mariolka55 13.02.06, 15:41 Czy mozna usunac zab w pierwszym trymestrze jezeli by to było konieczne? błagam o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_czarna Re: USUWANIE ZEBA 13.02.06, 16:49 Wiem,ze znieczulenie jest dozwolone. Sama byłam u dentysty w I trymestrze i mialam robionego zęba na znieczuleniu. Jedyne czego nie mozna robic to prześwietleń, wiec nei wiem czy do wyrwania zęba jest ono potrzebne.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Można, a czasem nawet trzeba! n/t 13.02.06, 17:16 a nie bałybyscie sie ze to taki zabieg ostry i krwawy? ze to niebezpieczne? znieczulenie to wiem ze mozna bo nie przechodzi do krwi podobno...... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Można, a czasem nawet trzeba! n/t 13.02.06, 17:21 > a nie bałybyscie sie ze to taki zabieg ostry i krwawy? ze to niebezpieczne? a czy wiesz jak niebezpieczne jest zakażenie ogólnoustrojowe, idące od zepsutego zęba? Przy tym wyrwanie ze znieczuleniem to mały pryszczy! Odpowiedz Link Zgłoś
eli77 Re: USUWANIE ZEBA 13.02.06, 17:24 Slyszalam, ze wyrywanie zeba w ciazy jest niebezpieczne dlatego, ze potem czasami trzeba podac antybiotyk (a ten moze byc niebezpieczny dla plodu). Ale moze Ci sie uda usunac bez potrzeby stosowania antybiotyku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goralica Re: USUWANIE ZEBA 13.02.06, 17:29 Wydaje mi się, że I trymestr nie jest dobry do usuwania zębów- nie każdy lekarz chce to robić. Ja sama usuwałam żeba ale dopiero w 5 miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 goralica 13.02.06, 18:10 czyli usuwałas? i wszystko było okey? no to sie trochu uspokoiłam,to jest własnie tak ze jeden lekarz mówi tak adrugi inaczej,mój dentysta np. nie chce usuwac bo sie boi Odpowiedz Link Zgłoś
goralica Re: goralica 13.02.06, 20:10 usuwałam i powiem Ci, że nigdy wcześniej tak dobrze tego nie przechodziłam- szybko się zagoiło i nie miałam żadnych dolegliwości "po" Odpowiedz Link Zgłoś