo przytłam 25kg,ale udało mi
      się wszystkiego pozbyć nawet więcej jednak teraz obawiam się że będzie
      gorzej,więc lepiej będę tych słodyczy unikała.Pozdrawiam
    • galia29 Re: Mam doła! 08.02.06, 10:43
      Jesli nie możesz zapanować nad apetytem na słodkie, to spróbuj kromeczkę
      chlebka waza z plastrem białego chudego sera i posmarowaną łyżeczką nisko lub
      lepiej nie słodzoneo dżemu- zdrowe , niskokaloryczne i troche można się
      oszukać, albo na śniadanie jedz płatki fitness, z wkrojoną połówką banana i
      jogurtem ze zbożami, albo naturalnym z łyżeczką tego dżemu (można dodać troszke
      musli z platkami czekolady), taka porcja trochę kalorii ma ale zapycha na dosć
      długo, jest bardzo zdrowym sniadankiem dla Ciebie i dziecka i zaspokaja głód
      słodyczy- w każdym razie u mnie.Albo lody Algidy Big Milk- to tylko 80 kalorii -
      jak jogurt a za to sporo wapnia no i słodkiesmile))Małe oszustwa ale pomogą
      zaoszczędzić parę kilo
    • madziasm Re: Mam doła! 08.02.06, 14:16
      Cześć dziewczyny, może nie spodoba się Wam to co napiszę, ale jak czytam o
      takich problemach typu czy nie za duzo przytyłam itp, to zazdroszczę tylko
      takich problemów. Miałam problemy z zajsciem w ciąze i marzyłabym o tym żeby być
      chociaż w 15 tc i tyle przytyć. Kobiety które o pojawienie się dziecka muszą
      walczyć bardzo często latami, mają takie rzeczy gdzieś. Ważne staje się tylko
      dziecko i to czy ono dobrze się rozwija.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka