danielaprusicka 20.02.06, 15:42 dziewczyny mam uczulenie na kwas foliowy a witaminy dla ciężarnych mają go w dużych dawkach może znacie coś bez kwasu dodam że mam cienkie wyniki z krwi i musze coś łykać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neonatus51 Re: jakie witaminy są bez kwasu foliowego 20.02.06, 15:49 Jesteś uczulona na kwas foliowy?To ciekawe,nie słyszałam o tym.Ciekawa jestem postępowania z takimi ciężarnymi.Możesz podać objawy tej alergii?A wracając do tematu...Nie wiem czy którekolwiek dostępne na rynku wit.dla ciężarnych nie zawierają kw.foliowego.Koniecznie poradz się ginekologa. Pozdrawiam! tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
smolka23 Re: jakie witaminy są bez kwasu foliowego 20.02.06, 15:59 na słabe wyniki krwi bierze się żelazo(ja biore dodatkowo)to jest bez kwasu foliowego Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.fm Re: jakie witaminy są bez kwasu foliowego 20.02.06, 16:02 Może porównaj składy witamin dla ciązarnych i tych standardowych zestawów witaminowych? Może coś z witamin dziecięcych jakiś wibowit? Odpowiedz Link Zgłoś
anais_de_loin Re: jakie witaminy są bez kwasu foliowego 20.02.06, 18:00 kochana ja tez mam potworne uczulenie na kwas foliowy wysypka na twarzy plecach brzuchu w 2 godziny po zazyciu probowalam wszystkiego, na nic, zaden preparat, drogi czy tani, moj gineco mowi ze nie ma cos sie martwic tylko do kazdego posilku cos zielonego!!!!!!!, pij minimum szklanke soku ze swiezych pomaranczy, duzo szpinaku, soczewicy najlepeij zielonej, wszystko co zielone, kapusta, pory, jaja tez, ryz dziki, dodatkowo sprobuj witamine B complex mnie nie uczula, a kwas foliowy to pochodna tej witaminy, dokup zelazo i magne B6 i wszystko bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Falvit 20.02.06, 18:21 Falvit jest bez kwasu foliowego. Ja 6 miesięcy go łykałam i dodatkowo musiałam łykać kwas foliowy. Dodatkowo plusem jest niska cena. A preparat polecał i gin i hematolog. Odpowiedz Link Zgłoś