Dodaj do ulubionych

strój kąpielowy

24.02.06, 11:48
mamy luty, więc jeszcze niestety tylko basen

powoli strój jednoczęściowy protestuje przeciwko używaniu
i chcę kupić nowy

ale nie chcę się ściskać pływackim
nie chcę też dwuczęściowego, żeby nie manifestować Młodego przed innymi, mam taki opór mały

jak rozwiązałyście tę kwestię?
zastanawiam się od rana, marząc już o kamionce na obrzeżach miasta...
Obserwuj wątek
    • zgielk hop 24.02.06, 13:14
    • bozenka78 Re: strój kąpielowy 24.02.06, 13:17
      Jednoczesciowe stroje sa zazwyczaj bardzo rozciagliwe, ja jestem w 9 miesiacu i
      nosze stroj o 1 numer wiekszy niz przed ciaza. I tak robi chyba wiekszosc
      dziewczyn na basenie na zajeciach dla ciezarnych. Wlasnie wrocilam z basenu i
      czuje sie swietnie wink

• nchyb Re: strój kąpielowy 24.02.06, 13:19
        dokładnie tak, po prostu kupiłam większy kostium jednoczęściowy (u mnie ze
        względu na biust to był strój o dwa numery większy niż zwykle). Po porodzie z
        radością wróciłam do starego stroju, ale w ciąży pływałam sporo w tym większym,
        który był zresztą tańszy... smile
        • zgielk Re: strój kąpielowy 24.02.06, 13:27
          ach, no i tak chyba zrobię smile

dzięki.
          • mirka69 Re: strój kąpielowy 24.02.06, 14:00
            jestem w 19tc, pływam jeszcze w moim normalnym 2-częściowym stroju.Chodzę na
            basen 2x w tygodniu,czuję się po pływaniu super,ale.... niestety podłapałam
            jakiegoś cholernego grzyba i teraz aplikuję sobie tabletki.
            • monikaaleksandra Re: strój kąpielowy 24.02.06, 14:03
              Ja pływam w stroju kąpielowym "Przyszła Mama", który kupiłam w Decathlonie. Jest
              inaczej skrojony, z klinami, naprawdę, świetnie leży i nie uciska. Zapłaciłam
              ok. 60 zł. Stroje Decathlona dla kobiet w ciąży są w różnych rozmiarach, trzeba
              sobie dopasować.
    • aga-aga-aga Re: strój kąpielowy 24.02.06, 21:05
      ja kupiłam jednoczęśćiowy -też mam jakieś opory przed manifestowaniem gołego
      brzucha. Poszłam do sklepu sportowego powiedziałam że jestem w ciąży -6 mies i
      potrzebuje na 3 mies jakiś strój-chodzi o to żeby był rozciągliwy i tani. I
      kupiłam rozmiar 40(normalnie mam 36) z wycięciem na plecach-jest miejsce na
      rozciągnięcie na brzuch. Ma jedną dużą wade-wstawki różowe ale i jedną zalete-
      kosztował mnie 25 złsmile
      • kachho Re: strój kąpielowy 25.02.06, 12:38
        Typowo ciążowe stroje kąpielowe są także do kupienia w Mothercare ( ok. 120
        pln).
        Pozdrawiam Kasia
    • fanta-girl calzedonia 25.02.06, 12:35
      teoretycznie sa do kupienia specjalne ciazowe stroje.

ostatnio widzialam takie w Calzedoni w Factory- kosztowaly tyle co klasyczny
      kostium (kolo 50 zeta), tyle, ze nie bylo wyboru.
      Byly jedynie czerwone.
      To takie stroje z wysokimi majtami i dosc takim solidnym stanikiem, ale ladne.

Ewentualnie mozesz poszukac stroju z gora "tankini".
      Nie wiem jak z ich dostepnoscia w Poslce, ale od biedy mozesz zamowic przez net
      ze Stanów.

www2.victoriassecret.com/collection/?cgnameshockSSWMTNKZZZ&cgnbrshockSSWMTNKZZZ&rfnbr=157

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka