kaka1982 10.02.06, 13:50 Robiłyście sobie usg 3d albo 4d?Warto było?W którym tygodniu najlepiej je zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mileczka77 Re: USG 3D/4D 10.02.06, 13:56 hejka, ja robilam na razie 2 razy 3D, w 8 i 13 tyg. ciazy. Niesamowite wrazenie ehhhh. Choc jak bylam na zwyklym usg w 12 tyg. to zapytalam lekarza prowadzacego co sadzi o takim usg, powiedzial mi, ze nie pokaze ono duzo wiecej niz te zwykle, najwyzej zobacze wyrazna buzke dziecka (najwyzej - to chyba nieodpowiednie okreslenie). Ale my zobaczylismy duzo wiecej .... hi hi pozdrowionka mileczka + sierpniowy ktosik pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
sarunia21 Re: USG 3D/4D jednak sie zastanów !! 08.03.06, 16:42 Pewnie wiele z Was zrobi teraz duze oczy i powie ze to nie możliwe..ale zastanów się zanim podejmiesz decyzje o usg 3/4d . ja tez je bardzooo chciałam i byłam przekonana ze je zrobie dopuki nie trafiłam do szpitala na polną, rozmawiałam tam z kierownikiem oddzialu ginekologiczno-polozniczego który jest ginekologiem i powiedział ze jesli mi nie żal mojej małej istotki to nie ma sprawy zrobi mi. A ja sie bardzo zdziwiłam o co chodzi !!?? no więc pan gin powiedzial ze jest to super wrazenie zobaczyc swoje malenstwo ale nikt nie powiedział o skutkach ubocznych ...i nikt tego nie mowi ze wzgledu na pieniądze jakie przynosi to usg bo to koszt 200-300zł . Kazał mi sie zastanowic nad jednym pytaniem... jakie musi to byc promieniowanie zeby móc na obrazie odtworzyc obraz 3/4d , powiedział tez ze ta wiązka promieniowania NIE JEST obojetna na osobe wykonująca a co dopiero na dzidziusia powiedział tez ze jesli chce tylko objerzec moje malenstwo to lepiej sie zastanowic 3 razy i ze takie usg wykonuje sie tylko w przypadku kiedy cos jest nie tak. Teraz pewnie wiele z Was zrobi sprzeciw bo robiłyscie to usg ale ja tylko przekazuje to co powiedzial mi specjalista który nie mysli o pieniadzach, powiedział ze wiadomo nie musi sie wcale nic stac ale jest ryzyko uszkodzenia płodu a skutki moga byc nie odwracalne to tak jak nie zaleca sie robic rtg podczas ciązy ze wzgledu na promieniowanie ...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daria05 Re: USG 3D/4D jednak sie zastanów !! 08.03.06, 17:50 Usg to nie jest żadne promieniowanie tylko ultradzwięki!!!!!!!!!!! Nie wiem co za lekarz naopowiadał Ci takich bredni! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik241 Re: USG 3D/4D 10.02.06, 14:08 Ja się wybieram właśnie dziś na takie USG, tak że jutro opiszę swoje doznania. Jestem w 22 tyg ciąży. Mój lekarz mówił że to USG najlepiej robić między 20 a 24 tgodniem, wcześniej nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: USG 3D/4D 10.02.06, 14:10 jest dokładnie tak jak mówisz, między 20 a 24 tygodniem, wcześniej bez sensu (diagnostycznie lepsze jest 2D - już wiem, że będę zakrzyczana, bo teraz jest wielka moda na 3D, ale niestety jest to fakt który usłyszałam od 3 b. dobrych specjalistów od usg ), później niewiele zobaczysz, szczególnie po 30 tygodniu, bo dzidzia jest za duża Odpowiedz Link Zgłoś
kaka1982 Re: USG 3D/4D 10.02.06, 14:18 Dzięki za odpowiedz.Wybieram sie na to usg 18 lutego,będę wtedy w 29 tygodniu.Zastanawiam się tylko czy wybrać 3d czy 4d? Odpowiedz Link Zgłoś
soniamix Re: USG 3D/4D 10.02.06, 14:29 nie uważam aby zrobienie USG 3D po 30 tygodniu było bez sensu, ja robiłam w 22tc i 34tc. Mając porównanie uważam, że te zrobione już w wysokiej ciąży jest lepiej widoczne ponieważ dziecko ma "więcej tłuszczu" jak to się wyraził mój lekarzZrobić na pewno warto bo jest to niesamowity widok, zwłaszcza buziaczek ninuni Odpowiedz Link Zgłoś
kaka1982 Re: USG 3D/4D 10.02.06, 14:46 Właśnie na to czekam. W dodatku nie znam jeszcze płci Dzidzi-już nie mogę się doczekać. Dostałyście też płytkę CD?Co na niej jest? Odpowiedz Link Zgłoś
soniamix Re: USG 3D/4D 10.02.06, 15:06 ja dostałam nagranie na płytce DVD i oprócz tego na mojej prywatnej VHS. Na jednej i na drugiej jest to samo nagrane, różnica polega jednak na tym, że z tej DVD mogę wydrukować sobie zdjęcia (stopklatki).Za USG zapłaciłam 170,00zł (wraz z pomiarem przepływów). Odpowiedz Link Zgłoś
soniamix Re: USG 3D/4D 10.02.06, 15:08 aaaa USG robiłam w Szczecinie u dr Węgrzynowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia28 Re: USG 3D/4D 10.02.06, 15:08 Miałam USG 3D robione teraz 6.02 (jestem w 23 tyg. ciąży). Poprostu rewelacja! Bardzo ładnie widać buziaczek Dzdzi. Naprawdę polecam. Niezapomniane wrażenia. A poza tym dostała płytkę z ujęciami wizerunku dzidziusia. Pamiątka na całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
sayana Re: USG 3D/4D 12.02.06, 02:21 jezli chodzi USG 3d to moje drogie panie ja wam napisze ze mi lekar powiedial ze do 28- 30 tc mozna zrobis swobodnie pozniej sa problemy poniewaz dziecko jest za duze lecz od kiedy to chyba nie ma reguly ja mam takie zdiecie przed 20tc i przed ustaleniem plci i musze wam powidziec ze wyszlo fantasyczne zdiecie cala postac mojej kruszynki a co najwazniejsze to ze bylo widac plec dziecka.Byl to juz 16 tc a ja juz wiedzialam ze mi sie urodzi corcia.Obecnie jestem w 30 tyg i beda mi poprawiac 3D poniewaz w 28tc niewyszlo zbyt(na zdieciu widac malej oko ,nos i troszke ust) wyraznie ale to wina ulozenia plodu.Wazny jest sprzet ktorym wykonuja takie USG Odpowiedz Link Zgłoś
fehu_futhark Re: USG 3D/4D 10.02.06, 14:47 Ja miałam USG 3D/4D w 15 tc. Wydaje mi się, że jest to jedno i to samo badanie bo to 4 to czas - czyli np mam nagrane na płytce ruchy dziecka. Tak jak mówią dziewczyny i tak badania diagnostyczne lekarz robi w 2D, ale cudnie wygląda Maleństwo w 3D i fakt to raczej taki bajer dla rodziców. Wybieram się też na USG 3D połówkowe czyli między 22-24 tygodniem. Wcześniej lekarz powiedział, że nie może sprawdzić np. nerek. Niestety nie jest to tanie badanie - ja w Warszawie płaciłam 200 zł. Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Re: USG 3D/4D 10.02.06, 18:00 Witam, moja dzidzi ma 13 tyg i 3 dni dzisiaj byłam na usg 3D/4D. Uważam, że jest to badanie jest niesamowitym prze`zyciem zwłaszcza dla rodziców. Lekarz sprawdził przezierność karku, nosek, rozmieszczenie oczodołów i wątrobę u naszego dzidziusia, ponadto zarejestrował krótkie sekwencje w 4D, można z nich potem wywołać zdjęcia. Jak usłyszeliśmy z mężem bicie serduszka naszej żabki to obydwojgu popłynęły nam łzy. Serdecznie polecam to badanie, koszt z nagraniem to 110 zł we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
olgu78 Re: Gdzie we Wrocławiu? 10.02.06, 19:41 Mam prośbe, czy możesz mi podac namiary na lekarza, który robi to badanie we Wrocławiu? Chciałabym sie wybrac, ale nie moge sie dodzwonic do dr Floriańskiego, chyba mam zły numer. Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Re: Gdzie we Wrocławiu? 11.02.06, 11:04 Witam, ja robiłam w Corfamedzie przy ul. Kluczborskiej 37 u dr Bielickiego nr do rejestracji 071/321 73 15. Wiem, że można się umówić nawet z dnia na dzień jeżeli jest problem. Normalna wizyta z USG 2D kosztuje 50 zł. Polecam miła obsługa i warunki super. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo2006 Re: Gdzie we Wrocławiu? 17.02.06, 18:10 Ja bede miala robione w 13 tc tez w Corfamedzie razem z testem papp-a za 230 zl razem z wizyta.Chodze do dr Mazurca.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: USG 3D/4D 10.02.06, 18:05 ja byłam w 30 tc, buzia już jest tak ukształtowana, że widać rysy twarzy (jest ewidentnie podobna do tatusia). w Warszawie płaciłam 150 zł. naprawdę warto, super pamiątka. nie wiem tylko, jak to wygląda we wcześniejszych tygodniach, natomiast w 30 tc wszystko było dobrze widoczne, szczególnie ta buźka Odpowiedz Link Zgłoś
yolal Re: USG 3D/4D 17.02.06, 18:00 Witam! czy mozesz podac namiary na USG3D/4D. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: USG 3D/4D 17.02.06, 19:10 ja robiłam w babkamedica (www.babkamedica.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
arsz Re: USG 3D/4D 10.02.06, 18:09 Ja robiłam w 31 t.c. i mały nie chciał się specjalnie pokazać. Lekarz powiedzial, że lepiej robić połówkowe, bo ma więcej możliwości uchywcenia dziecka tak jak trzeba. Moja koleżanka robiła połówkowe i zdjęcia buzi były super. Oczywiście tak czy siak diagnostyka jest robiona w 2d, a 3d to tylko taki bajer dla rodziców. Ale warto, chociaż raz. Odpowiedz Link Zgłoś
monistach gdzie w krakowie 11.02.06, 12:18 Dziewczyny, a co z 3D w krakowie? jest na ulicy Błonie 1, ale podobno drogie strasznie. Czy któraś z Was tam robiła badanie, czt faktycznie powyzej 200 zł ? Lub może znacie inne miejsce ( i tańsze)? Odpowiedz Link Zgłoś
elieka w Krakowie 12.02.06, 10:39 faktycznie jest drogie - usg 3d/4d kosztuje 250 zł!! "zwykłe" usg połówkowe, a więc na 2d kosztuje 150. www.ultramedica.pl/ Dr Wicheć jest naprawdę niezłym specjalistą i przy okazji całkiem sympatyczny, ale ta cena!! No ale jak na razie to jedyne usg 3d/4d w Kraku, konkurencji brak, więc cena - jak mi się wydaje - jednak zaporowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
monistach Re: w Krakowie 13.02.06, 13:21 Dzięki za informację o krakowskim USG. Za drogo. Mam żywą wyobraźnię - pozostanie mi wyobrażanie sobie dzidziusia aż do porodu. (na zwykłym USG jest zbyt szaroooooo). Odpowiedz Link Zgłoś
monika1248 Re: USG 3D/4D 12.02.06, 08:28 dziewczyny a gdzie w Łodzi zrobić 3D/4D i jakie są koszty .pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.koch Re: USG 3D/4D 12.02.06, 10:14 na ul.Radwańskiej.tam mieści sie klinika usg.za 2tyg właśnie sie tam wybieram koszt 150zł.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7614 Re: USG 3D/4D 15.02.06, 09:52 Witam!Ja jestem z Tomaszowa Maz. i właśnie wybieram się na usg 3d(teraz jestem w 21 tygodniu).Powiedz mi czy trzeba sie wcześniej zapisac i czy mozesz podac mi jakies namiary na ta ul.Radwańską (ile sie czeka?, jaka jest cena?).Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia113 Re: USG 3D/4D 14.02.06, 09:59 a gdzie w Gdyni lub Gdańsku można zrobić takie badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
