izex 13.02.06, 13:15 czy ktos moze wie jak sposobem domowym przyspieszyc porod? co zrobic jak sie jest w 42tyg i nic sie nie dzieje a juz nie ma sily. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ares1976 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:22 Podobno seksik często pomaga tak twierdzą położne. Odpowiedz Link Zgłoś
izex Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:23 seksik! zeby tak mi sie chcialo! teraz jest okazja zeby od tego odpoczac ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 15:37 nie jakiś tam seksik, tylko solidny, ostry seks Odpowiedz Link Zgłoś
dekaskow Re: jak wywolac porod? 23.02.06, 20:44 sex pomaga bo w spermie jest taki sam składnik co w kroplówkach na wywołanie= oksytocyna, ale pamiętajcie o higienie, bo teraz łatwo może dojść do infekcji. Gorącą kąpiel odradzam bo może się odkleić łożysko. Pozdr. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
kaska175 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:31 mocna herbatka malinowa lub sok malinowy jest na skurcze, nasienie męskie też podobno działa w ten sposób, powodzenia, bądź dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
stephany Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:38 ja słyszałam ze intensywne pobudzanie piersi, wręcz szorowanie ręcznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bzz.basia Re: jak wywolac porod? 23.02.06, 21:22 Niestety Cię nie pocieszę.Próbowałam wszystkich tych sposobów:seks,herbatka z malin,schody,długie spacery,mycie okien itp. przez 2 tygodnie a i tak urodziłam tydzień po terminie,a poród miałam wywoływany w szpitalu oksytocyną.A i dodam,że wcześniej groził mi poród przedwczesny.Jak się zaklinuje,to nie ma mocnych! Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:46 U mnie nic nie zadziałało ani sex, ani okropna herbatka z liści malin, ani chodzenie po schodach, ani mycie okien i podłóg. aga Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:48 mi lekarz powiedzial, ze nie przeterminuje, bo osobiscie, jesli wczesniej nic sie nie wydarzy, przebije mi pecherz plodowy! O! sperma zmiekcza szyjke, to wiem na pewno! a reszta to na jednych dziala, na innych nie. Dziecko jak bedzie chcialo to wyjdzie POWODZENIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:51 chodzenie po schodach, dlugi spacer, wieszanie firanek, goraca kapiel, lampka czerwonego wina, no i seksik- sposobow duzo ale jak nie masz sily na chodzenie, firanki ani ochoty na seks (co chyba nie jest zbyt dziwne z wielkim brzucholem!!!)to nie zostaje nic innego jak czekac az maluch sam sie zdecyduje. ja osobiscie poza firankami i seksem wyprobowalam wszystkiego i ...nic to nie daje!maly dalej w brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 13:57 zastosowałam wszystkie powyższe bez fektów dziecko urodziłam 13dni po terminie -wystraszyło się tego że będzie wywoływane tego dnia i samo się zdecydowało Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 14:06 i tak sobie jeszcze mysle, ze gdyby te sposoby naprawde dzialaly to pewnie malo ktora kobieta rodzilaby dobrowolnie pozniej niz w 38 tyg prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 15:02 to oczywiste, duzo seksu i wysiłku, masowanie sutków też pomaga. Najlepiej wziąć sie za jakieś sprzątanie, zakupy, po prostu wysilić organizm oczywiście w granicach normy - nie przesadzać Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 15:44 ja w 39tc przeszłam szybko 4 km bo mi sie nie chciało taxi brać, nadmienię ze wracałam z baardzo stresującego egzaminu mieszkam na 5pietrze i tez chodziłam po schodach bo nie lubie windy, spratanie rzecz oczywista przed narodzinami sex był super i miałam ponoć swietnie przygotowaną do porodu szyjke która nie popękała choć 4300 urodziłam sn - tyle ze własnie 2 tyg po terminie jak sie dziecko zaweźmie to nie wylezie w terminie i na nic męki zycze łatwych, szybkich porodów i zdrowych maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
mac1107 Re: jak wywolac porod? 13.02.06, 20:09 Przeczytalam,ze skurcze moze wywolac drazniienie brodawek sutkowych ale trzeba to robic ok.3 godzin lub nawet dluzej.Zalecane postepowanie:stymulowac brodawke sutkowa i sutek opuszkami palcow,15 min. kazdy,zmieniajac sutki w ciagu jednej godziny.robic tak 3 razy dziennie.(jednakze istnieje ryzyko wywolania bardzo silnych skurczow miesnia macicy(takich jak oksytocyna),wiec chyba lepiej skonsultowac sie z lekarzem.To rada z poradnika W oczekiwaniu na dziecko.Zycze powodzenia i jak najszybszego szczesliwego rozwiazania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sayana Re: jak wywolac porod? 14.02.06, 01:17 Witam wszystkie przyszle mamusie no i te mamusie ktore beda rodzic poraz kolejny ,chcialam napisac ze ja uwazam ze terminy czesto sa niedokladne dlatego tak a nie inaczej wychodzi ze my czekamy a tu nic i jeszcze napisze ze kazdy porod wywolany sztucznymi metodami jest dluzszy a nawet ciezszy wszystko w swojim czasie moje panie. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: jak wywolac porod? 14.02.06, 10:22 A dlaczego wy chcecie wywolywac porod? Przeciez dziecko wie, kiedy ma wyjsc.A jesli bedzie potzreba wywolania, to lekarz sam sie tym zajmie.Cierpliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
aniapiet Re: jak wywolac porod? 14.02.06, 11:37 Na mojego Mateuszka nie zadział żaden z podawanych sposobów: napar z liści malin 2x dziennie(tfuuu), schody, sprzątanie,firanki, spacer, sutki, sexik, winko, kapiel...po prostu nic z tych rzeczy. W pierwszy dzień swiąt trafiłam do szpitala, 26 okazało się że wód już nie wiele, główka nisko, a szyja...1 cm!! Ucieszyłam się na myśl o oksytocynie) Kroplówkę dostałam 27 ok 11 rano, a o 21.45 po kilku godzinach męczarni, strasznych, koszmarnych bólach urodziłam Mateuszka ...po przez cesarskie cięcie. Nigdy więcej oksytocyny!! Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Tylko nie gorąca kąpiel 14.02.06, 15:36 Na tym etapie ciąy może ona doprowadzić do niedotlenienia u dziecka więc Boże broń.Za to drażnienie sutków działa cuda.Pomaga również seks,spacery,napar z liści malin i czerwone wino.Ale tak wogóle to ty chyba powinnaś juz leżeć w szpitalu???Przyjmują między 3 a 9 dobą po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0801 Re: Tylko nie gorąca kąpiel 14.02.06, 15:44 to ze juz powinnas lezec w szpitalu to fakt,na nie nie dzialalo ani sprzatanie ani liscie malin.Dopiero 9 dni po terminie polozna podala mi rycyne w wiekszej dawce niz normalnie,po kilku godzinach odeszly mi wody.Zycze ci w miare szybkiego porodu Odpowiedz Link Zgłoś
wika_w Re: jak wywolac porod? 23.02.06, 11:19 czy tylko ja mam problemy z tym forum? czy u innych wszystko działa? Odpowiedz Link Zgłoś