agoooha Re: USG 3D/4D 17.02.06, 00:16 wiem, że takie USG jest w Gdyni, w Przychodni Dzieciecej na Abrahama. Sama tam się wybieram, ale trzeba się dużo wczesniej zapisać. W którym jesteś tygodniu? U mnie to 14 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
duplomama Re: USG 3D/4D 17.02.06, 18:08 A czy wiecie moze od ktorego tygodnia ciazy bedzie widac plec na usg 3d? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia113 Re: USG 3D/4D w trójmieście 08.03.06, 14:15 a ile kosztuje takie badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
koperek4 Re: USG 3D/4D 17.02.06, 23:55 Warto! Ja wczoraj byłam w 29 tygodniu na USG 4D w Warszawie na ul Agatowej 10 na Zaciszu. Mają tam podobno najlepszy aparat z 3D/4D w Warszawie. Zdjęcia super. Mały fajnie ziewał. Super pamiątka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak123 Re: USG 3D/4D 08.03.06, 14:20 A dużo płaciłaś ? Trzeba się zapisać i jak długo się czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
aja2006 Re: USG 3D/4D 08.03.06, 14:45 ja się wybieram w gdańsku do invicty (medison). Koszt 180 zł z badaniem genetycznym, a 100 zł bez badania. Zastanawiam się czy warto z tym badaniem bo u mojego lekarza robie systematycznie usg 2D i wtedy wszystko mierzy itd. A co daje takie badanie? Bo samo usg 3D rzeczywiście super jeśli chodzi o wrażenia. A ile kosztuje w gdyni? Odpowiedz Link Zgłoś
m-anettka Re: USG 3D/4D 08.03.06, 16:50 180 kosztuje z nakręceniem filmiku, a 100 bez dokumentacji. Już samo to USG jest genetyczne (prenatalne)! Ja też idę do Invicty za dwa tyg. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aja2006 Re: USG 3D/4D 14.03.06, 10:29 to nie chodzi o nagranie, właśnie się dowiedziałam że za 100 zł robią samo nagranie bez omiarów nawet płci nie podadzą. Jak chcesz jakieś informacje musisz zapłacić 180. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska94 Re: USG 3D/4D w Warszawie 06.04.06, 12:29 a u kogo najlepiej robić w Warszawie? Mam dwa adresy: www.ginekolog.com i www.babkamedia.pl, ale wolałabym trafić do dobrzego specjalisty. Macie jakiś faworytów? Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: USG 3D/4D w Warszawie 10.04.06, 18:28 Dołączam sie do pytania. Jak wybrałyście gabinet? Jesli mam placic 200 czy 300 zł za jedno badanie chcialabym, zeby było dokładne (nie trwało 2-3 minut jak moje ostatnie z 12tyg)i było robione przez dobrego specjalistę. Chcialabym miec tez filmik 4D, ale wazniejsze od tego jest dla mnie aby osoba wykonująca badanie byla dobra w tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw10 Re: USG 3D/4D 11.04.06, 18:51 Ja robię USG 2D i 4D co miesiąc od samego początku. Teraz zbliża się 28 tydzień i znowu nie mogę się doczekać widoku mojej kruszynki. Nie jest to szkodliwe a i wrażenie niezapomniane. Polecam gorąco. Ja już w 24 tyg. widziałam pulchne policzki. Coś pięknego Odpowiedz Link Zgłoś